Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emil Boc despre Autostrada Bechtel:

Emil Boc despre Autostrada Bechtel: Vom plati datoriile pana in aprilie, necazul este ca pe celelalte tronsoane proiectarea nu este facuta
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2010, 18:18 Actualitate | Politic

Premierul Emil Boc a declarat, intr-un interviu HotNews.ro - RFI, ca datoriile statului catre compania Bechtel, care se ridica la 200 de milioane de euro, vor fi achitate in transe pana in luna aprilie, dar spune ca lucrarile la alte tronsoane nu vor putea continua pentru ca proiectarea nu e finalizata. Intra in articol si asculta integral interviul cu premierul Emil Boc in varianta AUDIO si vezi fragmente VIDEO.
Numirile politice in deconcentrate: Vom discuta vineri in Guvern un proiect de lege, nu ordonanta de urgenta
Concedieri in sectorul public: Nu avem o cifra predeterminata
Legea pensiilor: Am mai amanat o saptamana. Nu raman pensii speciale
Despre propunerea ca Mircia Gutau sa primeasca titlul de cetatean de onoare: In Statele Unite n-ati avut luari de pozitie ale cetatenilor fata de un act sau altul al justitiei? E treaba oamenilor sa-si spuna punctul de vedere.

Vezi cele mai importante declaratii facute de premierul Emil Boc la HotNews.ro - RFI

Numirile politice in deconcentrate: Vom discuta vineri in Guvern un proiect de lege
Nu pregatim o ordonanta de urgenta in acest moment, ci discutam de un proiect de lege. Maine, acest proiect de lege va fi discutat in Guvern, speram sa-l si adoptam, si care urmareste sa puna in aplicare decizia Curtii Constitutionale printr-un nou proiect de lege care sa respecte toate exigentele cerute de catre Constitutie.
Textul Constitutiei ne spune ca in 45 de zile Parlamentul, Guvernul trebuie sa puna in acord prevederile legale cu decizia Curtii Constitutionale. Eu sper ca Parlamentul sa nu intarzie adoptarea acestui act normativ, altfel vom iesi din termenul de 45 de zile, atunci am fi pusi in situatia sa ne gandim la o noua ordonanta de urgenta. Dar, voi miza pe sprijinul Parlamentului de a adopta actul normativ in procedura de urgenta.
Exista unele blocaje in tara. Cazurile sunt punctuale si nu as face din aceasta un scandal national. Acolo unde o persoana are o sentinta definitva, se aplica sentinta judecatoreasca. Nu avem doua-trei persoane pe un post, exista o singura persoana recunoscuta de lege.
Mergem pe o componenta care tine mai mult de functia publica.
Concedieri in sectorul public: Nu avem o cifra predeterminata


Nu avem o cifra predeterminata in ce priveste numarul de concedieri in sectorul public. Vom face analize serioase in fiecare domeniu, pentru a face eficient aparatul birocratic si functionarea statului din Romania. Cum se va face asta? Prin aplicarea standardelor de cost.
Lucrurile sunt foarte clare. Pe legea salarizarii unitare, in perioada 2010 - 2015 se va ajunge de la 9% cheltuieli publice din PIB cu salariile la 7%. Aceste reduceri se opereaza nu numai prin faptul ca pleaca oameni din sectorul public, ci si prin faptul ca s-au eliminat salariile bugetarilor de lux. Nu mai dam salarii de 30, 40 de mii de euro la sefii de agentii.
In educatie, un pas a fost facut. Se lucreaza acum la standardele de cost pentru administratia publica. Ministrul Blaga lucreaza cu toata echipa de la minister in colaborare cu autoritatile locale sa le definitiveze. Vor fi supuse aprobarii Parlamentului si in aceasta sesiune vor fi aprobate. La fel se lucreaza si pe asistenta sociala. Ele sunt in derulare.
Am desfiintat 112 agentii guvernamentale si disponibilizarea a peste 10.000 de oameni.
Autostrada Bechtel: Vom plati banii pana in aprilie, necazul este ca pe celelalte tronsoane proiectarea nu este facutaNoi am avut o discutie foarte serioasa cu Bechtel, am convenit graficul de esalonare a platii datoriilor. In luna februarie se va plati o parte importanta a datoriilor, in luna aprilie restul. Nu stiu ce decizie vor lua ei pe plan intern, intentia evidenta a Guvernului este sa continue Autostrada Transilvania. Avem in vedere tronsonul dintre Campia Turzii si Turda, deschiderea tronsonului de la Targu Mures la Campia Turzii si realizarea unor kilometri de autostrada la Suplacu de Barcau in Bihor unde santierul este in derulare.
Necazul este ca pe celelalte tronsoane, proiectarea nici nu este facuta si mai trebuie sa se lucreze. De exemplu, tronsonul de la Gilau la granita nu exista nici macar ca proiectare. Deci maine daca am avea banii nu s-ar putea lucra pe tronsonul respectiv.
Datoria se plateste, este foarte clar, pentru ca noi am luat Bechtel-ul anul trecut cu niste datorii uriase. Noi am platit acele datorii, aproape la zi cheltuielile cu cei 42 de km de autostrada, ne-au mai ramas niste bani pe care-i platim in februarie si in aprilie incheiem toate datoriile, stabilim modalitatea de lucru pentru anul acesta in functie de ce este proiectat si ce se poate lucra in teren si partea care ramane in continuare este sa se lucreze la proiectare.
Legea pensiilor: Am mai amanat o saptamana. Nu raman pensii speciale


Forma finala a legii pensiilor o vom avea miercurea viitoare in Guvern. Am convenit cu organizatiile patronale, sindicale, cu federatia pensionarilor sa mai lasam o saptamana sa-si trimita toate punctele de vedere. Deci, la solicitarea lor am mai amanat o saptamana. Saptamana viitoare o adoptam in forma finala in Guvern, o trimitem la Parlament si va fi adoptata pana la sfarsitul sesiunii februarie-iunie. Sa avem o lege moderna, fara privilegii, fara discriminari, fara aceste lucruri care astazi fac nesustenabil sistemul de pensii.
Nu voi accepta sa avem o lege a pensiilor care sa dubleze privilegiile existente, sau sa le mentina. Nu raman pensii speciale. Pensiile speciale se recalculeaza pe principiul contributivitatii. Acesta iti da sansa sa fii corect cu 22 milioane de romani.
Despre Mircia Gutau: Cand sentinta Curtii Supreme de Justitie va fi comunicata, nu va mai fi in PDL


In momentul in care sentinta Curtii Supreme de Justitie va fi comunicata, nu va mai fi in PDL. N-a ajuns motivatia Instantei Supreme. Formal, statutar, cand e o sentinta el nu mai e membru PDL.
Despre propunerea de a fi declarat cetatean de onoare al municipiului Ramnicu Valcea, sustinuta de filiala PDL. Eu nu pot limita libertatea de exprimare a colegilor, a oamenilor. Stiu doar ca Mircea Gutau este un om apreciat in Valcea. A fost ales la al doilea mandat cu 72%. E un om performant, un manager al orasului care a demonstrat in raport cu valcenii. M-a mahnit aceast decizie, cat ar fi de dura ea trebuie respectata.
Noi n-am facut altceva decat sa respectam legea. N-am mers cu nimeni la Parchet, n-am venit cu nimeni la instanta de judecata, n-am facut influente politice cum incearca altii. Dreptul oamenilor de a se exprima nu poate fi limitat intr-o tara. Dar ce, in Statele Unite n-ati avut luari de pozitie ale cetatenilor fata de un act sau altul al justitiei? E treaba oamenilor sa-si spuna punctul de vedere.
Avem candidati la sectorul 4, vom decide care. Nu va spun inca, nu-mi cereti nume pentru ca suntem in evaluare, inclusiv printr-un sondaj.
Le-am spus in Guvern ministrilor ca prioritatea trebuie sa o reprezinte nu talk-show-urile, ci munca efectiva din Guvern si de la minister, sa foloseasca cat mai mult tribuna ministerului pentru a explica deciziile, actele normative adoptate, pentru ca un ministru trebuie sa fie mai mult la munca, si mai putin la televizor. Parlamentarii au mai mult timp sa mearga la talk-show-uri, ministrii trebuie sa stea mai mult la munca.
NOTA: Asculta integral varianta AUDIO cu premierul Emil Boc. Interviul integral poate fi descarcat in varianta audio de pe site-ul HotNews.ro sau puteti asculta Discutia de Luni incepand cu orele 19:00 la Radio France International. Frecvente RFI ROMANIA: Bucuresti – 93,5 FM, Iasi – 97,9 FM, Craiova – 94 FM, Cluj – 91,7 FM. Discutia de luni poate fi preluata integral sau partial de televizuni cu citarea sursei.

sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one