Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Șefii sindicaliști ai Realității, la DNA pentru evaziune de 6,2 milioane de lei

1 aprilie 2010

Liviu Luca, Dumitru Costin și ceilalți sindicaliști care administrează televiziunea lui Vîntu au produs, numai în 2008, o evaziune fiscală de 6,2 milioane de lei noi, conform ANAF. Fiscul le-a făcut sindicaliștilor plîngere penală la DNA. Atenție, stimați telespectatori, această știre nu va apărea la Realitatea TV.

Să trăiască sindicatu’, că a tras în piept iar statu’

Dragi profesori, stimați sondori, doamnelor și domnilor muncitori calificați sau nu, avem o întrebare: v-ați plătit cotizația la sindicat? Dacă da, să nu vă fie rușine să recunoașteți, l-au prostit unii ca Luca și Costin pe Vîntu, era clar că o să încerce și la voi. Bun, dacă v-ați plătit cotizația la sindicat și acum așteptați să fiți reprezentați în fața statului, nu vă faceți mari speranțe: liderii ăia care apar la TV, cu alură de justițiari sociali, au o mare durere-n prompter de voi.


Nu trebuie să ne credeți pe cuvînt, o să vă povestim cu amănunte cam cu ce fel de justiție socială lucrează acești băieți. Și cam cît de tare îi interesează pe ei taxele și impozitele din care ar trebui să vă primiți voi creșterile salariale. Înainte să intrăm în subiect, să precizăm că evaziunea fiscală despre care se vorbește în acest text a fost realizată de următorii (zice ANAF): Liviu Luca, Iacob Baciu, Dumitru Costin, Achille Duțu, Ion Eftimie, Marius Petcu. Dacă nu ați auzit de ei, înseamnă că nu le-ați plătit niciodată cotizație, chestiune pentru care vă felicităm sincer.

Evaziune la fraierii cu drepturi de autor: 2,5 milioane RON

Ca administratori la Realitatea Media SA (societatea comercială care deținea Realitatea TV), cei enumerați mai înainte au folosit trei metode de ocolit taxele și impozitele către stat. Prima a fost utilizarea contractelor de drepturi de autor pentru plata salariilor. Conform sesizării penale depuse de ANAF la DNA, 116 dintre angajații Realitatea Media SA erau plătiți și pe contracte de drepturi de autor, nu doar pe contracte de muncă.

Din punctul de vedere al Fiscului, contractele de drepturi de autor au fost semnate cu angajații în mod ilegal, pentru a eluda plata impozitelor: „SC Realitatea Media SA, în mod deliberat, a achitat persoanelor menționate mai sus (cei 116 angajați – n.r.) sume de bani cu titlu de drepturi de autor sub o formă mascată, acestea reprezentînd, în fapt, venituri de natură salarială.

Scopul pentru care s-a procedat în acest mod a fost acela al evitării constituirii, evidențierii, declarării și plății către bugetul general consolidat a tuturor contribuțiilor aferente salariilor și care se cuantifică la suma de 1.818.463 lei“. La suma asta, se adaugă și penalizări de 720.111 lei. Total evaziune, deci, prin metoda numărul 1: peste 2,5 milioane de lei. Și vorbim numai de anul 2008.

Realitatea, aproape închisă

În urmă cu o lună, o datorie de un milion de euro către Fisc a fost foarte aproape să închidă Realitatea TV. Măsura ANAF de blocare a conturilor Realitatea Media SA i-a făcut pe administratorii societății să facă rost de bani în nici o zi și să-și plătească impozitele restante pînă la ultimul leuț.

La șmecherii cu firmă, taxe eludate de 2,45 milioane RON

A doua metodă de evaziune fiscală a fost pentru aleși. Adică pentru cei care cîștigau, la Realitatea, mii de euro lunar. De obicei, de la cîteva mii de euro pe lună pînă la chiar 17.000 de euro lunar. Fiscul a identificat 15 angajați ai Realitatea Media SA care își luau cea mai mare parte din bani nu din contracte de muncă, ci din contracte încheiate între propriile lor firme și Realitatea Media SA. Printre cei 15 se regăseau prezentatorul Răzvan Dumitrescu (încasări de 840.000 de lei noi în 2008), directorul editorial Robert Tătăruș, directorul de programe Roxana Niculescu, directorul general adjunct Mih nea Vasiliu.

Despre purcoaiele de bani pe firmă, Fiscul a zis așa: „Avînd în vedere existența unei activități dependente ca urmare a unei relații de angajare, prin faptul că persoanele desemnate de către microîntreprinderile menționate mai sus să efectueze serviciile dețineau și calitatea de angajat permanent la SC Realitatea Media SA, iar prestările facturate au reprezentat, în fapt, sarcini de serviciu curente, se poate concluziona că aceste microîntreprinderi au fost utilizate în scopul de evitare a constituirii și plății impozitului și contribuțiilor de asigurări sociale aferente drepturilor de natură salarială“. Mai precis, vorbim de taxe eludate de 1,76 milioane de lei, în 2008, plus penalizări de 696.000 de lei.

Consultanța în Cipru dă o evaziune de 1,2 milioane de lei

A treia metodă – și cea mai haioasă – de furat statul prin neplata impozitelor a fost cea a cheltuielilor fictive. Sau, cum s-a exprimat ANAF în sesizarea penală către DNA, „au fost facturate de către unele societăți comerciale, în baza unor contracte, prestări servicii, servicii de consultanță și management fără ca prin documentele prezentate drept justificare pentru serviciile prestate să se facă dovada prestării acestor servicii și necesității efectuării acestor cheltuieli“.

Dumitru Costin (pentru Hotnews): „Acest trust media nu este o căsuță poștală, care lasă bugetul țării păgubit“.

Cum spațiul de emisie e limitat, să dăm doar două exemple. Primul sună așa: „SC Active Holyday SRL a facturat către SC Realitatea Media SA, cu titlul de consultanță pentru achiziția unui avion Gulfstream, suma totală de 348.247 de lei, fără a fi prezentate documente justificative și fără ca achiziția să aibă loc“. Tare, nu? Deci, după elicopterul Realitatea TV, urma un avion. Pentru achiziția căruia, sanchi, firma lui Vîntu a plătit consultanță de peste 80.000 de euro. Dar cumpărarea nu a mai avut loc!
Al doilea caz nici măcar de rîs nu e: „Verisimo Ltd. Cipru, reprezentată de Promire Consultants Ltd. prin Ian Tylor, a facturat servicii de consultanță în perioada 30.07.2008-31.12.2008 în sumă totală de 3.643.727 de lei“. Deci, în cinci luni, consultanță de 900.000 de euro, bani trimiși direct în Cipru. Ce consultanță?

Nu se zice, e secret. Dar, firește, banii au fost trecuți pe cheltuieli. Și, la așa cheltuieli generoase, și taxele au fost mult mai mici. Normal: dacă ai cheltuieli așa mari, nu ai cum să ai profit, deci nici să plătești impozit pe el. În total, Fiscul a stabilit că prin această metodă s-au eludat taxe de peste 1,2 milioane de lei (560.000 impozit pe profit și 657.000 TVA).

Costin, Luca și ai lor, capii sindicatelor

Administratorii Realitatea Media SA sînt, toți, unul și unul. Liviu Luca este șeful sindicaliștilor din Petrom, Dumitru Costin este liderul Blocului Național Sindical, Iacob Baciu este președintele Confederației Sindicatelor Democrate din România (a cadrelor didactice), Marius Petcu este președintele Sanitas, Achille Duțu reprezintă cîteva zeci de mii de angajați din chimie și petrochimie, iar Ion Eftimie reprezintă, ca și Luca, tot petroliști.

in Dezvăluiri de Web-editor la March 31st, 2010 | RSS 2.0. | trackback

40 raspunsuri la “Șefii sindicaliști ai Realității, la DNA pentru evaziune de 6,2 milioane de lei”
sursa Revista Kamikaze - WordPress
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one