Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Europarlamentarul Monica Macovei despre noua lege ANI: “Arată dispreţ la adresa transparenţei şi la adresa opiniei publice din România”

1 mai 2010

Fostul ministru al Justiţiei pledează pentru eliminarea din Constituţie a articolului ce protejează averile printr-o "prezumţie de legalitate"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a criticat dur, vineri, proiectul de lege după care ar urma să funcţioneze Agenţia Naţională de Integritate (ANI), adoptat deja de Guvern şi de Camera Deputaţilor, apreciind că acest act denotă dispreţ la adresa transparenţei şi în faţa opiniei publice.

"De ce în forma publică a declaraţiilor de avere nu scriem anul în care am dobândit un imobil? Asta nu ţine de viaţa privată, la fel cum nu ţine de viaţa privată nici suprafaţa casei sau a terenului", a susţinut Monica Macovei, citată de Mediafax.

Fostul ministru al Justiţiei s-a declarat de acord cu ascunderea adreselor proprietăţilor deţinute de demnitari şi a sugerat că, în lipsa argumentelor din motivarea Curţii Constituţionale pe această problemă, aceasta putea fi singura modificare pe care Guvernul sau Parlamentul ar fi putut s-o opereze.

"Pe problema publicităţii declaraţiei de avere, CC nu dă niciun argument. De ce ar încălca viaţa privată? Niciun argument. Lipsa de argumente îmi arată că ele nu au existat, de fapt. De ce a rămas public anul dobândirii bunurilor mobile? De ce la maşină să scriu când mi-am luat-o, iar la casă ori la conturi nu? (…) Nu e corect să se invoce acum motive de viaţa privată şi astfel să se ascundă date din declaraţiile de avere, pe motiv că ar ţine de viaţa privată. Anul dobândirii imobilului, suprafaţa, modul de dobândire, astea trebuie să fie puse înapoi în declaraţia de avere. Cine argumentează că ăsta este motivul pentru care aceste chestiuni au fost eliminate din declaraţiile de avere publice minte", a spus Macovei.

Ea a adăugat că proiectul de lege privind ANI mai poate fi reparat la Senat dacă politicienii sunt de bună credinţă.

Monica Macovei a mai spus că articolul din Constituţie care precizează că dobândirea averii se prezumă a fi legală ar trebui eliminat, întrucât o astfel de prevedere nu există în niciun alt stat democratic.

" Mai departe, pasul următor, este modificarea articolului 44 alineatul 8 din Constituţie, care prevede o prezumţie de legalitate a dobândirii averii şi care nu există în niciun stat democratic din lume. (…) Trebuie îndepărtat pentru ca să putem să-i tragem la socoteală pe cei care, lucrând în serviciul public, îşi fac averi într-un mod nejustificat", a continuat Macovei.

Articolul 44 din Constituţie precizează, la alineatul 8, că "Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă".
sursa http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one