Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Efectul Voicu in Justitie

29 martie 2010

Catalin Voicu moare, dar nu se preda! Insa, indiferent de noua lui strategie, multe dintre efectele cazului sunt ireversibile.

Este foarte clar ca, macar intr-o privinta, Catalin Voicu e sincer: se teme ingrozitor de puscarie si este gata sa faca orice pentru evitarea catuselor. A vazut ca primul vot in privinta avizului pentru arestarea sa a fost extrem de strans. Doar doua voturi au facut, de fapt, diferenta.

Sa observam ca senatorul nu a contestat legalitatea procedurii imediat dupa consumarea ei, dupa cum ar fi fost de asteptat. A avut revelatia nulitatii abia dupa cateva zile. Ce s-o fi intamplat in acest timp? Una dintre variante ar fi ca senatorul a inversat aceasta diferenta minimala in favoarea sa.

Ar fi exclus sau ar trebui sa ne mire ca reteaua inca functioneaza? Iar daca este asa, cu siguranta, argumentele forte nu tin de hipertensiunea lui Catalin Voicu. O eventuala repetare si chiar inversare a votului ne-ar arata cam cati senatori santajabili avem.

Mafiotii din noi l-au creat pe plangaciosul Voicu

Dar poate chiar mai important decat atat si indiferent de repetarea votului, scandalul Voicu pare sa fi spart buba purulenta din Justitie. Am vazut nu numai ce fel de personaje au ajuns sa populeze cea mai inalta instanta a tarii, dar si motivele acestei situatii dezvaluite de o revolta, deocamdata destul de timida, dar in premiera, a judecatorilor tineri.

Cel putin 200 de magistrati au pus degetul pe rana: astfel de situatii nu ar fi posibile daca numirile la ICCJ nu s-ar face face dupa interviuri cu aspect de sueta pe criterii care nu au nimic de-a face cu profesionalismul si indeplinirea conditiilor de competenta. Dar cine sa schimbe procedurile? CSM, adica unul dintre cele mai antireformiste si retrograde institutii ale Romaniei?

CSM, care luni de zile s-a facut ca ignora situatia inacceptabila in care se afla doi judecatori de la Inalta Curte acuzati de coruptie? CSM, condus de un personaj cu un trecut mai mult decat controversat? CSM, care a propus-o pe Lidia Barbulescu pentru sefia ICCJ? CSM, care de-abia a trimis-o la Inalta Curte pe doamna Alina Corbu, fost secretar general al institutiei, fara evaluarea si experienta necesare?

Sa fim seriosi, aceste proceduri tulburi, promovarea oamenilor controversati, imorali si santajabili reprezinta parghii prin care CSM isi promoveaza interesele si isi conserva un status quo mai mult decat convenabil.

Cati Voicu avem?

Dar nici organzatiile profesionale ale magistratilor nu sunt neaparat mai breze. Unde e vocala si intransigenta Viorica Costiniu? Dar Mona Pivniceru? In timpul grevei magistratilor era ubicua, lupta ca o leoaica, jongla cu principiile, judeca cu maxima exigenta guvernul, era plina de certitudini.

Acum are doar dileme: "Nu pot sa spun ca Florin Costiniu nu mai poate sa judece pentru ca nu exista text de lege pentru asta, iar Codul deontologic nu prevede sanctiuni, nu-l impiedica pe judecator sa vorbeasca sau sa mearga la intalnire. Si apoi, in sedinta judecatorilor de la Inalta Curte, Florin Costiniu a contestat continutul inregistrarilor".

Mi mult decat atat, Mona Pivniceru ii califica pe colegii sai care cer suspendarea judecatorilor Jipa si Costiniu drept "minti infierbantate" de care i-ar fi teama sa fie judecata. Bine ca nu s-ar teme de judecata celor doi suspecti de coruptie.
Aceste "minti infierbantate" reprezinta insa sigura sansa de reformare a Justitiei. Toate demersurile de pana acum in acest sens, putine ce-i drept, au esuat pentru ca n-au fost sustinute din interior.

"Cerem CSM masuri ferme pentru asanarea sistemului judiciar, incalcarile Codului deontologic fiind la fel de nocive ca si faptele de coruptie. CSM are datoria sa analizeze nu doar comportamentul celor care sunt subiecti ai unei anchete penale, dar si comportamentul celor care au incalcat normele etice fara ca prin aceasta sa se comita infractiuni.

Marile suparari in cazul Voicu

Cerem suspendarea procedurii de numire la Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la clarificarea modalitatii in care judecatori ulterior anchetati de DNA au acces la cea mai inalta pozitie in sistemul judiciar. Demnitatea profesiei nu permite incurajarea unui sistem netransparent si discretionar in care criteriile de numire intr-o functie ce presupune demnitate si onoare au devenit din ce in ce mai oculte", se arata in protestul judecatorilor.

Sunt vorbe care provoaca la o atitudine si ar putea imparti apele in Justitie. Fiecare magistrat ar trebui sa se simta obligat sa le raspunda intr-un fel sau altul. Iar aceasta reactie ar putea fi adevaratul punct de cotitura pentru reformarea sistemului. Acesta ar putea fi si ar trebui sa fie cel mai important efect al cazului Voicu.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one