Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dati-o dracu de treaba ! PSD si PNL propun ca senatorii sa fie alesi pe viata !

Dati-o dracu de treaba ! PSD si PNL propun ca senatorii sa fie alesi pe viata !
6-feb-2010

Aud de la Antena3 ca PSD si PNL vor sa propuna ca senatorii sa fie desemnati pe VIATA !
Daca se adopta o asemenea lege , imi dau demisia in clipa urmatoare din Senat. Chiar atat de lipiti de scaune, privilegii si avantaje sunt unii ? Adica spera sa scape de filtrul votului popular. Ce o sa urmeze ? O lege prin care titlul de senator sa se lase prin mostenire descendentilor ca un bun mobil sau ca in evul mediu.
Stau sa ma intreb daca, colegii de Parlament nu vin acum la sedintele de Plen cand trebuie sa vina odata la patru ani in fata alegatorilor, cum o sa se comporte cand vor fi alesi pe viata ?
Reîntoarcere la votul de secol 19. PSD propune senatori pe viaţă, desemnaţi de colegii formate din aleşi locali
Parlamentarii PSD şi PNL caută soluţii pentru eludarea sau măcar păcălirea voinţei românilor exprimate la ultimul referendum. Cum perspectiva unicameralismului şi a reducerii numărului de reprezentanţi ai legislativului nu surâde unei mari părţi din actualii posesori de mandate de deputaţi şi senatori, cele două partide de Opozoţiei par a se fi unit în cuget şi în simţiri pentru a găsi soluţii alternative. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat recent că parlamentarii partidului vor lucra la o iniţiativă leghislativă menită să tranforme Senatul într-o cameră a aleşilor locali în care să fie dezbatute şi legiferate propuneri pentru domenii care ţin de administraşia publică.Social-democraţii au îmbrăţişat rapid ideea colegului de opoziţie şi au dezvoltat-o. Păstrarea sistemului bicameral, senatori pe viaţă, aleşi, nu direct

de populaţia cu drept de vot, ci de colegii de electori compuse din membrii Consiliilor judeţene şi reprezentanţi ai consiliilor locale sunt doar câteva din propunerile de acţiune şi viziune pe care un document

de analiză al PSD îl propune spre meditaţie delegaţilor prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional al Partdiului. Singura concesie vagă acordată votului dat de români la referendum priveşte reducerea numărului de parlamentari.Sistemul de vot propus de PSD seamănă destul de mult cu mai vechiul mecanism de vot cenzitar aplicat în timpul vechiului Regat al României în care soarta unui parlamentar era decisă de o mână de oameni care aveau drept de vot datorită stării lor sociale şi fianciare. În locul vechilor electori cenzitari, social-democraţii propun ca senatorii să fie aleşi pe viaţă de un colegiu format din aleşi locali, pe motiv că oricum respectivi consilieri locali şi judeţeni au întrunit votul românului de rând.Mai mult, PSD mai propune numirea şi desemnarea senatorilor pe regiuni, în timp ce actualul sistem de vot universal ar urma să fie păstrat numai pentru deputaţi.Totodată, viziunea PSD prevede şi o despărţire a competenţelor celor două camere legislative. Dacă Senatul ar urma să aibă exclusiv competenţe şi atribuţii legislative pe administraţie publică, Camera Deputaţilor ar avea numai o valenţă politică, reprezentanţii săi urmând a fi aleşi tot în baza unui sufragiu universal ca şi până în prezent.Ideea social-democraţilor a fost prefigurată de colegii liberali. Teodor Meleşcanu şi Călin Popescu Tăriceanu sunt susţinătorii ideii transformării Senatului într-o cameră a aleşilor locali care să le reprezinte acestora interesele."Vizăm un Parlament mai puternic şi mai credibil, drepturi mai multe şi mai efective pentru cetăţeni, Executiv mai bine controlat, o noua modalitate de funcţionare şi alegere a Senatului. Acesta să fie o cameră a reprezentanţilor locali în care să fie dezbătute şi legiferate propuneri pentru domenii care ţin de aleşii noştrii locali", şi-a justificat fostul premier posibilul demers legislativ.
sursa http://www.urbaniulian.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one