Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Greseli pe care nu trebuie sa le faci cu banii tai

Am auzit cu totii ca daca muncim din greu si suntem seriosi, vom avea succes si siguranta financiara. Cu toate acestea, vedem zilnic oameni care au muncit o viata intreaga si nu prea au foarte mult de aratat. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca maxima este doar pe jumatate adevarata: e bine sa muncesti si sa fii serios, insa nu este destul - trebuie si sa stii sa iti administrezi bine banii. Iata ce spun expertii ca nu ar trebui sa faceti niciodata cu banii dumneavoastra.

1. Nu va traiti viata fara o planificare financiara

E important sa aveti teluri financiare, pentru ca ele va vor ajuta sa va concentrati resursele asupra a ceea ce credeti dumneavoastra ca e important si va vor impiedica sa cheltuiti bani fara noima. Asadar, incercati sa va stabiliti niste scopuri si sa va straduiti sa le urmati.

2. Nu cheltuiti fara cap

Un alt motiv pentru care oamenii par sa nu aiba niciodata bani destui este ca, indiferent cat ar castiga, cheltuie toti banii. De fiecare data se gaseste cate ceva pe care sa cheltuim si oricati bani am avea, intotdeauna ni se va parea ca avem nevoie de mai mult, pentru ca vom cheltui atat cat ne va permite venitul. Comportamentul acesta poate avea un alt efect nedorit, in cazul in care ni se intampla sa castigam mai putin decat inainte, pentru ca vom fi obisnuiti cu un anumit standard si ne va fi greu sa ne dezobisnuim de el.

De aceea este important ca planul financiar sa contina si un plan de cheltuieli. Acesta va va ajuta sa scapati de cheltuielile care nu sunt necesare si sa puneti niste bani deoparte.

3. Niciodata sa nu fiti prinsi pe picior gresit de evenimente neprevazute

Viata e plina de neprevazut si, de cele mai multe ori, surprizele care apar nu sunt tocmai placute. Ati putea sa va imbolnaviti, sa va pierdeti slujba sau sa va confruntati cu un deces in familie. Fiti pregatiti pentru aceste evenimente neprevazute:

- Ar trebui sa aveti intotdeauna un fond de siguranta, cu care sa puteti acoperi evenimentele neprevazute fara sa va dati peste cap situatia financiara. Specialistii recomanda sa puneti deoparte 5% din venitul dumneavoastra lunar in acest scop, intr-un cont special.
- Incheiati o asigurare buna.
- Incercati pe cat posibil sa aveti si alte surse de venit.

4. Nu traiti fara grija zilei de maine

Acest lucru inseamna ca, pe langa economisire, ar trebui sa va puneti banii la treaba, investind. Alegerile sunt multiple, de la investitii in imobiliare pana la actiuni, asigurari, fonduri mutuale sau pensii facultative.

sursahttp://financiar.acasa.ro/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one