Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Executivul va ingheta salariile si pensiile, cu exceptia celor minime

Executivul va ingheta salariile si pensiile, cu exceptia celor minime
24-feb-2010

Guvernul intentioneaza sa ia o serie de noi masuri pentru reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor, printre care si inghetarea tuturor salariilor si pensiilor, mai putin a celor minime, astfel incat sa realizeze o economie de 0,3% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit scrisorii de intentie adresata Fondului Monetar International (FMI).

Ordonanta de Urgenta privind ratificarea Scrisorii de intentie, semnata de autoritatile romane la Bucuresti la 5 februarie 2010 si aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 19 februarie 2010, si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2009 privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International, convenit prin Scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane, semnata la Bucuresti, la 24 aprilie 2009, si prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 4 mai 2009, precum si a Scrisorii suplimentare de intentie, semnata de autoritatile romane la data de 8 septembrie 2009 si aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 21 septembrie 2009 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 120, din 23 februarie 2010.

“Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)”, se arata in documentul adresat FMI.

De asemenea, Guvernul si-a propus ca, prin implementarea legii de reforma a sistemului de pensii, sa realizeze o economie de 0,1% din PIB, datorita unei baze mai mari de contributii, unui control mai bun al revendicarilor frauduloase de pensii de invaliditate si unui numar mai mic de pensionari anticipate.

Totodata, Executivul precizeaza ca pensiile si salariile minime nu vor fi afectate de aceste masuri.

Un alt angajament al Guvernului se refera la economisirea a 1,1% din PIB prin inghetarea cheltuielilor cu bunuri si servicii, a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile datorate reorganizarii agentiilor de stat.

“In cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta, suntem de acord sa implementam masuri suplimentare”, specifica semnatarii documentului.

Guvernul precizeaza ca un alt set de masuri menite sa reduca cheltuielile cu salariile bugetarilor a fost aprobat, in august 2009. Printre masurle Executivului, fiind inclusa sperioada de doua saptamani de concediu neplatit acordata celor mai multi dintre angajatii din sectorul public.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one