Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emisiunile Realitatea TV şi Antena 3 transmise de la Parlament , plătite din banii noştri

Emisiunile Realitatea TV şi Antena 3 transmise de la Parlament , plătite din banii noştri
12-feb-2010

„Dăm legătura în studioul nostru de la Parlament!“. Nu-i aşa că aţi auzit de sute de ori această formulare la Realitatea TV şi Antena 3? Probabil nu aţi ştiut că pentru fiecare transmisiune sau dezbatere din studiourile de la Parlament aţi scos bani din buzunar, contribuind astfel substanţial la bugetul celor două televiziuni private. Iar dacă dezbaterile pe care le-aţi urmărit v-au mai şi enervat prin lipsa oricăror norme de deontologie, aflaţi că aţi contribuit financiar la manipulările prezentate ca emisiuni de informare şi dezbateri. Cum a fost posibil acest lucru, fără acordul dumneavoastră? Cåt se poate de simplu. Nici Realitatea TV şi nici Antena 3, două televiziuni private comerciale, nu scot niciun leuţ din buzunarele mogulilor Vîntu şi Voiculescu pentru transmisiunile şi emisiunile făcute din Parlament. Locaţiile studiourilor din Parlament, curentul electric necesar acestor transmisii, precum şi celelalte utilităţi sunt puse gratuit la dispoziţia celor două televiziuni, prin bunăvoinţa aleşilor noştri. Ca să nu mai punem la socoteală actorii politici din dezbaterile organizate de cele două televiziuni, recrutaţi direct din sala de plen sau din comisii, unde se presupune că ar trebui să muncească în beneficiul romånilor care i-au trimis în Parlament şi care le plătesc lunar salariile, maşinile, benzina şi secretara. Astfel, graţie mărinimiei parlamentarilor noştri, mărinimie pe banii noştri să nu uităm, cele două televiziuni moguliene, Realitatea TV şi Antena 3, scutesc o bună parte din cheltuieli, transmiţånd aproape zilnic de la Parlament pentru că acolo totul e gratis pentru ei.
Nu contează dacă se petrec sau nu evenimente importante pentru naţiune, nu contează nici durata emisiunilor, reporterii şi realizatorii agitaţi ai celor două televiziuni pot fi văzuţi aproape zilnic în emisiunile realizate în Palatul Parlamentului, profitând astfel din plin de oferta specială a politicienilor dornici şi ei să-i vadă cât mai des familia la televizor.
Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, ne-a declarat că studiourile celor două televiziuni au fost instalate la Palatul Parlamentului în baza unei solicitări aprobate anul trecut de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Gheorghe Barbu ne-a confirmat că „nu există niciun contract încheiat între Cameră şi posturile Realitatea TV şi Antena 3 pentru plata energiei electrice consumate de către ministudiourile din Palatul Parlamentului“.
Din dorinţa de a afla cine au fost politicienii generoşi cu cele două televiziuni moguliene, am căutat în arhiva Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, unde am descoperit stenograma şedinţei conducerii Camerei din 30 martie 2009, în care s-a aprobat, cu un singur vot „împotrivă“, cel al deputatului UDMR Kelemen Hunor, solicitarea Realităţii TV de a-şi amplasa un studio în Palatul Parlamentului. În rest, deputaţii Adrian Năstase, Bogdan Olteanu, Roberta Alma Anastase, Ioan Oltean, Dumitru Pardău, Valeriu Ştefan Zgonea, Gheorghe Albu, Dan-Ştefan Motreanu, Mircea-Nicu Toader, Gelu Vişan, Aurelia Vasile, Eugen Nicolăescu, Marton Arpad-Francisc şi Varujan Pambuccian au fost mai mult decât încântaţi de solicitarea trimisă de Realitatea TV, fără să-şi pună problema costurilor care cad în spinarea bugetului şi, implicit, a contribuabililor. În spiritul generozităţii de care dau dovadă, deputaţii care au aprobat amplasarea gratis a studiourilor televiziunilor Realitatea TV şi Antena 3 în Palatul Parlamentului ar trebui să plătească din buzunarele lor locaţia, curentul electric şi celelalte cheltuieli aferente transmisiunilor din Parlament. Poate aşa mai reducem din cele 116 miliarde de lei vechi pe care le plătim anual de la buget pentru consumul de energie electrică la Palatul Parlamentului. Aceasta poate fi o temă de reflecţie pentru Curtea de Conturi care, în mod firesc, verifică modul în care sunt cheltuiţi banii publici.
Discuţiile din cadrul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pe tema utilităţii amplasării studiourilor televiziunilor private în Parlament, cu zero costuri pentru acestea, sunt relevante pentru modul de gândire al aleşilor noştri, aşa că am decis să vă oferim în întregime aceste discuţii, aşa cum apar ele în stenograma oficială a şedinţei din 30 martie 2009.

S T E N O G R A M A şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor
din ziua de luni, 30 martie 2009. Şedinţa a început la ora 13.40.
Lucrările au fost conduse de doamna Roberta Alma Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor.
Au participat: doamna Daniela Popa, domnul Ioan Oltean (de la ora 14.00), domnul Adrian Năstase şi domnul Bogdan Olteanu (de la ora 14.05) - vicepreşedinţi, domnul Dumitru Pardău, domnul Valeriu Ştefan Zgonea (de la ora 14.25) şi domnul Mihai Alexandru Voicu - secretari, domnul Gheorghe Albu, domnul Dan-Ştefan Motreanu (de la ora 14.05) şi domnul Hunor Kelemen - chestori, domnul Mircea-Nicu Toader (de la ora 14.40) şi domnul Gelu Vişan - grupul parlamentar al PD-L, doamna Aurelia Vasile - grupul parlamentar al Alianţei Politice a PSD şi a PC, domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu - grupul parlamentar al PNL, domnul Marton Arpad-Francisc - grupul parlamentar al UDMR, domnul Varujan Pambuccian - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, şi domnul Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei Deputaţilor.

Doamna Roberta Alma Anastase: Pentru că suntem în cvorum, vă propun să şi începem. În primul rând, dacă asupra ordinii de zi aveţi observaţii. Va trebui să încercăm să fim operativi ca să ne încadrăm în timp până la şedinţa de Birou comun. Dacă nu există observaţii, trecem mai departe. (...)
Doamna Roberta Alma Anastase: Avem o solicitare din partea postului de televiziune Realitatea TV cu privire la amplasarea unor ministudiouri la P1 pentru realizarea unor emisiuni de dezbatere de la Camera Deputaţilor în fiecare zi, de luni până miercuri, precum şi în zilele şi la orele în care evenimentele de la Camera Deputaţilor impun o desfăşurare jurnalistică mai amplă. Domnul Marton Arpad, vă rog.
Domnul Marton Arpad-Francisc: Doamna preşedintă, am avut o dezbatere în vechea legislatură privind o solicitare a unor bănci de a înfiinţa nişte sedioare aici, în Camera Deputaţilor, pentru a avea o activitate aici, când s-a decis în Biroul Permanent că, dacă într-adevăr avem un spaţiu oarecare pe care îl putem afecta acestei activităţi bancare, să o scoatem, să vină toate băncile care doresc, eventual la licitaţie, că aşa prevede legislaţia românească - atât cea referitoare la licitaţii, pentru a pune astfel de teritorii publice de fapt la-ndemâna unor societăţi comerciale, şi, pe de altă parte, şi legislaţia privind concurenţa. Eu am ridicat această problemă de mai multe ori, legată de televiziunile particulare care sunt toate, din punct de vedere legislativ, societăţi comerciale. Sunt cel puţin zece astfel de societăţi comerciale care au o astfel de activitate, şi probabil că şi dânşii ar dori să aibă o activitate de genul celei solicitate aici de către una din televiziuni şi practicată şi de un alt post. Eu nu văd de ce Parlamentul României ar trebui să facă o discriminare între societăţile comerciale care au o activitate de mass-media electronică. De ce ar trebui să favorizeze unele societăţi, să aibă la-ndemână o oră, două, trei, un spaţiu fără ca să plătească chirie, fără ca să plătească pentru curentul electric consumat, iar alte societăţi comerciale care au o activitate de aceeaşi natură să nu aibă aceeaşi posibilitate. Deci eu cred că dacă în cazul băncilor am avut o modalitate - şi nu ştiu dacă a fost salutară sau nu, ar trebui să avem aceeaşi decizie, deci să găsim care sunt acele spaţii pe care noi dorim să le afectăm unor astfel de acţiuni, să aducem la cunoştinţa tuturor acestor posturi de televiziune care doresc să se ocupe, prin mass-media, evident, să se facă publică şi să fie scoase la licitaţie sau cum doriţi, ca să aibă acces toate televiziunile care doresc o astfel de activitate. Acesta mi se pare a fi corect. Altfel, oricare dintre celelalte posturi ne-ar putea ataca cum că noi favorizăm, şi nu vreau să citez nişte forme de etichetare a acelor societăţi de către unele persoane publice.
Doamna Roberta Alma Anastase: Doamna Aura Vasile.
Doamna Aurelia Vasile: Mulţumesc, doamna preşedintă. Poate, ştiu eu, cu unele din ce a spus colegul meu aş putea să fiu de acord - să spunem pe zonele de dezbatere, dar nu pot să fiu de acord cu teza în sine. Deci în mapă eu nu văd decât cererea studioului Realitatea şi nu văd alte cereri de la alte posturi sau de la alte societăţi comerciale, motiv pentru care nu sunt obligată să trec pe cineva strada dacă nu vrea să treacă strada.
Deci în acest moment, am această solicitare a postului Realitatea TV. Ei vin cu o propunere pe care o îmbrăţişez pentru că oricum ei există, oricum la toate evenimentele importante sunt în desfăşurare şi sunt cu acele ministudiouri în jurul plenului, în condiţiile în care secretarul general ar putea să stabilească exact un loc unde ei pot să-şi desfăşoare activitatea. Plătesc, nu plătesc, cât se plăteşte curentul, unde se desfăşoară, eu v-aş propune să îi dăm domnului secretar general posibilitatea pentru a discuta cu ei pe aceste probleme, iar grupul meu parlamentar este de acord cu solicitarea şi cu această propunere de a face un ministudio, în condiţiile în care imediat şi la cald să se poată dezbate problemele parlamentare.
Doamna Roberta Alma Anastase:
Ca să fiu sinceră, eu, uitându-mă pe solicitarea dumnealor, nu pot decât să vă rog să analizaţi şi dintr-un alt punct de vedere pe care noi l-am discutat adesea, anume acela al creşterii imaginii noastre.
Poate aceasta este o oportunitate. Scrie că sunt invitaţi parlamentari şi jurnalişti, deci cred că este bine să apreciem iniţiativa.
Domnul Bogdan Olteanu.
Domnul Bogdan Olteanu:
Vă mulţumesc.
Două observaţii: prima - sunt convins că, dacă se ia o asemenea decizie, ea trebuie să fie aplicată tuturor celor care vor fi interesaţi să solicite, pentru că trebuie să tratăm în mod competitiv, şi orice altă televiziune naţională care va dori să instaleze un asemenea ministudio trebuie să aibă o asemenea posibilitate în momentul în care ar solicita.
În al doilea rând, nu ştiu câţi bani fac televiziunile. Cel puţin cele de ştiri presupun că pierd bani, nu câştigă, şi nu mă interesează de ce fac acest lucru, este problema dumnealor; dar, ca să fim realişti, ei oricum sunt aici, oricum realizează în condiţii mai puţin elegante şi decente genul de dialoguri pe care vor să le organizeze astfel. Cred că este mai potrivit să se organizeze într-un ministudio decât stând în picioare pe hol, alergând alţii prin spate şi aşa mai departe, şi cred că dacă tot este să privim realist în faţă, decât să plece parlamentarii până în partea cealaltă a oraşului în studio, ceea ce fac oricum în momentul în care sunt invitaţi, mai bine lipsesc 5 minute din sală pentru a ieşi în ministudio să dea o declaraţie şi să se întoarcă în sală. Asta şi apropo de absenteism şi de problemele de imagine legate de absenţele din plen.
Televiziunile de ştiri nu-şi fac în mod special programul astfel încât să nu ţină dezbateri în timpul şedinţelor de plen sau de comisii; dimpotrivă. În aceste condiţii, cred că dacă reuşim să aducem studioul mai aproape de Parlament, asta ne va uşura activitatea parlamentară şi n-o va îngreuna.
De aceea, noi vom susţine această solicitare, cu rugămintea către Biroul permanent să fie de acord ca, în măsura în care vor apărea şi alte solicitări similare din partea altor instituţii media, ele să fie tratate în acelaşi mod.
Doamna Roberta Alma Anastase:
Domnul Varujan Pambuccian
Domnul Varujan Pambuccian:
Este foarte limpede că există o serie de avantaje, dar eu v-aş propune următorul lucru: este la fel de limpede că, în momentul în care un post de televiziune îşi va crea un asemenea ministudio, toate posturile de televiziune vor dori să aibă aşa ceva sau multe vor dori. Şi, atunci, eu v-aş ruga, doamna preşedintă, şi aceasta este prima chestiune, să aflăm de la domnul secretar general dacă avem spaţiu suficient pentru a putea satisface nevoile tuturor acestor televiziuni care vor dori să facă lucrul acesta. Altfel, suntem în mod evident într-o chestiune care frizează concurenţa, şi oricine ar putea chiar să ne dea în judecată pentru faptul că am intervenit într-o chestiune de competiţie pe o piaţă liberă între doi actori economici, favorizându-l pe unul dintre ei, în defavoarea celuilalt.
Eu spun următorul lucru: dacă mâine mai apar trei solicitări, aceasta era întrebarea: le putem rezolva?
Ştiu că ştim şi că putem enumera cu toţii şi putem să ne aducem aminte ce televiziuni există în România. Nu cred că asta este problema. Problema este alta: dacă mâine mai apar încă 3, 4, 5, putem asigura acest spaţiu?
Este o întrebare la care trebuie să avem un răspuns pregătit, pentru că, altfel, intervenim într-o piaţă care este o piaţă liberă, în care actori privaţi pot fi avantajaţi sau dezavantajaţi de o conjunctură sau alta, şi noi în felul acesta am avantaja pe unii în detrimentul altora.
Doamna Roberta Alma Anastase:
Domnul Adrian Năstase şi după care doamna Aura Vasile.
Domnul Adrian Năstase:
Stimaţi colegi, vă aduceţi aminte discuţia în legătură cu un studio al Parlamentului. Atunci aţi avut un anumit punct de vedere, şi the best next, este foarte evident - deschiderea acestor studiouri aici, în Parlament.
Cealaltă variantă sigur că ar fi fost poate ceva mai costisitoare, poate că ar fi creat unele tensiuni cu unele dintre televiziunile de nişă, dar am luat o decizie în legătură cu această chestiune, aşa că la acest moment nu cred că ne mai putem opune unor solicitări de acest gen care merg pe ideea unei transparenţe şi din partea noastră şi mai ales a posibilităţii de a angaja dezbateri cu parlamentarii, nu doar imagini cu parlamentarii care dorm în sală pentru aceste televiziuni.
Cred, însă, că într-adevăr observaţiile care s-au făcut aici, în sensul că trebuie să rămânem deschişi şi pentru alte eventuale decizii şi alte solicitări, sigur, însă, pe care trebuie să le examinăm individual, tocmai pentru a evita, ştiu eu, anumite solicitări extravagante, fiind, în sfârşit, oameni sau televiziuni care n-au legătură cu dezbaterile parlamentare; la aceasta m-am referit.
Şi, atunci, şi eu sunt în favoarea şi pentru acceptarea acestei solicitări, pornind de la decizia noastră anterioară şi ţinând seama de faptul că într-adevăr pentru Parlament, iată, apare un interes suplimentar care cred că este benefic.
Doamna Aurelia Vasile:
Doamna preşedintă, eu vroiam să vă solicit să supuneţi la vot această solicitare şi din nou spun colegului că, dacă cineva nu vrea să treacă strada, nu-l trec strada. Deci avem o solicitare şi discutăm pe această solicitare. Să supunem la vot.
Domnul Ioan Oltean:
Doamna preşedintă, dacă îmi permiteţi, sigur, supunem la vot o chestiune practică. Vă rog să observaţi că oricum principalele televiziuni de ştiri realizează transmisii directe de la principalele evenimente care se derulează în Parlamentul României.
Faptul că le creăm posibilitatea de a-şi ordona mai bine studiourile, de a-şi face o planificare din timp a transmisiilor, eu cred că este un lucru pe care trebuie să-l încurajăm. Venim în întâmpinarea dorinţelor lor, dar în acelaşi timp venim şi în întâmpinarea dorinţei noastre de a asigura o transmisie corectă a evenimentelor din Parlament şi mai ales din Camera Deputaţilor şi a parla-mentarilor care vor să aibe posibilitatea de a interveni şi de a participa la aceste ministudiouri. De aceea, cred că nu este niciun fel de reţinere faţă de solicitarea pe care a făcut-o Realitatea şi, în acelaşi timp, cred că există suficientă disponibilitate ca în continuare celelalte televiziuni, dacă vor solicita, să aibă aceeaşi susţinere din partea noastră.
Domnul Gheorghe Albu:
Doamna preşedintă, eu cred că încerc să văd, evident, partea plină, care nu înseamnă numai 50% - poate mai mult, a paharului, şi cred că, cu aprobarea acestei solicitări şi a celorlalte care probabil vor veni rezolvăm puţin şi situaţia de aici, din holul central al Parlamentului. Atunci, probabil, se va organiza treaba pe partea de televiziuni mult mai bine. Nu vor mai fi nevoiţi reporterii să stea în aceste condiţii care nu sunt foarte confortabile şi, atunci, sper că într-adevăr vom rezolva şi această problemă odată cu aceste studiouri, cu găsirea unui spaţiu corespunzător.
Doamna Roberta Alma Anastase:
Am înţeles că întruneşte, să spunem, majoritatea opţiunilor, dar pentru corectitudine, rămân, totuşi, câteva idei, dintre care una, cea mai importantă, că suntem deschişi şi altor solicitări, pe care le vom analiza caz cu caz. Cine este pentru? Voturi împotrivă? Un vot împotrivă. (Domnul Kelemen Hunor). Abţineri? Nu sunt.
Vă mulţumesc. Mergem mai departe. (...)
* şedinţa s-a încheiat la ora 14,45.

Dana Iliescu
Sebastian Rusu
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one