Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

In PSD se trag sfori pentru transformarea Consiliului National in congres

In PSD se trag sfori pentru transformarea Consiliului National in congres
Autor:inpolitics22.01.2010
Loviturile se țin lanț în PSD. Azi, Institutul Social-Democrat a organizat o mare dezbatere pe teme ideologice – una dintre marile probleme ale partidului la această oră – la care au participat toți liderii cu greutate de la centru, mai puțin, stupefiant, Mircea Geoană. Motivul absenței, după cum veți vedea în rîndurile de mai jos, ar putea reprezenta scînteia care să ducă la explozia PSD, în perioada următoare.

Faptul că Geoană a lipsit de la importanta reuniune ideologică de azi, a PSD, unde au participat Iliescu, Năstase, Mitrea, Severin, Diaconescu șamd, reprezintă, în principiu, un gest șocant, care ridică serioase semne de întrebare asupra prețului pe care îl pune pe social-democrație liderul formațiunii. Mai mult de atît, Geoană a ales să participe la o miserioasă reuniune a unor lideri de organizații, la Brașov, dedicată, teoretic, unei pregătiri informale a Comitetului Executiv de luni, al partidului.

În realitate, din informațiile Inpolitics, jocurile sunt mult mai complexe și explică și de ce Mitrea s-a decis, brusc, să își anunțe candidatura la șefie, azi dimineață. Concret, Geoană și Hrebenciuc, împreună cu lideri ai unor organizații fidele, pregătesc terenul, la Brașov, pentru o manevră-șoc, care să dea peste cap planurile adversarilor și să îl conserve pe actualul lider la șefia partidului. Este vorba de transformarea Consiliului Național al partidului, care va avea loc in februarie, într-un congres ad-hoc, care să dea un vot de încredere la conducerea partidului lui Mircea Geoană. Statutar, acest lucru este posibil, întrucît Consiliul este forul care decide data și locul congresului, potrivit art.46 din statut. Singurul impediment tehnic, faptul că statutul prevede un termen de două luni între consiliu și congres poate fi ”depășit” fără probleme de către o conducere care a aruncat la coș, în ultimii ani, prevederi mult mai severe ale statutului.

De asemenea, chiar dacă un congres presupune un număr mai mare de delegați decît Consiliul Național (maxim 895, conform art.53 alin 2), art.46 din statut stipulează că se poate derula congresul cu prezența a numai două treimi din numărul normal de delegați. Cum numărul total al membrilor de partid ai PSD a scăzut dramatic în ultimii ani, e de la sine înțeles că și numărul delegaților la congres va fi mult mai redus decît în alte perioade. Probabil, în această strategie se află și explicația faptului că Geoană a cerut, recent, depunerea candidaturilor la șefia partidului pînă la ședința Comitetului Executiv, deși, regulamentar, acestea pot fi depuse chiar și în ziua congresului. Manevra lui Geoană și Hrebenciuc ar avea ca scop adormirea vigilenței principalilor adversari, care nu au aranjate ”ploile” pînă la Consiliul Național, ei pregătindu-se, în realitate, pentru o bătălie plasată mai tîrziu.

Numai că, informația despre sforăriile respective a transpirat deja, acesta fiind motivul precipitatului anunț al lui Mitrea, privind candidatura, care ar putea fi urmat, curînd, de unul similar, al lui Năstase. Un lucru e sigur: după cum au declarat surse din partid Inpolitics, dacă manevra pritocită de Geoană nu va putea fi anihilată de adversarii săi, e posibil ca scandalul care se va produce să ducă la ruperea PSD mai repede decît se estima. (Bogdan Tiberiu Iacob)
sursa :http://www.inpolitics.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one