Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Geoana se pregateste sa devina presedinte

4-martie-2010

Mircea Geoana nu mai are rabdare. Stie ca in ciuda tuturor sanselor, in ciuda tuturor realitatilor, visul sau de o viata este mai aproape ca oricand sa se implineasca.

Geoana se pregateste sa devina presedinte asa cum Borcea de la Dinamo s-a pregatit pentru Liga Campionilor ani si ani la rand, pentru a sfarsi invins de fiecare data. Geoana nu a realizat niciodata ca este al doilea om in stat si nici importanta acestei functii. Nici macar cand toate blogurile vuiau ca sanatatea lui Traian Basescu este terminata, nici atunci Geoana nu a fost surprins de fiorul gandului ca ar putea deveni presedinte.

Astazi, Geoana ar trebui sa se simta mai aproape de Cotroceni decat a fost in seara de 6 decembrie 2009, pana la ora trei dimineata. Atacurile virulente ale celor trei crai PD-L specialisti in legislatie din Parlament, care cereau ba revocarea, ba suspendarea, ba demiterea, ba retragerea lui Geoana, pentru ca in final nici ei sa nu mai stie pe ce temei sa ceara disparitia lui Geoana din fruntea Senatului, ar trebui sa ii dea de gandit serios fostului presedinte social democrat.

Daca ar fi sa gandim in termenii moralitatii politice, din moment ce PD-L isi doreste disparitia lui Geoana din fruntea Senatului, la fel si-ar putea dori si Geoana, si ar putea spera sa se intampla, ca Basescu sa dispara din fruntea tarii. Iar ultimele intamplari demonstreaza ca nu exista decat o singura cale pentru implinirea acestui vis.

Plecand de la aceste premise, lui Geoana ii ramane doar sa se roage. Pana la urma, ochi pentru ochi, functie pentru functie si sanatate pentru sanatate. CCR a complicat putin apele relativ linistite in care se scalda Geoana. O decizie a CCR din 2005 a readus aminte PSD-ului ca doar el ii poate retrage sprijinul lui Geoana din fruntea Senatului, fara a pierde fnuctia, ba avand posibilitatea sa numeasca pe altcineva din partid in locul sau. Insa si PSD stie foarte bine ca niciodata nu poti sa dai pasarea din mana pe cioara de pe gard si ca ceea ce acum pare sigur, peste o luna poate fi contrazis de aceeasi Curte Constitutionala. Nu ar fi nici prima oara, nici ultima cand s-ar intampla.

In ciuda tuturor sanselor, in contradictie cu toate evidentele, in ciuda sanatatii relativ stabile a presedintelui, pana si impotriva dorintei adevarate a PSD (aceea de a-l schimba totusi), in ciuda destinului insusi, Geoana se pregateste sa devina presedinte. Stie ca are sanse. Si nu putine. Pana la urma sanatatea cuiva este cel mai fragil lucru despre care putem vorbi. Pana si siguranta cu care presedintele se declara cel mai sanatos om din Romania pare dubioasa, daca e sa o alaturam duritatii atacului cu care cei trei pedelisti au cerut astazi revocarea, retragrea, suspendarea sau demiterea lui Geoana. Orice, numai ca Geoana must die!

Aceste combinatii intre reactii nu tocmai normale in conditiile in care nimic nu ar trebui sa ii mai streseze pe stapanii puterii portocalii sunt cele mai bune semne pentru sansele lui Geoana de a implini imposibilul, de a ajunge din presedinte de o noapte si invins de o viata presedinte de o vara sau de un concediu medical.

Desi Basescu este sanatos tun, potrivit spuselor domniei sale, desi functia de presedinte al Senatului ii este amenintata, Geoana stie ca farmecele si flacarile violete pot influenta decisiv viata si destinele. Pana la urma el este exemplul viu al acestei practici intunecate. Poate ca nu se va deda niciodata magiei negre cu trup si suflet, insa Geoana stie ca si rugaciunile cuminti crestinesti cu limba in gura pot ajuta si ca vrajile decente la colt castel ar putea ca odata si odata sa se implineasca. Pana la urma, impotriva tuturor sanselor si evidentelor, impotriva tuturor dorintelor celor care il inconjoara, impotriva tuturor legilor fizicii, Geoana este mai aproape ca niciodata de functia pentru care s-a pregatit o viata.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one