Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gogoşile guvernării Tăriceanu au amplificat criza economică

12 mai 2010

Scris de Oana Voinea
Politicile fostului Guvern condus de Călin Popescu Tăriceanu au amplificat deficitele şi au împins Romånia în criză.
„Dacă politicile erau mai prudente, în loc să avem deficite mari, am fi avut nişte excedente (...) Atunci cånd au avut loc creşteri masive şi de salarii şi de pensii, care, dacă vă aduceţi aminte, toată lumea spunea că sunt nesustenabile, că nu pot fi aplicate pe termen lung, nu există un fundament economic foarte tare, este clar că ele au produs - dacă îmi permit să spun aşa - nişte gogoşi, care în momentul în care criza aceasta a venit peste noi, ele s-au amplificat“, a declarat reprezentantul Romåniei la FMI, Mihai Tănăsescu, la RFI.
Mihai Tănăsescu a explicat că situaţia economică a Romåniei ar fi fost alta dacă politicile Guvernului Tăriceanu ar fi fost mai prudente. „În loc să avem deficite mari, am fi avut nişte excedente, nişte rezerve. Ele ar fi ajutat mult mai mult în această perioadă, ar fi uşurat această perioadă, ar fi creat nişte sume, care ar fi putut să fie folosite pentru a trece mai uşor peste această criză extraordinară a secolului“, a spus Tănăsescu.
Reprezentantul Romåniei la FMI a declarat că decizia autorităţilor romåne de a reduce salariile şi pensiile este corectă din punct de vedere economic.

Decizii corecte

„Nu este o situaţie nici disperată, nici alarmantă, este o situaţie care se poate îmbunătăţi în perioada trimestrelor următoare cu o voinţă politică puternică, pentru implementarea măsurilor de corecţie a cheltuielilor publice“, apreciază Mihai Tănăsescu. El declară că o creştere a cotei unice şi a TVA-ului nu ar fi fost binevenită. „Este foarte limpede că o creştere a taxelor nu era binevenită. Este clar că o ajustare a sectorului public în momentul de faţă este formula economică cea mai sustenabilă pe termen mediu şi lung. O creştere a taxelor ar fi inhibat şi mai mult mediul de afaceri, mediul privat, care ştim că s-a ajustat foarte mult în 2009 şi în primele luni ale lui 2010 şi continuă să se ajusteze. Este timpul ca şi segmentul public să aibă aceeaşi tendinţă de ajustare“, explică reprezentantul Romåniei la FMI.
Mihai Tănăsescu apreciază că decizia de reducere a cheltuielilor din sectorul public este corectă. „Decizia autorităţilor romåne este o decizie corectă din punct de vedere economic. Este o decizie care trebuie însă bine comunicată, care trebuie foarte bine exprimată din punct de vedere al consecinţelor bune pe care le au pe termen mediu şi lung pentru romåni şi pentru Romånia. Este crucial ca implementarea să fie foarte bine comunicată în perioada săptămånilor care urmează“, crede fostul ministru de Finanţe, adăugånd că reformele trebuie accelerate.
„Reformele au început în 2009. Poate că viteza de implementare nu a fost cea aşteptată, dar este clar că în momentul de faţă aceste reforme trebuie accelerate. Nu mai este timp de aşteptat“, a mai spus Tănăsescu.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one