Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dosarul Voicu, sinteza scarnaviei

10-martie-2010

Dosarul Catalin Voicu este o sinteza a scarnaviei din politica romaneasca. In faptele de care el este acuzat vedem sursa tutoror relelelor care macina societatea romaneasca.

In primul rand, acest caz ne arata cum este folosita puterea politica la cel mai inalt nivel parlamentar.

Senatorul PSD era, potrivit procurorilor, un fel de interfata intre oameni de afaceri cu dosare penale si magistratii care urmau sa musamalizeze aceste dosare. Catalin Voicu cerea, in schimbul interventiei salutare, fie functii in stat, de exemplu functia de minsistru de Interne de la fratii Mazare, fie bani multi, sute de mii de euro, de exemplu de la Costel Casuneanu.

Ca in multe cazuri Catalin Voicu pare sa se fi comportat ca un escroc, care ia banii, dar nu rezolva partea sa din intelegere, e partea a doua si se pare ca de aici i s-a si tras, in mare masura, beleaua.

Cert este ca oameni precum Catalin Voicu, ale carui practici nu erau chiar secrete, urca in ierarhia de partid tocmai folosindu-se de aceste practici, ajung in posturi eligibile si primesc voturi de la oameni.

Catalin Voicu trafica o putere obtinuta prin vot popular, votul unor oameni pentru care nu a facut niciodata nimic, care nu-j judeca, nu-l evalueaza si l-ar vota maine din nou daca asa le-ar cere, cu "argumente" eficiente, Marian Vanghelie. Sa nu uitam nicio clipa ca nici Catalin Voicu, nici altii ca el, nu se autogenereaza in Parlament, ci ajung acolo in urma unui vot.

In al doilea rand, cazul Voicu ne arata ce complicitati tulburatoare macina societatea romaneasca. Sunt acuzati in acest dosar doi judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie: Cristian Jipa si Florin Costiniu. Ar fi grav si daca ar fi vorba despre doi magistrati de judecatorie oraseneasca.

Nivelul la care a ajuns caracatita lui Voicu este insa socant si submineaza o data in plus increderea si asa la cota de avarie in justitie. Teoretic ajunge sa faca parte din ICCJ elita magistraturii, adica oameni care au dovedit intr-o intreaga cariera nu numai profesionalism, ci si o integritate ireprosabila. Daca elita judecatorilor, foarte bine platita de altfel, intra in cardasie cu alde Voicu garantat Vanghelie pentru o caciula de bani, ce mai e de asteptat si sperat la nivelurile inferioare?

In al treilea rand, acest caz, ne arata cat de larga este sita prin care sunt cernuti cei mai importanti demnitari ai statului. Catalin Voicu a fost la un pas sa ajunga ministru de Interne in 2008, sustinut fiind de prietenul Marian Vanghelie si protectorul Dumitru Iliescu.

Planul a fost dat peste cap, cu greu, de presiunile lui Gabriel Oprea, care a reusit sa-si asigure sprijinul mai multor baroni locali, nu pentru ca cineva din PSD ar fi avut cea mai mica strangere de inima privindu-l pe Catalin Voicu.

Asadar, un posibil infractor de drept comun, un posibil traficant de influenta de ultima speta si cam escroc pe deasupra, un posibil mafiot ordinar aproape ca a ajuns ministru de Interne al Romaniei, de unde sa influenteze cu si mai mare spor si greutate dosarele. Presedintele Traian Basescu sustine ca si fara a fi ministru, Catalin Voicu avea la dispozitie arhiva DGIPI.

Ramane de vazut daca aceasta imagine de ansamblu va fi suficient de tulburatoare pentru a determina acceptarea cererii de arestare a lui Catalin Voicu, adresata de procurori Senatului, cerere fara precedent in ultimii 20 de ani.

Reactia lui Victor Ponta pare incurajatoare: "Justitia trebuie lasata sa-si faca treaba". Dar Viorel Hrebenciuc, politician cu care Catalin Voicu nu are voie sa ia legatura inca din decembrie, acuza un dosar politic. Adica ce pericol public poate reprezenta Catalin Voicu, ca doar nu a dat in cap nimanui?, se intreaba probabil, suspiciosi, si unii romani.

E drept, senatorul PSD nu e un pericol pe strada, dar e un imens pericol pentu probele de la dosar. Procurorii vor sa-l salte tocmai pentru ca din decembrie se tot straduieste sa ingroape dovezi si sa influenteze martori. Anchetatorii au chiar marturia in acest sens a unui fost secretar de stat din ministerul de Interne.

Si mai e un motiv pentru care oameni suspectati de mare coruptie, precum Catalin Voicu sau Antonie Solomon, trebuie tratati cu toleranta zero: efectul inhibitoriu.

Intr-o tara cu coruptie endemica, unde sentimentul general este de intangibilitate a oamenilor puternici si, in primul rand a politicienilor, este nevoie de astfel de masuri de maxima duritate care sa dea semnalul unei schimbari de foaie.

Totul e sa nu ne trezim din nou ca marii corupti se stecoara printre ite si erori procedurale sau printre exceptii de neoconstitutionalitate. Adevaratul efect inhibitoriu nu poate veni decat din condamnari, iar deocamdata avem doar una.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one