Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI ne vede in 2011 cu cea mai puternica crestere economica din Europa: 5,1%

22 aprilie 2010

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca Romania va inregistra in 2011 cea mai buna performanta economica din Europa, cu o crestere a PIB-ului de 5,1%, cu toate ca pentru acest an a coborat estimarea de crestere economica de la 1,3% la 0,8%.

De asemenea, Fondul a majorat estimarea in ceea ce priveste inflatia din Romania in acest an, de la 3,6% la 4%, in vreme ce in 2011 cresterea medie a preturilor de consum s-ar putea tempera la 3,1%, informeaza NewsIn.

In privinta deficitului de cont curent, FMI anticipeaza pentru Romania un nivel de 5,5% atat pentru 2010 cat si in 2011, usor sub cel anticipat in precedentul raport, din octombrie 2009, de 5,6%.

Noile estimari vor fi discutate de autoritatile romanesti cu misiunea FMI, care va fi prezenta in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai.

In contextul acestor revizuiri, FMI va analiza posibilitatea acceptarii unui deficit bugetar mai mare de 5,9% din PIB pentru Romania, a declarat pentru NewsIn reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Este clar ca in momentul de fata o revizuire in sensul descresterii economiei romanesti poate conduce la un tip de analiza care sa adapteze bugetul la noile conditii. Este insa foarte important sa mentinem trendul de descrestere a deficitului bugetar chiar daca va avea loc o crestere usoara a deficitului, pentru ca este un semnal important pentru perceptia pietelor externe", a afirmat Tanasescu.

Oficialul a subliniat ca marti, 20 aprilie, s-a implinit un an de cand a inceput acordul FMI cu Romania si ca "a existat o adaptabilitate puternica a reprezentantilor FMI la realitatile din economie".

In schimb, Tanasescu a tinut sa precizeze ca orice discutie legata de cresterea deficitului bugetar trebuie sa aiba loc in contextul in care Romania continua reformele structurale.

"In tarile emergente din Europa, perspectivele de crestere variaza semnificativ. Economiile care au rezistat relativ bine in fata crizei mondiale (Polonia) si cele in care increderea pe plan intern a revenit deja dupa socul extern (Turcia) ar putea sa isi revina mult mai puternic, ajutate de normalizarea comertului international si de revenirea fluxurilor de capital", potrivit raportului World Economic Outlook, publicat de FMI.

Pe de alta parte, economiile care au intampinat aceasta criza cu o cerere interna nesustenabila, care a alimentat adancirea deficitelor de cont curent, cum este cazul Bulgariei, Lituaniei si Letoniei, si tarile cu vulnerabilitati in sectoarele public si privat, adica Romania, Ungaria si statele baltice, isi vor reveni mai incet, in special din cauza faptului ca va exista un spatiu limitat in ceea ce priveste politicile pe care le pot lua autoritatile.

sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one