Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Decizii care au aruncat în colaps sistemul de pensii

Decizii care au aruncat în colaps sistemul de pensii
9-feb-2010
Mariana Bechir

Pensionarea pentru a masca şomajul, mutarea banilor de la pensii pentru a acoperi găurile bugetare, vârstele prea mici de pensionare şi „pensiile nesimţite“ au aruncat sistemul în faliment. Trei salariaţi susţineau un pensionar, în 1989, iar fondul de pensii era pe plus. În 2009, un angajat ţinea în spate un pensionar şi bugetul pentru pensii avea minus 2 miliarde dolari.

Avantajul unui fond de pensii excedentar lăsat de Nicolae Ceauşescu s-a topit rapid după Revoluţie. Unul dintre motive a fost numărul mare de oameni trimişi la pensie pentru a masca şomajul. Al doilea a fost acela că excedentul fondului de pensii a fost folosit pentru acoperirea unor găuri bugetare.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one