Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gazprom: Romania ar putea lua locul Bulgariei in South Stream

Cristina Dobreanu
Luni, 14 Decembrie 2009
In cazul in care negocierile intre Bulgaria si Gazprom pentru construirea gazoductului South Stream vor esua, gigantul rus ia in considerare includerea Romaniei in acest proiect, potrivit vicepresedintelui companiei energetice ruse, Alexander Medvedev.

Vicepresedintele companiei ruse Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat, citat de Reuters, ca exista "si alte optiuni" in cazul in care negocierile cu Bulgaria pentru construirea gazoductului South Stream nu vor iesi asa cum isi doreste gigantul energetic rus. In aceasta


situatie, una dintre posibilitati ar fi, in opinia lui Medvedev, Romania, care "este interesata in a se implica in acest proiect". Cotidianul bulgar Standart News scria, in editia de ieri, ca astfel Romania si-a exprimat dorinta de "a inlocui Bulgaria in acest proiect". Prin South Stream, conducta concurenta a gazoductului european Nabucco, Rusia doreste sa-si mentina controlul asupra aprovizionarii cu energie a Europei. Declaratia vicepresedintelui Gazprom vine la cateva zile dupa ce, saptamana trecuta, guvernul de la Bucuresti a aprobat, in sedinta saptamanala, Acordul
pentru participarea Romaniei la construirea gazoductului Nabucco, menit sa transporte gaz din zona caucaziana in Europa cu ocolirea Rusiei.

Cu toate ca Romania sustine Nabucco, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a spus ca "South Stream este si el un proiect in care cea mai fezabila varianta trece prin Romania". De altfel, reprezentantii transportatorului de gaze din Romania, Transgaz, au pus la dispozitia Gazprom inca de anul trecut detaliile tehnice necesare pentru studiile de fezabilitate. Mai mult, Tudor serban, secretar de stat in Ministerul Economiei, a spus ca Romania a fost de acord ca gigantul energetic rus sa faca masuratori in Marea Neagra pentru South Stream, o conditie fiind ca Gazprom sa respecte legislatia Romaniei.

Cu toate acestea, masuratorile nu ar fi inceput inca, iar intalnirea programata dintre reprezentantii Transgaz si Gazprom nu a mai avut loc in luna octombrie din cauza crizei politice din Romania. South Stream ar urma sa transporte gaz prin Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia si Slovenia, ocolind astfel Ucraina. Recent, compania franceza EDF a semnat cu Gazprom un acord pentru a intra in consortiul South Stream, astfel ca Parisul este cea de-a sasea capitala care se raliaza proiectului rus.Din aceeasi categorie:
Proiectul Nabucco a fost avizat de Cabinetul Boc
Romania isi sarbatoreste Ziua Nationala
Bechtel da Romaniei 42 kilometri de autostrada neterminati
sursa : http://www.romanialibera.ro/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one