Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Jeffrey Franks: Guvernul să fie vigilent, pentru ca România să nu ajungă ca Grecia

12 mai 2010

Dacă Executivul nu va implementa măsurile de austeritate şi nu va monitoriza cu atenţie cheltuielile din sistemul public, România riscă să ajungă în situaţia Greciei, a avertizat şeful misiunii de evaluare a FMI în ţara noastră, Jeffrey Franks intr-un interviu acordat IMF Survey Magazine.
Sindicatele au contestat planul de austeritate. În urma negocierilor de astăzi, sindicaliştii au mai câştigat câteva zile de negocieri, în contextual în care discuţiile vor continua în Consiliul Economic şi Consultativ.
"Dacă România nu va limita cheltuielile din sistemul public, deficitul bugetar ar putea urca la 9% din PIB, nivel nesustenabil, în condiţiile în care criza din Uniunea Europeană afectează şi relansarea economică a României", după cum a declarat Jeffrey Franks, într-un interviu acordat IMF Survey Magazine.
Franks avertizeaza ca in cazul in care nu se vor lua masurile convenite, economia României va continua să scadă şi anul acesta, cu 0,5%, urmând ca în 2011 să înregistreze un avans uşor. Redresarea economiei este însă condiţionată de aplicarea unor măsuri concrete de simulare a creşterii competitivităţii.
Chiar dacă situaţia economică a României cerea o acţiunea drastică, Franks a precizat că Fondul a propus măsuri mai echilibrate între venituri şi cheltuieli decât planul anunţat de preşedintele Traian Băsescu.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one