Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum a pierdut economia românească încă un an

12 iulie 2010

de LUCIAN DAVIDESCU 384 VIZUALIZARI | COMENTARII 0
2009 trebuia să fie anul recesiunii în formă de „V", 2010 este anul recesiunii în formă de „U", iar 2011 ar putea deveni anul recesiunii în formă de „L".

Toate prognozele economice pen tru 2010 au trecut de pe plus pe minus după inun da ţii şi majorarea TVA. Astfel, România ar putea rămâne printre ultimele ţări ale UE cu scădere economică, alături de două state baltice: Lituania şi Letonia. Mai mult, dacă până acum 2011 era considerat anul reluării unei creşteri economice robuste, de până la 5%, prognozele sunt acum mult mai modeste şi au început să apară deja primele estimări cum că recesiunea va continua şi anul viitor.

Alte curbe de sacrificiu

Cea mai pesimistă analiză le aparţine olandezilor de la ING. „A trebuit să ne mo di fi căm aşteptările moderat optimiste în privinţa României pentru a indica o contracţie a PIB de circa 3% în acest an, ca urmare a implementării de la 1 iulie a reducerilor salariilor în sectorul public cu 25% şi a majorării TVA de la 19% la 24%. Aceste măsuri vor afecta sever consumul în 2010 şi în anul următor", se arată în analiza băncii. Totodată, ING a revizuit şi prognoza pentru anul următor de la o creştere economică de 0,2% la o contracţie de 2,2%, instituţia financiară anticipând că rezolvarea dezechilibrelor fiscale va necesita măsuri şi mai dure în următorii ani. ING estimează o reluare a creşterii economice abia în 2012, cu un avans al PIB de 2,9%.

Consum mai mic

Analiştii Oxford Economics consideră că incertitudinea fiscală ridicată, lipsa perspectivelor pentru reducerea dobânzii de politică monetară, adoptarea unor măsuri de austeritate suplimentare şi reglementarea mai strictă şi testele de stres din UE indică existenţa unor perspective slabe pentru investiţii ale companiilor. „Cheltuielile de consum vor scădea probabil brusc în al doilea semestru, în condiţiile unor preţuri considerabil mai mari, iar revenirea de la o bază mai redusă va fi mai lentă. Pentru întreg anul 2010, cheltuielile de consum vor scădea cu încă 5%, pe lângă declinul de 9,4% înregistrat în 2009", se arată într-un raport al Oxford Economics. Depăşirea obiectivului de deficit, cauzată de deteriorarea perspectivelor economice şi de unele riscuri politice, ar putea cauza o depreciere a leului în acest an, se arată în raport. UniCredit anticipează un curs de 4,35 lei pe euro la finele anului, o depreciere de 3% faţă de ianuarie.

Mai multe falimente

Reprezentanţii asigurătorului de credite Coface apreciază că firmele se vor confrunta cu scăderi ale vânzărilor şi vor deveni incapabile să absoarbă „şocuri prelungite" şi să gestioneze noile condiţii, mărindu-se astfel numărul de incidente de plăţi şi ulterior de insolvenţe. „Mărirea fiscalităţii va avea un puternic efect psihologic ce va determina restrângerea consumului şi reducerea vânzărilor companiilor, cu efect direct asupra lichidităţii din piaţă şi va pune presiune suplimentară asupra mediului privat. Companiile vor încerca să aplice noi măsuri de restructurare şi de redimensionare a costurilor pentru a se adapta noilor cerinţe de pe piaţă, aceasta putând conduce la creşterea numărului de şomeri din domeniul privat", notează Coface
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one