Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Florica Bejinaru este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Florica Bejinaru este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătoarea Florica Bejinaru a fost aleasă, luni, cu majoritate de voturi, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), funcţie pentru care au mai candidat Liviu Dăscălescu şi Ana Lăbuş.
Pentru funcţia de preşedinte al CSM şi-au depus candidaturile judecătoarele Florica Bejinaru - de la Tribunalul Mehedinţi şi Ana Lăbuş - de la Tribunalul Iaşi, precum şi Liviu Dăscălescu, procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

În urma a trei tururi de votare, au rămas în cursa pentru preşedinţia CSM Florica Bejinaru şi Liviu Dăscălescu. Votarea a fost reluată, cu cei doi candidaţi, judecătoarea Florica Bejinaru fiind aleasă în funcţia de preşedinte al CSM.

Procurorul Graţiana Isac a fost aleasă , cu majoritate de voturi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pe care a mai ocupat-o în 2008.

Mandatele judecătorul Virgil Andreieş şi procurorul Bogdan Licu, care au condus CSM în ultimul an, se încheie în 12 ianuarie 2010.

Potrivit Constituţiei, preşedintele şi vicepreşedintele CSM, aleşi dintre membrii Consiliului, deţin un mandat un an. "Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit, dintre magistraţi", prevede articolul 133 din legea fundamentală.

Membrii aleşi ai CSM sunt:

Lidia Bărbulescu - vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedinte interimar al ICCJ,

Anton Pandrea - preşedintele Secţiei penale a instanţei supreme,

Gheorghe Buta - preşedintele Secţiei comerciale a ICCJ,

Virgil Andreieş - preşedintele Curţii de Apel Cluj,

Dan Lupaşcu - preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, membru cu activitate permanentă la Consiliu,

Florica Bejinaru - Tribunalul Mehedinţi,

Gheorghe Groza - Curtea de Apel Oradea (care a preluat funcţia după pensionarea Angelei Hărăstăşeanu),

Ana Lăbuş - Tribunalul Iaşi, membru cu activitate permanentă la Consiliu,

Alexandrina Rădulescu - Judecătoria Cluj Napoca, membru cu activitate permanentă,

Costel Drăguţ - preşedintele Curţii de Apel Craiova (care a preluat funcţia după pensionarea judecătorului Iulian Gîlcă),

Dan Chiujdea - şeful Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, membru cu activitate permanentă,

Graţiana Isac - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului instanţei supreme,

Liviu Dăscălescu - procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi membru cu activitate permanentă,

Cristian Deliorga - Parchetul Tribunalului Constanţa,

Bogdan Licu - Parchetul Tribunalului Capitalei.

Din decembrie 2004 până în ianuarie 2010, preşedinţi ai CSM au fost:

Dan Lupaşcu,

Iulian Gîlcă (pensionat între timp),

Anton Pandrea,

Lidia Bărbulescu,

Virgil Andreieş,

Vicepreşedinţi au fost:

Liviu Dăscălescu,

Cristian Deliorga,

Dan Chiujdea,

Graţiana Isac,

Bogdan Licu.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one