Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul a decis declasificarea ultimelor documente din dosarul Revolutiei

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 9 martie 2010, 15:06 Actualitate | Esenţial

"Am decis astazi declasificarea ultimelor documente din dosarul Revolutiei din decembrie 1989", a anuntat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de marti. Premierul a precizat ca documentele vor fi publicate in Monitorul Oficial si vor putea fi consultate de toate partile interesate.

"Prin hotararea de guvern adoptata, am declasificat documentele din dosarul Revolutiei care aveau calificativul secret de stat, secret si strict secret", a declarat Emil Boc, potrivit Agerpres, precizand ca informatiile dezvaluite nu mai pot prejudicia siguranta nationala, apararea tarii, ordinea publica, ori interesele persoanelor de drept public sau privat.

"Facem un demers important pentru a asigura toate informatiile necesare, astfel incat dosarul Revolutiei 1989 sa aiba cat mai multa transparenta cu putinta din perspectiva rolului autoritatilor statului, iar adevarul sa poata fi validat pe baza documentelor care nu mai sunt secret de stat", a adaugat premierul. El i-a multumit ministrului Apararii pentru 'operativitatea cu care a raspuns solicitarii de a desecretiza ultimele documente din dosar'.

Guvernul a decis la 10 februarie, la solicitarea MApN, sa declasifice mai multe documente privind Revolutia din 1989. "La solicitarea Ministerului Apararii Nationale, Guvernul a desecretizat, prin hotarare, mai multe acte privind Revolutia din decembrie 1989. Atat hotararea de guvern, cat si documentele desecretizate vor fi publicate in Monitorul Oficial", a declarat la acea data, pentru Mediafax, seful SGG.

MApN a precizat tot atunci ca au fost declasificate 7.617 file din documente cu nivel de clasificare "secret de stat" emise de Ministerul Apararii. La 15 ianuarie, MApN a declasificat 1.989 de documente continand 2.684 de file referitoare la Revolutie.

Asociatia 21 Decembrie 1989 a depus la Curtea Europeana a Drepturilor Omului o plangere referitoare la Dosarul nr. 97/P/1990 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare, cunoscut si sub numele de ''Dosarele Revolutiei'', precizeaza Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Parchetului sa puna la dispozitia Asociatiei documentele necesare formularii de catre membrii acesteia a apararilor in fata Curtii. Intrucat unele din documentele respective sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat, Parchetul a solicitat Ministerului Apararii Nationale declasificarea documentelor in cauza.

Ministrul Gabriel Oprea informa la 1 martie ca in data de 10 martie vor fi declasificate si ultimele documente solicitate de catre Parchetul General si de catre Asociatia 21 Decembrie 1989.

Maries: Iliescu si Roman stiu foarte bine ce se afla in dosarele Revolutiei

Presedintele Asociatei 21 Decembrie, Teodor Maries, aflat in greva foamei, s-a declarat multumit de decizia Guvernului. "E o chestiune care trebuia facuta de foarte mult timp, e binevenita, sper sa fie si finalul", a spus revolutionarul, intr-o interventie la Antena 3.

"Domnul (Petre - n.r.) Roman stie foarte bine, impreuna cu domnul Iliescu, despre toate crimele care se afla in aceste dosare", a acuzat totodata Maries, fiind intrebat despre continutul documentelor ce urmeaza a fi declasificate. Aflat in studioul Antena 3, Petre Roman a negat ca ar avea informatii despre continutul dosarelor.

Potrivit lui Sorin Iliesiu, membru de onoare al Asociatiei 21 Decembrie 1989, starea lui Teodor Maries este extrem de grava, greutatea acestuia a ajuns la aproape 56 kilograme, in conditiile in care el are o inaltime de 185 centimetri. Maries se afla in a 57-a zi de greva a foamei pentru respectarea de catre statul roman a deciziei CEDO referitoare la 'adevarul despre genocidul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990", aminteste comunicatul redactat de Iliesiu si citat de Agerpres.
sursa http://www.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one