Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Frustrarea liberalilor şi imposibilitatea suspendării preşedintelui

25 mai 2010

Scris de Olga Dumitrescu
Adâncirea recesiunii economice a sporit şi mai mult frustrarea din tabăra liberalilor care, din băncile opoziţiei, se gândesc la tot felul de scenarii fanteziste, cum ar fi suspendarea şefului statului, deşi episodul petrecut pe 19 aprilie 2007 nu are sorţi de izbândă în contextul actualei majorităţi parlamentare. În acest sens, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ieri că îi pare rău că în acest moment nu se discută despre suspendarea lui Traian Băsescu, adăugând că un astfel de demers nu poate fi iniţiat decât după ce se va vedea votul la moţiunea de cenzură. „Îmi pare rău că nu se discută deloc de suspendarea preşedintelui. Probabil că-n puţin timp, dacă Parlamentul, prin absurd, ar vota suspendarea, cred că de data asta Traian Băsescu nu ar mai găsi nicio înţelegere la un eventual referendum“, a spus liderul PNL, nostalgic după coaliţia (magică) 322. Pe de altă parte, întrebat dacă PNL plănuieşte o astfel de acţiune, liderul PNL a răspuns: „Un astfel de demers de suspendare nu poate fi iniţiat astăzi, astăzi cred că trebuie să băgăm turnesolul şi fenolftaleina şi să vedem cum se va vota la moţiunea de cenzură. Este foarte riscant să vorbeşti tu despre ei, pentru că ei cu pistolul la tâmplă vor fi puşi să dezmintă“. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a limitat la a comenta un eventual demers al suspendării preşedintelui, precizând sec următoarele: „deocamdată vorbim de moţiune“. „Noi vorbim după procedurile democratice, asta e limba pe care o cunoaştem şi asta facem noi în practica politică. Dar e clar unde este localizat răul politic al acestei ţări. Cred că e limpede“, a precizat preşedintele PNL.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one