Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Declaratie-soc: UE ar putea sustine South Stream

Andrei Luca Popescu, Calin Stoica-Diaconovici
Miercuri, 03 Martie 2010

Uniunea Europeana ar putea sustine constructia gazoductului South Stream, dezvoltat de gigantul rus Gazprom si grupul italian ENI, daca proiectul va respecta conditiile tehnice de securitate, a declarat ieri, la Sofia, comisarul european pentru Energie, germanul Günter Öttinger. UE are in continuare ca prioritate proiectul Nabucco, insa va sustine si alte proiecte de transport de gaz, data fiind capacitatea insuficienta a retelelor existente de a asigura nevoia de gaze a Europei pe termen mediu si lung, a mai spus comisarul. Declaratia "schimba foarte mult lucrurile",

ne-a explicat analistul economic Aurelian Dochia: "Este pentru prima data cand un oficial european declara asa ceva. Pentru Nabucco nu este un semnal foarte bun. Probabil ca UE a decis ca sunt mai multe sanse sa se realizeze South Stream". Ministerul Economiei a refuzat ieri sa comenteze spusele oficialului european.

Totusi, declaratia comisarului european pentru Energie a fost facuta in Bulgaria, una dintre cele cinci tari UE care participa la constructia gazoductului rusesc, dar care este si parte a proiectului Nabucco. Alaturi de Italia, co-initiatoare a proiectului, la constructia South Stream participa in mod oficial Bulgaria, Grecia, Ungaria, Slovenia, Serbia si Croatia. "South Stream va mari capacitatea de import de gaz (catre Europa) si va crea o noua infrastructura", a subliniat Öttinger la Sofia.

» Analistul Aurelian Dochia crede ca daca UE va sustine conducta ruseasca sansele de realizare a Nabucco scad, pentru ca "gazul si nevoile de consum nu sunt suficiente pentru a justifica existenta a doua conducte.

sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one