Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cutremur de 8,8 grade in Chile: 300 de morti

Cutremur de 8,8 grade in Chile: 300 de morti
28-feb-2010

Cel mai violent cutremur care a lovit Chile in ultimii 50 de ani a provocat sambata moartea a cel putin 300 de persoane si a lasat doua milioane de sinistrati ducand la emiterea de alete de tsunami in special in Rusia si Japonia, unde mii de persoane au fost evacuate duminica, relateaza AFP.

90% dintre victime si-au pierdut viata in somn, surprinse in pat de cutremurul cu magnitudinea 8,8, potrivit Biroului chilian pentru situatii de urgenta (ONEMI).

Urmareste pe Ziare.com evolutia evenimentelor in Chile si celelalte tari afectate

08:45 - Un val seismic de 90 de centimetri a ajuns duminica, la ora locala 15:09 (8:09 ora Romaniei), in portul Kujiko, in prefectura Iwate (nord-estul tarii), a anuntat Agentia meteorologica japoneza.

07:53 - Rusia a ridicat duminica dimineata alerta de tsunami emisa pentru peninsula Kamceatka si pentru insula Sahalin, a anuntat agentia RIA Novosti, citand Ministerul pentru Situatii de Urgenta.

07:25 - Un prim val seismic de 30 de centimetri a atins duminica, la 13:47 ora locala (6:47 ora Romaniei) partea de nord-est a Japoniei, insula Hokkaido, a anuntat Agentia meteorologica japoneza, relateaza AFP.

Un prim val a fost inregistrat in orasul Nemuro (estul Hokkaido), urmat, 10 minute mai tarziu de un al doilea cu aceeasi inaltime, a precizat agentia.

07:17 - Temandu-se de valuri de trei metri in jurul orei locale 13:00 (6"00 ora Romaniei), Japonia a ordonat duminica evacuarea a peste 70.000 de locuitori de pe coasta Pacificului, la nord de insula principala Honshu, potrivit Agentiei meteorologice japoneze, citata de NewsIn.

In Rusia, peninsula Kamceatka si insula Sahalin urmau de asemenea sa fie evacuate, potrivit agentiei Novosti.

In Filipine, mii de persoane au fugit din zonele de coasta, potrivit autoritatilor.

Vezi ce s-a intamplat sambata

Cutremur devastator de 8,8 grade

Magnitudinea cutremurului a fost exprimata pe scara Momentului pe care seismologii americani o folosesc in prezent si care masoara energia degajata de cutremur.

Epicentrul cutremurului s-a situat la o adancime de 59,4 kilometri, la aproximativ 100 de kilometri de orasul Chillan, arata institutul de geofizica american USGS.

Cutremurul a fost simtit in capitala Santiago, unde cladirile au fost zguduite, iar locuitorii au intrat in panica, in unele zone producandu-se pene de curent, potrivit CNN.

Institutul seismologic american a anuntat ca s-au inregistrat peste 20 replici foarte puternice, unele dintre ele cu magnitudini de peste 5 grade. Cea mai puternica replica de pana acum a avut 6,9 grade.

Ultima replica inregistrata a fost un cutremur inregistrat la o distanta de 20 de kilometri de orasul argentinian Salta, din Argentina, la ora 17:45, ora Romaniei, cu magnitudinea de 6,3.

Ministerul de Externe: Printre victime nu se afla romani

Reprezentanti ai ministerului roman de Externe au precizat, pentru Realitatea Tv, ca printre victimele seismului din Chile nu se afla si cetateni romani.

MAE ar putea evacua romanii din Chile, la cerere

Ministerul monitprizeaza in continuare situatia romanilor care traiesc in Chile. Este vorba despre aproximativ 50-60 de romani care traiesc in zona Santiago, a declarat vineri, la Realitatea TV, Lucian Rosenfeld, purtator de cuvant al Ministerului de Externe.

Acesta a precizat ca romanii care vor spune ca doresc sa se intoarca acasa vor putea face acest lucru, cu ajutorul ambasadei Romaniei la Santiago.

Chile a inregistrat cel mai puternic cutremur din ultimii 50 de ani

Alerta de tsunami pentru 53 de tari

In urma seismului, in mai multe tari au fost emise alerte de tsunami pentru 53 de tari, potrivit Sky News.

Autoritatile au emis o alerta de tsunami vizand Chile, Peru si Ecuador. Ulterior, alerta a fost extinsa pentru Columbia, Antarctica, Panama si Costa Rica, anunta BBC. Si autoritatile din Japonia au emis o alerta de tsunami dupa cutremurul din Chile.

Au fost emise alerte pentru Hawaii, Australia, Noua Zeelanda, Filipine, coasta de vest a Statelor Unite, regiunile de coasta ale provinciei canadiene British Columbia, dar si in numeroase insule din Pacific. In Hawaii au inceput sa sune sirenele pentru tsunami, iar pe reteaua de microblogging Twitter, numerosi utilizatori au inceput sa transmita mesaje de incurajari
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one