Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Incepe reconfigurarea sistemului politic romanesc

15-martie-2010

Presedintele Traian Basescu a chemat luni partidele politice la consultari pentru a vedea cum poate duce la indeplinire promisiunea pe care le-a facut romanilor in campania parlamentara, adica sa reduca numarul parlamentarilor, dar si numarul camerelor Parlamentului.

Insa nu toti politicienii ii sustin ideea si urmeaza sa isi negocieze fiecare viziunea, desi rezultatul referendumului din noiembrie indica foarte clar ca majoritatea populatiei isi doreste acest lucru.

Adevarul: Partidele, intre una si doua Camere

Reprezentantii formatiunilor parlamentare si seful statului vor discuta luni despre reducerea Legislativului la o singura Camera, cu mai putini parlamentari. Sistemul unicameral pentru care, la referendumul din noiembrie 2009, au votat 78% din alegatori, este cerut doar de PD-L, anunta Adevarul in editia de luni.

Social-democratii vor pleda la Cotroceni pentru un Parlament bicameral, in care una din Camere sa aiba competenta legislativa (de adoptare a proiectelor de lege), iar cealalta sa aiba atributii de control parlamentar.

PSD mai propune ca presedintele tarii sa nu mai fie ales direct de electorat, atragand atentia ca actualul regim politic semiprezidential risca sa se transforme intr-un "regim autoritar de tip prezidential". Alternativa ar fi trecerea la republica parlamentara, in care seful statului sa fie ales indirect, de catre o adunare formata din parlamentari si un numar egal de alegatori.

Parlament bicameral si mai putini alesi va propune si PNL la consultarile cu ¬Traian Basescu. In viziunea liberala, atributiile celor doua Camere vor fi diferite, iar in Senat vor fi reprezentate regiunile. Liderul partidului, Crin Antonescu, a explicat ca modificarile Constitutiei ar trebui sa vizeze "atributiile si competentele" presedintelui tarii in raport cu Guvernul, cu prim-ministrul si cu Parlamentul. PNL sustine si trecerea la republica parlamentara.

Solicitarea PD-L privind constituirea unei comisii de revizuire a Constitutiei a fost respinsa recent de conducerile celor doua Camere. Impotriva demersului democrat-liberalilor au votat reprezentantii PSD si cei ai PNL.

Evenimentul Zilei: Cum sa revizuiesti o Constitutie de ochii poporului

Insa cel mai probabil se va discuta doar despre aplicare referendumului, iar principalele "scurgeri" din Constitutiei nefiind nici acum rezolvate, asa cum ar trebui.

Sub presiunea rezultatului referendumului din 22 noiembrie insa, reforma constitutionala s-ar putea reduce doar la dezbaterea parlament unicameral sau bicameral, anunta Evenimentul Zilei in editia de luni.

"Cand nu poti face totul, poti sa faci putin, si pentru restul asteptam o vreme in care oamenii politici vor deveni mai lucizi, mai responsabili", admite chiar vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica.

Un punct de vedere similar e si in tabara PSD. "Haideti sa rezolvam ceea ce ne-a cerut poporul, parlament unicameral sau bicameral. Am rezolvat aceasta problema prin inca un referendum, si toata lumea este de acord sa fie modificata Constitutia la acest lucru, ne ocupam pe urma de modificarea Constitutiei in ansamblu", a sustinut Viorel Hrebenciuc in sedinta din 22 februarie a Birourilor reunite ale parlamentului, care au amanat infiintarea comisiei de revizuire, ceruta de PD-L pentru transpunerea in practica a rezultatului referendumului.

Curtea Constitutionala a fost chemata in ultimii patru ani sa se pronunte nu de mai putin de noua ori asupra unor conflicte juridice de natura constitutionala intre puterile statului, in conditiile unui bicefalism manifestat la nivelul fiecareia dintre ele. Cele mai multe sesizari au vizat limitele constitutionale de actiune ale presedintelui in cazul numirii ministrilor.

Impartirea intre premier (care propune) si presedinte (care numeste) a prerogativei a ajuns de doua ori la medierea Curtii Constitutionale, care nu a avut insa o interpretare unitara, conferind un rol determinant presedintelui in alcatuirea echipei cu care premierul lucreaza.

Legiferarea prin ordonante de urgenta s-a dovedit un alt punct nevralgic, Curtea Constitutionala facand in ultimul an din guvernul Boc un campion al actelor normative picate pe motiv de incalcare a Constitutiei, cel putin la nivel de procedura.

Reforma constitutionala s-a blocat, inainte sa inceapa, in disputa pe numarul de Camere pe care sa le aiba parlamentul. Fluturand votul dat la referendum, dar fara a avea si un proiect de lege concret, PD-L se erijeaza in avocatul poporului, cerand trecerea la parlament unicameral cu 300 de alesi.

Formula nu i-a adus insa in aceeasi barca pro- Basescu nici macar pe partenerii de coalitie din UDMR, care sustin in continuare bicameralismul, cu nuanta atributiilor diferite pe ca re cele doua Camere ar trebui sa le aiba. Pro-bicameralism si, implicit, anti-Basescu s-au declarat din start atat PSD, cat si PNL, a caror unitate face imposibila intrunirea celor doua treimi dintre parlamentari necesare revizuirii.

In aceste conditii, consultarile de luni de la Cotroceni pot crea, cel mult, pretextul pentru ca presedintele, in lipsa unui consens intre partide, sa declanseze cu ajutorul guvernului procedura de modificare a Constitutiei.

Romania Libera: Incepe reconfigurarea sistemului politic romanesc

Chiar daca interesele politicienilor este de obicei sa schimbe cat de putin posibil ca lucrurile sa ramana asa atunci cand este vorba de interesul propriu consultarile vor avea loc.

Consultarile de la Palatul Cotroceni inseamna fluierul de start pentru o lunga serie de negocieri care ar trebui sa duca la modificarea substantiala a regulilor politice din Romania.

Clarificarea relatiilor dintre Presedintie si Parlament, consolidarea rolului de legislator al Parlamentului pana acum amenintat de Guvern, trecerea sau nu la Parlament unicameral, redefinirea unor institutii precum Curtea Constitutionala si Consiliul Superior al Magistraturii, eventuala inlocuire a judetelor cu regiuni sunt numai cele mai importante dintre modificarile preconizate, scrie Romania Libera in editia de luni.

Modificarea Constitutiei face necesara apoi o noua lege electorala. Ramane de vazut daca presedintele si partidele vor reusi sa-si depaseasca socotelile electorale pe termen scurt, daca nu de dragul unei constructii constitutionale inteligente si echilibrate, macar din considerentul egoist ca reguli favorabile unui partid aflat la guvernare pot deveni dezastruoase cand acesta ajunge in opozitie.

Discutia privind modificarea legii fundamentale a devenit imperativa datorita referendumului de pe 22 noiembrie prin care circa 70% din cetatenii prezenti la vot s-au pronuntat pentru desfiintarea Senatului. Dar startul pentru elaborarea unei noi Constitutii nu a fost inca dat oficial, pentru ca referendumul de pe 22 noiembrie 2009 nu are valoare juridica.

Potrivit Constitutiei, revizuirea se face fie la initiativa presedintelui tarii, in urma unei propuneri a guvernului, fie la initiativa unei patrimi din numarul de parlamentari, fie la initiativa a 500.000 de cetateni cu drept de vot. Referendumul de pe 22 noiembrie nu se inscrie in nici una dintre aceste situatii, dar are o imensa valoare politica. El forteaza politicienii sa grabeasca reforma constitutionala.

De partea cealalta, presedintele are si el nevoie de colaborarea partidelor. Chiar daca in Parlament s-a format deja o majoritate capabila sa declanseze modificarea Constitutiei, fie prin sprijinirea unui proiect de lege al PD-L, fie prin votarea de catre plen a comisiei de revizuire pentru un proiect comun tuturor partidelor, nu exista inca majoritatea necesara de doua treimi din fiecare Camera pentru adoptarea propunerilor Presedintiei.

La Camera Deputatilor este nevoie de 222 de voturi, iar majoritatea prezidentiala are doar 180, in timp ce la Senat este nevoie de 92 de voturi, fata de cele 71 in prezent. In plus, daca accepta integral propunerile prezidentiale, UDMR nu va mai intra in Parlament, independentii risca, de asemenea, mult si nici PD-L nu mai e atat de convins ca trebuie sa urmeze intocmai agenda electorala a presedintelui Basescu. In acest context, este de asteptat ca discutiile de la Cotroceni sa fie macar un prim pas spre deblocarea prin negociere a inevitabilei modificari a legii fundamentale.

Gandul: Guvernul ne trimite la pensii private

Si in timp ce Traian Basescu se va consulta cu partidele politice pe marginea referendumului lucurile tind sa se agraveze atunci cand este vorba de legea pensiilor.

Romanii care au salarii mari si vor si pensii pe masura nu trebuie sa se uite la bugetul statului, ci la fondurile de pensii private, pensie cunoscuta sub numele de pilonul III. Indemnul ii apartine ministrului Economiei, Adriean Videanu, titreaza
Gandul in editia de luni.

In momentul de fata, in Romania exista putin peste 190.000 de persoane care au conturi de pensie privata facultativa, care se va adauga, dupa iesirea la pensie, celei de stat, cu circa 40.000 de persoane mai mult decat la finele lui 2008. Cele 13 fonduri de pensii, care incaseaza si gestioneaza banii depusi de clienti, detin fonduri totale de peste 55 de milioane de euro. Banii incasati de la clienti sunt investiti, in titluri de stat, obligatiuni ale firmelor private sau pe bursa, in proportii care difera.

In ceea ce priveste felul in care se contribuie si, in final, in care se primeste pensia, fondurile sunt destul de flexibile. Majoritatea dintre ele impun o contributie minima de 30-40 de lei. Clientul nu este insa obligat sa vireze lunar o anumita suma, fiind vorba doar despre suma minima care trebuie depusa in contul pensiei. Indiferent de salariul avut, in Romania contributia la un astfel de fond de pensii nu poate fi, prin lege, mai mare de 15% din salariul mediu brut.

De exemplu, un client care are in acest moment salariul mediu pe economie, de 1.967 de lei brut, nu poate vira mai mult de 295 de lei pe luna la un astfel de fond. Suma este suficienta pentru a garanta, daca este virata lunar, timp de 30 de ani, o pensie lunara de circa 230 de euro timp de 15 ani, conform unor simulari efectuate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Simularea a fost bazata pe un randament mediu anual de 5% al unitatilor fondurilor de pensii.

Conform legilor in vigoare, depunerile la fondurile de pensii facultative sunt deductibile pana in plafonul de 400 de euro pe an, respectiv se scad din impozitul pe venit global cel mult 33,3 euro pe an.

Sumele depuse la fondul de pensie facultativa sunt folosite pentru a cumpara unitati de Fond, care, in momentul iesirii la pensie, vor fi rascumparate pentru a plati pensia, cu mentiunea ca banii depusi nu pot fi incasati mai devreme de iesirea la pensie. Spre deosebire de sistemul de pensii de stat insa, in caz de deces, banii nu se pierd, ci vor fi incasati de mostenitorii legali, in baza aceluiasi principiu legal care se aplica si la conturile bancare.

Jurnalul National: Niculae, miliardar pe banii nostri

Si in timp ce pensionarii mor de foame si nu bani de medicamenta sunt romani care au ajuns miliardari din banii lor si ai altora.
Jurnalul National scrie in editia de luni ca cel mai proaspat miliardar roman din topul Forbes, Ioan Niculae, si-a crescut averea cu complicitatea sta¬tului roman in detrimentul populatiei. In timp ce cetatenii platesc cu greu facturile la intretinere dupa o iarna cumplita, Niculae si-a sporit afacerea producand ingrasaminte cu gaze la preturi subven¬tionate.

Cabinetul Boc are grija de baietii destepti din energie, pe care ii ajuta sa devina miliardari de renume mondial. Metoda este simpla, dar la indemana a doar cativa alesi. In timp ce populatia si restul consumatorilor platesc gazele naturale la un pret reglementat, calculat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), acei alesi cu numele de cod "consumator intreruptibil" pot cumpara gaze ieftine din productia interna.

Deoarece cantitatea de gaze extrase din Romania nu poate asigura in totalitate consumul, Romania importa 20% din cantitatea de gaze necesara din Rusia la un pret aproape dublu decat cel din productia interna. Pretul la consumatorul final, fie el simplu cetatean sau companii, se calculeaza prin intermediul unui cos de consum in care gazele din productia interna se amesteca cu cele rusesti, se mai adauga tarife de stocare, transport, distributie si furnizare si rezulta pretul final.

Cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, Ioan Niculae a intrat anul acesta direct pe locul 880 in clasamentul "Miliardarii Planetei" realizat de revista Forbes. Niculae este prezentat ca un om de afaceri care a lucrat toata viata in industria chimica, mai intai la o companie de stat, apoi la propria firma.

"In varsta de 55 de ani, romanul si-a castigat singur averea din activitati in sectorul agricol. Niculae detine pachete majoritare de actiuni in cinci combinate chimice romanesti si este patronul InterAgro, cel mai mare producator agricol romanesc. Si-a cladit averea cumparand terenuri agricole ieftine. In septembrie 2009, a investit peste 100 de milioane de dolari in uzina de bio-etanol de la Zimnicea. Portofoliul sau de investitii este diversificat, incluzand rafinarii, hoteluri de patru stele, firme de consultanta, restaurante, abatoare, echipe de fotbal si imobiliare", se arata in prezentarea magnatului roman in revista Forbes. Tot publicatia de business noteaza ca Niculae prefera Romania decat destinatiile indepartate si ca prefera Dunarea in locul marii.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one