Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Investitorii straini: Chiar daca vor avea impact social, masurile Guvernului trebuie luate fara intaziere

13 mai 2010

Astazi, ora 14:02
Elena Ungureanu
Consiliul Investitorilor Staini (CIS) apreciaza ca reducerea cheltuielilor cu personalul, in paralel cu cresterea eficientei serviciilor prestate de institutiile statului sunt o masura cu impact direct si imediat in restabilirea echilibrului intre veniturile si cheltuielile bugetare.

CIS considera ca este esential ca autoritatile si partidele politice sa fie constiente de gravitatea situatiei si sa implementeze cat mai repede un plan coerent si credibil. Masurile avute in vedere, chiar daca vor avea si un impact social, trebuie luate fara intarziere. Lipsa unor masuri ferme sau amanarea unor decizii vor continua sa induca o stare de incertitudine mediului de afaceri si vor intarzia sansa Romaniei de a depasi efectele crizei”, arata Shachar Shaine , presedintele Consiliului Investitorilor Straini.

„Rezultate imediate pot fi obtinute prin alocarea cu prioritate a resurselor financiare, din disponibilul existent, catre anumite categorii de cheltuieli, in primul rand catre investitii si in special in infrastructura. Se creaza astfel locuri de munca, se stimuleaza alte sectoare din economie si in final este un semnal pentru mediul de afaceri ca economia poate sa revina pe crestere”, se adauga in comunicatul CIS.

Totodata, investitorii straini arata ca evolutia economiei in primele trei luni ale acestui an a fost inca sub semnele recesiunii.

„De aceea, cresterea veniturilor ca masura de echilibrare a bugetului este foarte greu de estimat iar o crestere a fiscalitatii in acest moment ar avea sanse minime sa aduca venituri suplimentare la bugetul statului. FIC crede ca rezultate mai bune ar putea fi inregistrate prin aplicarea unor masuri pentru stimularea contribuabililor care au un grad ridicat de conformare fiscala, pe de o parte, si inasprirea sanctiunilor pentru neplata si evaziune, pe de alta parte”, completeaza acestia.

De asemenea, CIS apreciaza ca pentru mediul de afaceri transparenta si predictibilitatea regulilor fiscale din economie sunt cele mai importante elemente ale planurilor de afaceri pe termen scurt si mediu.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one