Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţele din Capitală, suspendate şi marţi

Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţele din Capitală, suspendate şi marţi
8-feb-2010

Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţele din Capitală vor fi suspendate şi marţi, din cauza vremii, decizia fiind luată în urma consultării Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti cu autorităţile locale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

"Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile şi în urma consultărilor cu autorităţile locale, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a hotărât suspendarea cursurilor numai pentru preşcolari şi elevii din clasele I-VIII, pentru 9 februarie 2010", a precizat Banu.

El a mai spus că în cazul în care părinţii vor aduce copiii la grădiniţe, conducerile respectivelor unităţi au obligaţia să îi primească şi să le asigure supravegherea pe toată durata zilei, conform programului obişnuit.

De asemenea, ISMB cere unităţilor de învăţământ să cureţe curţile şi intrările în şcoli, astfel încât elevii, la revenirea la cursuri, să poată avea acces uşor şi să fie evitate eventuale accidente.

Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţe au fost suspendate luni, în Capitală şi judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

Şi în judeţul Argeş au fost suspendate luni cursurile, dar numai în localităţile Slobozia, Ştefan cel Mare, Gârla, Popeşti, Recea, Izvoru, Ungheni şi Mozăceni.

Inspectoratele şcolare vor anunţa Ministerul Educaţiei, până luni după-amiază, dacă întreruperea cursurile va fi prelungită şi marţi din cauza ninsorii şi a viscolului.

Premierul Emil Boc a declarat, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că toate activităţile şcolare vor fi reprogramate, iar programa va fi parcursă în integralitate şi la şcolile unde luni nu se desfăşoară activităţi şcolare. "În acest sens, inspectorale şcolare împreună cu directorii instituţiilor de învăţământ trebuie să prezinte Ministerului Educaţiei, punctual, modalitatea de recuperare a programei şcolare ce nu se parcurge în ziua de luni", a spus Boc.

Conform reglementărilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general sau la nivelul grupurilor de unităţi din acelaşi judeţ, respectiv municipiu Bucureşti, la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ.

Bucureştiul şi nouă judeţe sunt sub avertizarea cod portocaliu până luni, la ora 20.00. Potrivit avertizării, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one