Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dancu: Scandalul Voicu arata ca marii combinatori se ascund acum

27 martie 2010


Okazii.ro
Social democratul, Vasile Dancu, spune ca senatorul Catalin Voicu este un nefericit care a ajuns in politica printr-o "intamlpare cosmica sau o idee nefericita a neantului", iar marii combinatori se ascund acum, au luat culoarea peisajului, nu-i mai vezi pe la televiziuni surazand sarcastic, ca atunci cand victoria le parea sigura".

"Uitati-va la nefericitul de Voicu, nimeni nu-l cunoaste, a fost consilierul nimanui, promovarea lui politica a fost o intampare cosmica sau o idee nefericita a neantului. Marii combinatori se ascund acum, au luat culoarea peisajului, nu-i mai vezi pe la televiziuni surazand sarcastic, ca atunci cand victoria le parea sigura. Sistemul nu are fete, nu are nici macar masti, este acum total depersonalizat, s-a dematerializat total", scrie sociologul Vasile Dancu pe blogul personal.

Politicianul crede ca tot acest scandal este doar un "spectacol grotesc" care dovedeste inca odata ca Romania are nevoie de un om care sa schimbe decisiv aceasta tara.

"Vazand acest spectacol grotesc, cred tot mai mult ca este, totusi, nevoie de un om. Comunist sau necomunist, batran sau tanar, barbat sau femeie, conteaza mai putin. Primul politician care va avea sentimentul predestinarii sale va putea schimba decisiv aceasta tara trista. Este vorba de sentimentul care te face sa uiti de poftele tale pentru a indeplini o misiune, iti lasi familia plina de pofte sau partidul cautator de functii si bani din buget si te dedici progresului unei societati", mai scrie social democratul.

Catalin Voicu a fost externat vineri


In viziunea lui Dancu acest om trebuie sa realizeze un progres nedisimulat.

"Dar nu un progres simulat, superficial, bun de aratat in campanie, ci unul esential, de profunzime. Un politician care va avea curajul sa viseze la schimbarea la fata a Romaniei, cum spunea Cioran in tinerete, cred ca va gasi inca zece barbati care sa i se alature. O idee serioasa privind modernizarea Romaniei va gasi baionetele necesare, problema este ca omul acela trebuie sa creada in ea, cu putere si cu sacrificiu. Nu stiu daca omul acela exista, de cateva ori am crezut ca l-am intilnit, de alte ori am ramas trist cu gindul ca mi s-a parut. Un om si un proiect ne-ar putea face ceva sa iesim din pesimismul social", mai crede acesta.

Vasile Dancu a mai spus ca "deocamdata, observam ca nici macar banditii nu sunt demni, nu au curaj, se interneaza in spitale, cheama popii sa le descante, fac scut uman din copii sau parinti.

Catalin Voicu sufera de tahicardie si anxietate depresiva


"Nici macar o executie reusita n-o sa vedem vreodata in tara asta pentru ca condamnatul ar putea muri de spaima la vederea calaului", conchide Dancu.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one