Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum vrea Vîntu să pună mâna pe 458 milioane de euro pentru retehnologizarea CET-urilor

15-martie-2010

Scris de Dorina Lascar
Sorin Ovidiu Vîntu. Fost puşcăriaş de drept comun. „Inginer financiar“ fără diplomă de facultate. Om fără scrupule, Vîntu s-a consacrat prin folosirea în ingineriile sale a unor interpuşi dintre care unii sunt acum printre cei mai celebri oameni din Romånia: Ioana Maria Vlas şi Nicolae Popa. Avertizori patrioţi ne-au semnalat o nouă lovitură financiară pe care o pune la cale Vîntu, prin intermediul altor interpuşi: 458 milioane de euro alocaţi jumătate de UE şi jumătate finanţare naţională pentru retehnologizarea CET-urilor din Romånia.
Interpusă este, de data aceasta, firma Energon Symbiosis SRL, ce aparţine Roxanei-Cristina Mihăilescu şi lui Konstantinou Kristian Antonis, cetăţean grec de origine romånă (născut în Tulcea).
Roxana-Cristina Mihăilescu este avocat, numele ei apărånd şi în declaraţia de avere a senatorului-avocat Mircea Andrei ca avånd împrumutată de la generosul parlamentar suma de 250.000 de euro.
Konstantinou Kristian Antonis este prezentat, într-un document al Ambasadei Greciei la Bucureşti, ca fiind patronul hotelului El-Greco. Firma care deţine hotelul, HIPER MAHIA S.R.L., aparţine, conform datelor de la Registrul Comerţului, altor doi cetăţeni greci, Gkekas Georgios şi Maria Gkeka, care o au împuternicită în Romånia pe, aţi ghicit, Roxana Mihăilescu.
La hotelul El-Greco însă, personalul îl percepe ca şef pe senatorul Mircea Andrei. „El e şeful cel mare“, ni s-a spus.

Proiectul european vizat

Unul dintre cele mai importante programe din punctul de vedere al alocării financiare, POS Mediu (Programul Operaţional Sectorial Mediu), desfăşurat sub autoritatea Ministerului Mediului, în baza căruia se pot accesa fondurile europene pentru proiectele de mediu în perioada 2007-2013, este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune - cu o valoare de aproximativ 4,5 miliarde euro, la care se adaugă cofinanţarea naţională de aproximativ 1 miliard euro. Aceste fonduri de 5,5 miliarde de euro se pot accesa pentru şase domenii, numite Axe Prioritare. Vîntu a ochit Axa Prioritară 3, care vizează „Reducerea poluării şi diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin restructurarea şi reabilitarea sistemelor de încălzire urbană în localităţile cele mai afectate de poluare“. Fondurile alocate acestei axe sunt de 458 milioane euro, din care grantul UE este 229 milioane euro, diferenţa de 229 milioane fiind cofinanţată naţional.
Activităţile care se pot încadra în această axă includ: tehnică nouă pentru reducerea emisiilor de SO2, NOx şi pulberi; reabilitarea boilerelor şi a turbinelor, introducerea unui sistem îmbunătăţit de contorizare, reabilitarea depozitelor de zgură şi cenuşă neconforme, reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei calde şi a căldurii.
Minimul de proiecte privind reabilitarea sistemelor CET-urilor ce pot fi astfel finanţate este de 8. Iniţial, în guvernarea Tăriceanu au fost selectaţi primii 3 beneficiari, respectiv municipiile Iaşi, Bacău şi Timişoara.
În continuarea acestui proiect, în luna decembrie 2008, noul ministru al mediului, pesedistul Nicolae Nemirschi, a lansat un proces de preselecţie pentru care s-a adresat autorităţilor locale din 22 de municipii/oraşe care coordonează activitatea operatorului de termoficare în municipalităţile respective, rămânând în final să beneficieze de asistenţă tehnică în vederea pregătirii de proiecte în sectorul de termoficare doar 5: Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Focşani, Botoşani şi Reşiţa.
Primul proiect aprobat de Comisia Europeană la începutul acestei luni a fost cel pentru retehnologizarea Centralei Electrice de Termoficare Iaşi, în valoare de aproape 73 milioane euro, repartizaţi astfel: din fondul de coeziune 30 milioane, de la bugetul de stat aproape 28 milioane euro, în timp ce Primăria Municipiului Iaşi va asigura suma de trei milioane euro, un total de peste 61 milioane. La costurile eligibile ale proiectului se adună şi taxa pe valoarea adăugată, de aproape 12 milioane euro.
Astfel, în perioada 2010-2012, se vor retehnologiza cazanele de apă fierbinte în vederea reducerii emisiilor de noxe de la unitatea CET care funcţionează pe gaz şi păcură (CET 1) şi cazanul de abur de la unitatea centralei care funcţionează pe cărbune (CET 2). De asemenea, la CET 2 se vor monta o instalaţie nouă de desulfurare şi un sistem de colectare uscată a cenuşii. În cadrul proiectului, va fi reabilitată şi una dintre cele şase magistrale, pentru a se reduce pierderile de agent termic şi pentru a creşte eficienţa energetică.

Unde e marea afacere

Câţiva specialişti energeticieni consultaţi de ziarul „Curentul“ au precizat că, în mod firesc, primele două lucruri care trebuie făcute în orice oraş din România sunt: mai întâi reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei calde şi căldurii pentru a elimina pierderile din sistem şi în al doilea rând reducerea emisiilor de SO2, NOx şi pulberi. E adevărat că schimbarea cazanelor de la CET-uri va duce la mărirea randamentului tehnologic la intrarea pe reţea, dar acest lucru nu se va reflecta în scăderea facturii populaţiei la întreţinere din cauza pierderilor mari pe sistemul de distribuţie. În plus, când reţelele de distribuţie ale oraşelor au fost proiectate, s-a ţinut cont de existenţa marilor platforme industriale, asigurându-se în principal pentru acestea un flux corespunzător de abur tehnologic. Acum ele au fost desfiinţate, dar reţeaua de distribuţie nu a fost reproiectată corespunzător. Specialiştii în energetică ne-au explicat că pentru reducerea emisiilor de gaze toxice, Comisia Europeană nu acordă fondurile decât pentru tehnologiile BAT (Best Available Techniques) - cele mai bune tehnici disponibile agreate de UE.
Aşadar, cea mai profitabilă afacere pentru posibilii furnizori în cadrul acestui proiect este schimbarea cazanelor. Important e să fie unele noi şi care după montare să poată obţine avizarea şi licenţierea din partea autorităţilor române.
Zis şi făcut. Vîntu înfiinţează, în august 2009, prin interpuşi, firma Energon Symbiosis, cu un capital social „impresionant“ de doar 200 RON. Această firmă devine partenerul din România al firmei ruseşti TECHNOPROMEX, care comercializează şi cazanele ce se potrivesc la CET-urile noastre. Partea rusească a afacerii este reprezentată în România de fostul rezident pentru România al serviciilor de informaţii militare ruse, GRU, Alexander Michael Dokychuk. Dokychuk e român după mamă, ucrainean după tată şi are dublă cetăţenie, americană şi rusă. Este absolvent al ASE Timişoara, vorbeşte perfect româneşte şi deţine şi o locuinţă în Bucureşti. Din sursele noastre, acesta aterizează chiar astăzi în Bucureşti, cu scopul oficial de a organiza vizita unei delegaţii de senatori români la Duma de Stat, după corespondenţa intensă din ultimul timp a lui Alexander Mikhailovich Babakov, vicepreşedinte al Dumei, cu senatorul, aţi ghicit iar, Mircea Andrei.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, un vechi iubitor al ruşilor

CET Iaşi cumpără cărbune de aproape 10 ani prin firma lui Boris Golovin, artizanul vizitelor lui Mircea Geoană la Moscova, şi el fost (actual) agent GRU.
Pentru Golovin, afacerea cu CET-ul este mai mult decåt profitabilă. Firma lui Golovin livrează cărbunele, CET-ul nu plăteşte, şi astfel se strång penalităţi, ceea ce pentru Golovin e mai rentabil decåt să ţină banii respectivi într-un depozit la o bancă. Chiar în urmă cu cåteva săptămåni, CET Iaşi a făcut un împrumut bancar pentru a-şi achita datoriile de 7,9 milioane de euro.
Anul trecut, prefectul de Iaşi Dragomir Tomaseschi a sesizat DNA cu privire la situaţia de la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi, acesta acuzånd un prejudiciu de aproximativ 20 milioane de euro pe care unitatea l-ar fi provocat bugetului de stat.

Pe ultima sută de metri

Aşadar, primul pas e ca şi făcut: proiectul de retehnologizare a CET Iaşi a fost aprobat, primarul Iaşiului e fan declarat al ruşilor, iar pe 17 martie se va semna contractul de finanţare în cadrul şedinţei de Guvern ce se va desfăşura la Iaşi.
Lui Vîntu i-ar mai rămåne un singur pas de făcut, după ce primarul Nichita va semna, încåntat, achiziţionarea cazanelor ruseşti: licenţele şi autorizaţiile de funcţionare, după instalarea noilor cazane la CET. Conform legii, acestea trebuie luate de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).
Dar nu credem că vor fi probleme de autorizare, produsele ruseşti noi fiind probabil mai bune decåt cele care sunt acum în funcţiune, iar relaţia dintre senatorul-avocat Mircea Andrei şi Petru Lificiu, şeful ANRE, este una cåt se poate de cordială, după cum puteţi vedea în extrasul din filmul întålnirii din 10 martie 2010, în care personajele principale sunt: Mircea Andrei, Petru Lificiu şi doamna Roxana.

Aşa cum se poate observa clar din imagini, Petru Lificiu pleacă de la întålnire cu un plic. Tot ce vă putem spune deocamdată e că plicul nu conţinea documentaţia de la cazanele ruseşti ale lui Dokychuk.
Şi fiţi pe fază: e abia primul CET cu proiectul de retehnologizare aprobat.


Senatorul Mircea Andrei - avere de peste 20 milioane de euro

Săptămåna trecută dezvaluiam că senatorul-avocat Mircea Andrei are o avere declarată ce depăseşte 20 milioane de euro, obţinută în principal din vånzarea unor acţiuni deţinute la SC GAZ SUD SA, firmă înfiinţată în 2001 împreună cu Viorel Gheorghiu (fost deputat PSD) şi Victor Dombrovschi, cunoscut şi ca Victor Douglas (asociat cu fraţii Sergio şi Giuseppe Pileri - cercetaţi în Palermo pentru asociere de tip mafiot şi spălare de bani). În timpul guvernării Năstase, firma obţine autorizaţii de intermediere exclusivă a livrării de gaz natural de la Romgaz către populaţia din jurul Bucureştiului, ceea ce o transformă într-o afacere profitabilă. În 2.11.2007, cu un portofoliu de contracte şi concesiuni impresionante, compania este våndută către Ligatne Limited, Mircea Andrei încasånd pentru acţiunile sale 20.000.000 de euro.
Pentru fraţii Pileri a lucrat şi colonelul (r) SRI Corneliu Păltånea, condamnat în 2010 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, decizie nedefinitivă.
Mircea Andrei este avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca la firmele Giurgiu Nav, la Petromservice, actualmente PSV Company, aflată în insolvenţă, precum şi la Geoasset, firmă ce deţine licenţa de exploatare a zăcămåntului calcar cu brucit, cel mai mare de acest fel din Europa, mina de la Budureasa - Valea Mare.
Senatorul pedelist a fost şi avocatul ofiţerilor SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache, acuzaţi de luare de mită, proces pe rol la ÎCCJ, următorul termen fiind pe 16.03.2010. Gheorghe Dumitrache nu este un oarecare, fiind chiar cuscrul lui Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui

SOV. Dokychuk - implicat în retrocedarea tezaurului României

Discuţiile romåno-ruse pentru recuperarea tezaurului, din 2003, au adus în atenţia opiniei publice un personaj nou: omul de afaceri ruso-american , promotor al retrocedării tezaurului. Jurnaliştii au aflat că Dokychuk are rădăcini romåneşti, fiind născut în 1958, dintr-o mamă olteancă şi un tată fost ofiţer KGB. Dokychuk este consilier pentru relaţii economico-financiare ruso-americane şi expert în afaceri pentru Romånia şi Ucraina al Institutului de Cercetări Ştiinţifice pentru Relaţii Economice Externe din Rusia (VNIIVS), institut de stat aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţului al Federaţiei Ruse. Presa centrală din Romånia a relatat faptul că Dokychuk ar fi făcut demersuri convingånd Kremlinul să retrocedeze, printr-un mecanism economico-financiar privat, Tezaurul Romåniei. Tot presa vremii a relatat că omul de afaceri rus nu avea numai girul Ministerului Economiei din Rusia, ci şi aprobarea GRU (serviciul secret al armatei ruse) de care aparţine de fapt şi de drept instituţia la care lucrează. Probabil tocmai această încrengătură de interese din spatele lui Dokychuk a trezit suspiciuni la Bucureşti, autorităţile respingånd în cele din urmă „afacerea tezaurul“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one