Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Declaratiile de interese ale jurnalistilor - am primit deja 73 de e-mailuri cu injuraturi !!!!!

Declaratiile de interese ale jurnalistilor - am primit deja 73 de e-mailuri cu injuraturi !!!!!
2 Feb, 2010

Furtuna a fost starnita de un amendament formulat de subsemnatul [ deja am primit mesaje de acest tip precum cel cu care am inceput materialul ] prin care am propus la un proiect de lege ce vizeaza depunerea de declaratii de avere/interese de catre liderii de organizatii sindicale, federatii si confederatii sindicale, prin care propun ca jurnalistii din Romania sa completeze declaratii de interese in urmatorul regim :
- ANI nu va putea sa-i controleze sau sanctioneze
- ANI este doar depozitarul acestor declaratii de interese [ asa cum se putea face pana acum de exemplu la nivelul MediaSind sau a altei asociatii a jurnalistilor]

Vorbim de o invitatie la un exercitiu de transparenta la care vad deja ca multi jurnalisti incep sa pice testul; Testul asumarii unei transparenta de catre persoane care sunt formatori de opinie.
Am fost intrebat : da, dar parlamentarul lucreaza cu bani publici in vreme ce jurnalistul nu face acest lucru asa ca de ce sa depuna declaratii de interese ?
Chiar asa sa fie ? Ne amintim de scandalurile care au implicat politicieni acuzati ca au dat bani publici catre firme controlate de ziaristi in cadrul unor asa-numite "bugete de publicitate" ? Uitam faptul ca pana la urma nici nu este nevoie sa manui direct banul public, fiind de ajuns ca un jurnalist sa puna la zid un subiect, o institutie si prin forta publica pe care o are sa determine soarta unei privatizari sau a unei decizii in favoarea unui politician sau a unui grup de interese ?
Uitam faptul ca avem chiar acum sute de ziaristi care isi cauta pe holurile Tribunalului Bucuresti dreptatea si salariile neachitate pentru ca ziarele la care lucrau au dat faliment tocmai datorita legaturilor si intereselor nefiresti cu zona clasei politice, a intereselor de partid, a gastilor dintr-un partid politic ?
Pe cine deranjeaza acest exercitiu de transparenta ?
Din patru mii de jurnalisti doar pe vreo cateva sute care apartin unor grupuri de interese ?
Dar aceste cateva sute nu se intreaba daca nu cumva milioanele de cititori ai lor, nu ar vrea sa afle ca ei sunt membrii in consilii de administratie, ca au sotii sau soti directori la firme sau implicati politic, ca sa poata judeca mai bine cat de impartiale le sunt judecatile de valoarea pe care le emit ?
Cine se teme de o transparenta mai mare ? Jurnalistii care suna la ANI sa ceara ca un concurent sa fie cercetat pentru ca nevasta-sa are nu stiu ce afacere nu stiu unde ?
Am explicat pe larg faptul ca jurnalismul romanesc risca sa cada in pacatul clasei politice care s-a demonetizat si decredibilizat in fata romanilor tocmai pentru ca prea mult timp fiecare s-a chinuit sa ascunda ce interese are si fata de cine, astfel incat in acest moment indiferent de demersul facut de un politician care poate fi de buna-credinta acesta este imediat aruncat in zodia " lasa ca stim noi ca are el interese aici..". Jurnalismul romanesc are ocazia sa se priveasca in ochi in oglinda si sa evite sa ajunga in situatia politicienilor. Romanii au nevoie disperata de jurnalisti credibili, transparenti in a caror judecata sa valoare sa se increada pentru ca suntem la un moment de cotitura dincolo de care presa ar putea sa isi piarda rolul de caine de paza al democratiei.

Nu văd o explicaţie pentru care jurnaliştii, formatorii de opinie, cei care se manifestă în spaţiul public nu ar fi dispuşi, dacă tot vorbim despre transparentizarea activităţii jurnalistice din România, să depună declaraţii de interese. Nu se pune problema de declaraţii de avere, căci sunt plătiţi din bani privaţi. (...) Declaraţiile de interese, atât timp cât am avut o grămadă de suspiciuni, mai ales în ultima perioadă, în care campania electorală a scos la iveală tot felul de ciudăţenii, tot felul de oameni care sunt în consilii de administraţii, lideri de sindicat , actionari pe la firme abonate la banul public, care au tot felul de interese, care susţin o grupare dintr-un partid împotriva alteia, care susţin un partid împotriva altuia. De aceea ne temem de o declaratie de interese fata de care ANI nu ar putea sa emita nici un fel de sanctiuni ?

Sau esuam lamentabil in mailuri prin care il injuram, scuipam si blestemam pe senatorul Urban care vrea sa deranjeze niste ape pe care cativa jurnalisti romani cred ca le-au asezat astfel incat sa nu iasa vreodata in evidenta ?

EXERCITIU SI INVITATIE LA TRANSPARENTA ! asa se cheama acest demers al meu.
Amendamentul se va dezbate in Comisia Juridica de la Senat de martea viitoare.


PS - Nu mai imi trimiteti mailuri cu injuraturi ca le public pe toate cu IP-urile de unde vin; Putina demnitate nu strica;
Este usor sa acuzi un politican ca este corupt, nemernic dar cand vine vorba sa ai o dezbatere pe o tema propusa in Parlament sa te demonetizezi de o asemenea maniera grobiana.

sursa http://www.urbaniulian.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one