Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI crede ca Romania va reusi sa recupereze pana in 2012 caderea economica dramatica

FMI crede ca Romania va reusi sa recupereze pana in 2012 caderea economica dramatica. Se poate?
Izabela Badarau , Ciprian Botea
25.02.2010


Cresterea economica a Romaniei din urmatorii ani va readuce PIB la nivelul din 2008 dupa caderea de 7,2% din 2009. Insa abia in 2012. Din pacate nivelul datoriilor va fi mai mare.

Romania va recupera de-abia in 2012 caderea economica provocata de criza, potrivit prognozelor de crestere a PIB ale Fondului Monetar International (FMI), insa analistii bancilor sunt mai optimisti si vad revenirea la nivelul PIB in euro din anul 2008 inca din 2011, inclusiv pe seama intaririi leului.
FMI estimeaza ca Produsul Intern Brut va creste anul acesta cu 1,3%, anul viitor cu 4,7%, iar in 2012 cu 5,7%.
Astfel, de la un PIB de 136,8 miliarde de euro in 2008, Romania va avea in 2011 un PIB de 133,9 miliarde de euro, urmand ca in 2012 sa recuperam pierderile din perioada de criza, ajungand la 145 mld.
euro. In functie de estimarile de curs de schimb utilizate in calcularea PIB-ului pe anii viitori, Romania ar putea ajunge la nivelul anului 2008 chiar din 2011, acest scenariu fiind sustinut de presedintele Comisiei Nationale de Prognoza Ion Ghizdeanu. "Daca ne uitam pe prognoza de toamna, Romania va depasi in 2011 PIB-ul din anul 2008. Dar nu ma refer la ritmul de crestere, ci la valoarea absoluta", a declarat pentru ZF Ghizdeanu.
Analistii RBS, ING si ai Raiffeisen Bank se asteapta ca economia sa revina la nivelul inregistrat inainte de criza pana la sfarsitul lui 2011.
Mai sceptici, analistii Erste Group, actionarul majoritar al BCR, considera ca Romania nu ar putea atinge nivelul PIB de dinaintea crizei mai devreme de 2012, desi pentru acest an au o prognoza de crestere a PIB de 1,9%, semnificativ mai mare decat cea avansata de FMI, respectiv de 3% in 2011.
RBS prognozeaza ca Romania va ajunge in 2011 la un PIB de 137,7 mld. euro, fata de 136,9 mld. euro in 2008, in timp ce ING este chiar mai optimista si vede PIB la 149 mld. euro in 2011. Raiffeisen estimeaza o crestere a economiei cu 1% anul acesta si cu 3,5% in 2011. La sfarsitul anului viitor, PIB-ul nominal ar urma sa ajunga la 146,5 miliarde de euro, potrivit bancii austriece. "Pentru urmatorii cinci-zece ani, potentialul de crestere post-criza al Romaniei va fi cu cel putin un punct procentual mai jos fata de nivelul potential de 5,5-6% inregistrat in anii anteriori", apreciaza economistii Raiffeisen. In anii de dinaintea crizei, Romania a avut cresteri economice record, de 7,9% in 2006 si 7,1% in 2008.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one