Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Explicaţia lui Băsescu: Varianta FMI menţinea cancerul din buget!

26 mai 2010

România a respins varianta de reducere a cheltuielilor propusă de FMI, adică majorarea cotei unice şi a TVA şi reducerea salariilor din sistemul de stat cu 20%, pentru că aceasta ar fi menţinut cancerul din bugetul de stat, a spus preşedintele Traian Băsescu marţi seara, după o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor care sprijină guvernul.

"Mandatul cu care a venit FMI şi UE şi BM la Bucureşti, în principal FMI, era creşterea TVA de la 19 la 24%, cota de la 16% la 20%, reducerea salariilor în sectorul bugetar cu 20%. Am respins această variantă pentru că nu trata problema, adică repartiţia cheltuielilor bugetului de stat al României, a spus preşedintele. El a arătat că o creştere a TVA de la 19 la 24% ar fi generat o inflaţie de cel puţin 10%, faţă de 4-4,5%, cât este ţinta Băncii Naţionale.

"Ar fi fost un transfer de cheltuieli suplimentare pe zona economică, zonă care, în linii mari, a parcurs un prodces de restructurare în 2009, cu excepţia regiilor de stat. Acest lucru nu s-a întâmplat cu cheltuielile statului," a subliniat Băsescu.

Dacă nu se decidea reducerea cheltuielilor, însemna că statul român trebuia să împrumute 11,7 miliarde euro doar pentru a-şi acoperi cheltuielile de funţionare. "Decizia a fost să restructurăm propriile noastre cheltuieli", a spus Băsescu. El a precizat că, fără acest lucru, România ar fi avut nevoie de un nou împrumut de la FMI, în valoare de 28-30 de miliarde, ceea ce ar fi crescut semnificativ datoria publică a României.

Preşedintele a amintit datele prezentate la începutul acestei luni, potrivit cărora salariile din sectorul bugetar reprezintă 27% din buget, cheltuielile sociale plus pensiile înseamnă 36% din buget, la care se adaugă alte trei procente, contribuţia României la UE. Toate acestea înseamnă 66% din bugetul de stat, iar pentru funcţionarea instituţiilor - spitale, şcoli, armată, mai rămân 34%.

Aceste instituţii "nu se pot încadra în 34%, aşa că aceste cheltuieli seduc în deficit. Fără raţionalizarea cheltuielilor cu aparatul bugetar şi cheltuielile sociale, care includ şi pensiile, deficitul ar fi 9,1% din PIB," a spus Băsescu.

"Opţiunea mea, plecând de la responsabilitatea pe care o am, de a face uneori lucruri pe care n-aş vrea să le fac dar ele trebuie făcute, este să insist ca scrisoarea către Fond să plece în exact termenii în care a fost negociată, având convingerea că decât mărirea de taxe, este mult mai bună această soluţie, în care facem controlat reducerile de venituri, fie că discutăm de salarii, fie că discutăm de pensii. Le facem controlat având certitudinea finanţării a ceea ce am stabilit că putem plăti", a spus preşedintele.

Liderii sindicali sunt caraghioşi când vorbesc despre corupţia politicienilor

Băsescu a mai spus că liderii sindicali sunt caraghioşi când vorbesc de corupţia politicienilor, menţionând că sindicaliştii reprezeintă şi funcţionari care iau mită, declarând că nu ar vrea să îl întrebe pe Vasile Marica ce ştie despre corupţia din vămi, potrivit Mediafax.

"Liderii sindicali sunt caraghioşi când vorbesc de corupţia politicienilor. N-aş vrea să îl întreb pe domnul Marica ce ştie despre corupţia din vămi, sau pe şeful Poliţiei de Frontieră de corupţia din frontieră, pe unde trec tirurile cu ţigări", a spus Băsescu.

El a menţionat că nu miniştrii sunt cei responsabili de gestionarea fondurilor, ci funcţionarii, care "vămuiesc" proiecte şi pe care liderii sindicali îi reprezintă. "Nu miniştrii sunt cei care fac proiectele, ci funcţionarii. Nu miniştrii sunt cei care ţin un proiect până îşi iau şpaga sau îl resping", a spus el.

Băsescu a precizat că la întâlnirea cu partidele parlamentare a discutat şi despre combaterea evaziunii fiscale. El a enumerat agricultura, alcoolul contrabanda cu ţigări şi importurile de legume şi flori printre domeniile lovite cel mai dur de evaziunea fiscală.

Cei care nu afişează salariile din ministere, agenţii şi regii intră în dispută cu mine

"În procesul restructurării sper să nu fie aplicate standarde duble (...) Miniştrii influenţi rămân băieţi buni şi nu fac restructurări iar miniştrii cu mai puţină influenţă fac restructurări", a spus şeful statului, apreciind că ministerele trebuie să înţeleagă că procesul de restructurare este necesar.

Totodată, preşedintele a spus că dacă se cer populaţiei sacrificii, una din condiţiile esenţiale este ca transparenţa şi austeritatea să se manifeste şi în instituţiile publice.

Preşedintele a menţionat că a cerut premierului şi miniştrilor în întâlnirea de la Parlament cu PDL ca veniturile salariale din ministere, agenţii şi regii să fie făcute publice pe site-uri, avertizând că aceia care nu fac acest lucru îşi asumă responsabilitatea de a intra în dispută publică cu el.

De asemenea, Băsescu a relatat că a cerut la întâlnirea cu parlamentarii PDL să se facă o selecţie corectă a personalului în procesul de restructurare din instituţiile publice, bazată pe criterii profesionale, nu clientelare.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one