Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Haltă la Cotroceni înainte de remaniere

20 aprilie 2010
de DIANA LAZAR

Miniştrii dau astăzi socoteală preşedintelui pentru performanţele guvernării din decembrie încoace. Emil Boc nu intenţionează încă să remanieze vreun ministru. După ce săptămâna trecută i-a urecheat de la televizor pentru activitatea nesatisfăcătoare, preşedintele Traian Băsescu i-a chemat pe miniştrii Cabinetului Boc la o discuţie faţă în faţă pe câteva teme principale: reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică, proiectul de revizuire a Constituţiei, legislaţia achiziţiilor publice şi absorbţia fondurilor UE. Invitaţia preşedintelui vine la o săptămână după ce într-o emisiune TV criticase aspru prestaţia Executivului. „O să-i chem la mine, fiindcă văd că nu merge cu gentileţea. Din statisticile studiate de mine nu rezultă că s‑au făcut disponibilizări reale în sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine şi-mi vor explica ei mai multe", a declarat atunci şeful statului.
Deşi atât preşedintele a lăsat de înţeles că ar putea urma remanieri, cât şi însuşi Emil Boc anunţa voalat acelaşi lucru la şedinţa conducerii PDL de acum două săptămâni, se pare că miniştrii sunt deocamdată feriţi de acest pericol. Este concluzia discuţiilor informale la care premierul Emil Boc i-a chemat pe miniştri aseară la Vila Lac, în ajunul consultărilor de astăzi de la Cotroceni. „Este exclus aşa ceva acum. Asta cu remanierea e veşnica discuţie. Ultimul lucru pe care vrea să-l facă acum premierul e să fragilizeze echipa, mai ales în condiţiile dificile în care ne aflăm acum ca ţară", au declarat pentru România Liberă surse guvernamentale. Potrivit acestora, pe agenda discuţiilor de luni seară s-ar fi aflat rapoartele miniştrilor în privinţa concedierilor din sistemul bugetar, pe care fiecare dintre ei ar fi trebuit să le întocmească, relaţia cu FMI în condiţiile unei viitoare vizite a delegaţiei oficiale a Fondului şi proiectele de legi sociale aflate în prezent în vizorul opiniei publice, precum legea salarizării unice, legea pensiilor şi legea educaţiei.Cine va tranşa conflictul din PDL?

Este posibil ca discuţiile de astăzi de la Cotroceni să aducă clarificări şi în privinţa disputei din PDL privind decizia de alegere pe listă a celor patru prim-vicepreşedinţi ai partidului plus secretarul general, decizie calificată de Traian Băsescu drept „bolşevizare".

Cum săgeţile şefului statului îi vizau pe greii partidului, Blaga, Videanu, Berceanu, singurii care şi-au asumat şi s-au declarat de acord cu criticile de la Cotroceni, deşi votaseră, la rândul lor, statutul incriminat, au fost tinerii. Printre aceştia, fosta peledistă Raluca Turcan, care a scris pe blog că ar fi necesară o remaniere guvernamentală şi că PDL se află în faţa unei dileme: să ţină sau nu cont de observaţiile preşedintelui Băsescu. Turcan propunea şi introducerea votului uninominal pur la alegerile interne din vară, lucru care se pare că l-a deranjat, în special, pe Vasile Blaga, cunoscut pentru antipatia faţă de colega sa, pe care a etichetat-o în urmă cu doi ani drept „fâţă". Şi de data aceasta, Blaga a criticat-o pe Turcan pentru gestul de a contesta public deciziile conducerii din Modrogan, spun surse din PDL.

Un alt membru care a îndrăznit să critice o iniţiativă a Guvernului, Cătălin Croitoru, a fost şi el pus la punct în şedinţa conducerii PDL de ieri. Acesta subliniase într-o intervenţie publică vulnerabilităţile legii educaţiei, motiv pentru care Emil Boc personal l-ar fi sfătuit să „nu mai facă nazuri". Totuşi, oficial, pedeliştii susţin, prin vocile lui Gheorghe Flutur şi Radu Berceanu, că e posibil să revizuiască statutul în sensul introducerii uninominalului pur, pentru a ţine cont de opiniile preşedintelui Traian Băsescu. Exprimarea acestei poziţii oficiale nu l-a împiedicat însă pe Radu Berceanu să declare ziarului Gândul că „domnul Băsescu, atunci când vrea să atragă atenţia, dă la oase, aşa, dă greu, şi ne-a trimis o torpilă", sau să comenteze, contrar poziţiei Guvernului, că ANI ar fi devenit „o justiţie paralelă".
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one