Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dragos Petrescu, noul sef al CNSAS

Dragos Petrescu, noul sef al CNSAS
Ultimele Stiri
D

ragoş Petrescu a fost ales, astăzi, de membrii Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în funcţia de preşedinte al instituţiei, informează Mediafax. Petrescu, profesor la Ştiinţe Politice, face parte din Colegiul CNSAS din 2006, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

Petrescu l-a avut contracandidat pe profesorul Laurenţiu Tănase. Candidaturile celor doi fiind depuse formal la începutul şedinţei de joi, în care s-a desfăşurat scrutinul. Surse CNSAS, citate de Mediafax, susţin că în urma votului secret, Petrescu a ieşit câştigător. Aleaşi surse informează că Petrescu a avut şase voturi, iar Tănase patru.

Dragoş Petrescu, născut la 21 mai 1963, la Piteşti, în judeţul Argeş, este licenţiat în istorie contemporană la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi în energetică industrială la Institutul Politehnic din Capitală. Autor de cărţi şi studii de specialitate, Dragoş Petrescu este din februarie 2004, lector universitar al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti.

A obţinut doctoratul în istorie comparată la Universitatea Central Europeană din Budapesta în perioada 1998-2002. Petrescu a avut şi un stagiu de cercetare doctorală în Statele Unite, în cadrul Universităţii din Maryland, la College Park, "Department of Government and Politics". Din iulie 2003 până în martie 2006 a ocupat funcţia de director al Institutului Român de Istorie Recentă (IRIR).
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one