Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Grila unică de salarizare în sistemul bugetar, finalizată cel târziu în iunie 2010

Grila unică de salarizare în sistemul bugetar, finalizată cel târziu în iunie 2010
19 Ianuarie 2010
Grila unică de salarizare ar urma să fie stabilită până la sfârşitul lunii iunie, prevede proiectul de activităţi al comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).
Potrivit documentului, prezentat marţi (19 ianuarie 2010) la întâlnirea de la sediul MMFPS, stabilirea politicii salariale se va face începând din luna februarie 2010, o primă etapă vizând revizuirea tuturor componentelor acestora.
În lunile aprilie-mai va avea loc testarea scenariilor alternative de costuri, iar pe parcursul lunii iunie este programată finalizarea formei provizorii a politicii salariale şi a grilei de salarizare.
Conform proiectului, planul de implementare privind politica de salarizare ar trebui finalizat până la finele lunii septembrie. Totodată, documentul citat prevede la capitolul responsabili un grup de lucru format din aproximativ 20 de persoane (câte două persoane desemnate de ministerele reprezentate în cadrul Comisiei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale).
Membrii comisiei vor parcurge un program de instruirea de 2-3 săptămâni, susţinut de către consultanţi ai Băncii Mondiale. Printre cei care vor participa la derularea calendarului întocmit de către oficialii MMFPS se vor afla Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSDMPS), Institutul Naţional de Statistică (INS) şi alte instituţii şi autorităţi relevante din domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii şi cercetării.
Calendarul activităţilor puse în discuţie de către comisia din cadrul MMFPS poate fi amendat sau completat de către sindicate până cel tărziu marţi, 26 ianuarie 2010.
La sediul MMFPS a avut loc, marţi dimineaţă, cea de-a doua întâlnire a comisiei de experţi pentru simplificarea sistemului public de salarizare şi ierarhizare.
Următoarea discuţie pe această temă a fost programată pentru data de 4 februarie, după ce delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) îşi va încheia vizita în România.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one