Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dispare cota unică? Cine are salariu de 4.000 de lei plăteşte impozit de 25%!

4 mai 2010

- Statul vrea sa desfiinteze cota unica pe impozitare si sa o inlocuiasca cu un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, si sa majoreze impozitul pe profit la 25%, potrivit presedintelui PNL Crin Antonescu.
- Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor Publice privind noile modificari ale Codului Fiscal, statul ar urma totodata sa dubleze taxele si impozitele locale.
.
Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal (PNL) a adoptat, luni, o rezoluţie în care susţine că Executivul pregăteşte desfiinţarea cotei unice de impozitare, o măsură calificată de liberali a fi “o tentativă de asasinat economic” la adresa clasei mijlocii.
Liberalii susţin că au intrat în posesia unui “document de lucru” al Ministerului Finanţelor prin care se pregăteşte eliminarea cotei unice.
“Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010″ , a declarat luni, 3 mai, Crin Antonescu, presedintele PNL.
Potrivit rezoluţiei menţionate, pregătirile Guvernului în acest sens au fost “denunţate” şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar PNL este dator să le aducă la cunoştinţa opiniei publice.
“Partidul Naţional Liberal califică o asemenea iniţiativă a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativă de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societăţii româneşti: clasa mijlocie. Apreciem că aceste măsuri reprezintă proba ultimă a incompetenţei şi a lipsei crase de viziune economică a actualei guvernări. Prin desfiinţarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul creşterii economice a României, Cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de graţie unei economii care, şi aşa, după un şi jumătate de incompetenţă şi demagogie la putere, abia mai respiră”, se mai arată în documentul amintit.
În context, PNL face apel la organizaţiile patronale, la organizaţiile întreprinzătorilor mici şi mijlocii, la societatea civilă de centru-dreapta, să se alăture acestui demers “de apărare a economiei româneşti”.
Antonescu a expus şi poziţia partidului legată de politica fiscală, arătând că liberalii susţin scăderea cotei unice “până către 10%”.
“Sigur că acest lucru se poate face pe măsură ce gradul de colectare creşte. Atunci când guvernul liberal a preluat conducerea ţării era un grad de conformare voluntară de 58%, când am plecat era 83%, astăzi e în jurul a 70% şi toate lucrurile astea se corelează. În orice caz nu desfiinţarea cotei sau o creştere a ei este soluţia pentru impasul economic în care ne aflăm. (…) Privitor la TVA avem de asemenea o viziune de reducere la TVA-ul în construcţii în special şi multe alte lucruri pe care le-am pus într-un proiect de lege, le-am repetat de fiecare dată, (…) cum ar fi desfiinţarea impozitului forfetar sau scutirea de impozit a profitului reinvestit”, a declarat Crin Antonescu.

sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one