Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum a impartit Mazare o mostenire de 30 milioane de euro

 
George Lacatus
Marti, 05 Ianuarie 2010

» Un teren valoros din Constanta, de pe malul Lacului Mamaia, nu a fost retrocedat fostilor proprietari, in ciuda faptului ca acestia beneficiau si de o decizie favorabila din partea CEDO.

» In schimb, Primaria Constanta a impartit terenul in bucati si l-a dat unor persoane cu drepturi dubioase: unui constantean al carui nume doar seamana cu cel al fostului proprietar; unei persoane decedate de cinci ani; unui om de afaceri care a dat la schimb un teren dintr-o alta zona a orasului.

» Mostenitorii 

spun ca in tot acest timp au fost contactati de reprezentantii unei agentii imobiliare care le-au propus sa le cumpere "drepturile litigioase" pentru o suma mult mai mica decat valoarea terenului.

O familie se lupta de mai bine de 18 ani cu Primaria Constanta pentru a-si recastiga terenul, aflat intr-o zona cu potential imobiliar extraordinar. Mostenitorii celor 5 hectare de teren - evaluate la aproximativ 30 de milioane de euro - au obtinut chiar si o hotarare favorabila a Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a condamnat statul roman la plata unei
despagubiri de 11.000 de euro. Cu toate acestea, Primaria Constanta a atribuit terenul respectiv unor alte persoane, suspectate ca ar face parte din grupul de interese al primarului Radu Mazare. De altfel, primarul Constantei a fost acuzat in mai multe dosare penale ca ar fi rezolvat revendicarile de teren
in functie de propriile interese imobiliare.

Un teren de o valoare imensa

Terenul de 5 hectare solicitat de familia scriitorului Dumitru Stancu este situat pe malul Lacului Mamaia. El i-a apartinut lui Ion Spataru, bunicul lui Dumitru Stancu, si a fost revendicat prima data pe 11 martie 1991 de catre Maria Spataru, sotia proprietarului de drept. In aceeasi zi, si ceilalti trei mostenitori, reprezentati prin procura de Dumitru Stancu, au depus la Primaria Constanta o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra celor 5 hectare de teren. Desi terenul respectiv era liber de constructii (deci putea fi retrocedat), Prefectura Constanta a hotarat sa-i dea Mariei Spataru, in contul a 4,5 hectare de teren, actiuni la o societate agricola. Mostenitoarea a mai primit si o jumatate de hectar de teren in afara orasului Constanta, in cu totul alta zona decat cea in care se afla pamantul revendicat. Decizia prefecturii a fost contestata ulterior de toti mostenitorii - inclusiv de Maria Spataru -, care au cerut retrocedarea terenului pe fostul amplasament.


In plus, ei au mai cerut ca in actul de proprietate sa fie trecuti toti mostenitorii. Procesul a durat opt ani si a fost pierdut de mostenitori definitiv si irevocabil in 2001. "Curtea de Apel a motivat ca in dosar nu exista si cererea noastra, a celorlalti mostenitori, ci doar cererea Mariei Spataru. Ea a decedat intre timp, in 1997, iar Curtea de Apel ne-a spus sa beneficiem de titlul de proprietate in litigiu, acela in care din cele 5 hectare de teren solicitate fusese restituita doar suprafata de 0,5 hectare, pe un alt amplasament, iar pentru restul de 4,5 hectare se acordasera niste actiuni fara nici o valoare la o societate agricola. Prin urmare, instantele din Constanta ne-au refuzat restituirea terenului nostru", afirma Dumitru Stancu.
Pe 17 mai 2001, Dumitru Stancu a dat in judecata statul roman la CEDO. Pe 1 aprilie 2008, aceasta instanta a condamnat statul roman la plata a 11.000 de euro, deoarece nu i-a asigurat familiei Stancu dreptul la o justitie corecta si i-a incalcat dreptul de proprietate asupra terenului.

Primarul Constantei a refuzat aplicarea unei decizii executorii a instantei
In paralel cu procesul desfasurat la CEDO, in 2002 familia Stancu a cerut Primariei Constanta restituirea a 3 din cele 5 hectare de teren, acestea fiind situate intravilan. Primarul Mazare a refuzat sa raspunda notificarii, motiv pentru care familia Stancu a actionat in judecata Primaria Constanta. In 2007, printr-o decizie definitiva si irevocabila, instanta a obligat primaria condusa de Mazare sa dea familiei Stancu un raspuns printr-o decizie motivata la notificarea depusa in 2002. Radu Mazare a refuzat sa puna in aplicare decizia instantei. In noiembrie 2008, instanta a investit cu titlu executoriu decizia judecatorilor, dar primarul Constantei a refuzat din nou sa o aplice. Abia dupa ce Romania libera a trimis o solicitare oficiala primarului Mazare acesta a catadicsit sa dea un raspuns. Adresa trimisa de ziarul nostru este din data de 28 octombrie 2009. Prin intermediul Biroului de Presa al primariei, Radu Mazare ne-a explicat: "A fost emisa dispozitia nr. 7608 din 29 octombrie 2009, prin care cererea depusa de Dumitru Stancu, in calitate de mostenitor al lui Ion Spataru, a fost respinsa ca neincadrandu-se in prevederile Legii nr. 10/2001, fosta proprietate fiind revendicata de catre Maria Spataru in 1991, iar solicitarea ei fiind solutionata in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991". Dupa cum se poate observa, dispozitia a fost data a doua zi, dupa trimiterea solicitarii de catre Romania libera.

Titlu de proprietate eliberat unui mort?
Primul titlu de proprietate eliberat Mariei Spataru a fost cel din 1993, care a fost contestat de toti mostenitorii. Despre cel de-al doilea titlu de proprietate nici unul dintre mostenitori nu stie nimic. Potrivit procesului-verbal de punere in posesie, din data de 3 aprilie 2002, Primaria Constanta i-a eliberat inca un titlu de proprietate Mariei Spataru. Documentul e semnat de Radu Mazare ca primar si o improprietareste pe Spataru Maria cu 5.000 de mp. Singura problema e ca persoana in cauza murise in urma cu cinci ani.
Romania libera a cerut precizari primarului Mazare in legatura cu aceasta situatie care pare cel putin bizara. "Primul titlu de proprietate, nr. 18402/115/1993, a fost ridicat pe data de 19 februarie 1993 de catre Maria Spataru, iar al doilea titlu de proprietate, nr. 26274/1550/2002, a fost ridicat pe data de 11 decembrie 2002 de catre Paraschiva Spataru, in baza certificatului de deces nr. 7974/23.12.1997 al defunctei Maria Spataru", ne-au informat reprezentantii Primariei Constanta. "Paraschiva Spataru este o ruda de-a noastra care, acum 18 ani, a declarat ca nu ridica nici o pretentie. Nu inteleg cum a fost eliberat acest titlu de proprietate in contextul in care terenul era in litigiu", declara Dumitru Stancu. "Certificatul de deces aflat in scriptele Primariei Constanta este fals. Maria Spataru nu a murit pe 23 decembrie 1997, ci pe 22 iulie, iar numarul certificatului de deces adevarat este 857595, lucru certificat si de CEDO in decizia luata impotriva statului roman", afirma Dumitru Stancu. Prin urmare, Primaria Constanta i-a eliberat pe 3 aprilie 2002 un titlu de proprietate Mariei Spataru, conform arhivelor institutiei, apoi i-a mai eliberat, noua luni mai tarziu, unui mostenitor inca un certificat de proprietar in baza unui certificat de deces fals.

Numele doar seamana cu cel al fostului proprietar
In timp ce Dumitru Stancu se lupta prin instante, terenul acestuia era impartit altor persoane. Pe 20 decembrie 2000, dupa prima infatisare la tribunal, constanteanul Amet Chemal Seitgean a fost improprietarit de Primaria Constanta cu 20.600 metri patrati de teren. Din cei 20.600 metri patrati, 8.600 sunt situati exact pe terenul revendicat de familia Stancu. Legea prevede clar ca un teren aflat in litigiu nu poate fi instrainat. Intrebat cum a fost posibil acest lucru, primarul Constantei
ne-a raspuns (tot prin Biroul de Presa): "Amet Chemal Seitgean a fost improprietarit in conformitate cu dispozitivul sentintei civile nr. 853/20.12.2000 a Tribunalului Constanta, prin care consiliul local a fost obligat sa lase in deplina proprietate si posesie suprafata de 20.600 mp". Paradoxal, pe 9 ianuarie 2001, Consiliul Local si municipiul Constanta au trimis o adresa Tribunalului Constanta prin care anuntau ca nu formuleaza apel impotriva acestei decizii. Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale sunt obligate in astfel de spete sa epuizeze toate caile de atac, apel si recurs. "In acest caz, atat abuzul Primariei Constanta, cat si cel al judecatorului au fost mult mai mari

. Concret, Amet Chemal Seitgean a spus in instanta ca este chiar Kemil Seidgean. Instanta a refuzat sa observe ca numele si prenumele celor doi difera si a acceptat ca argument ca actul initial a fost incheiat de notar in baza unei porecle, si nu a numelui adevarat. Apoi, primaria si consiliul local au inchis ochii si nu au mai facut nici apel. Prin urmare, justitia in Constanta dureaza la unii 18 ani, la altii doar cateva luni", explica Dumitru Stancu. El adauga faptul ca terenul revendicat de Chemal se afla situat in partea opusa a municipiului Constanta, dar primaria a acceptat sa-i dea teren pe malul Lacului Mamaia, care are o valoare mult mai mare.

Teren in litigiu, dat la schimb de primar
O alta parte din terenul familiei Stancu a fost data la schimb cu un alt teren. Pe 24 iulie 2001, prin hotararea consiliului local, 300 metri patrati ai familiei Dumitru si Nicoleta Trantu au fost acceptati la schimb cu 500 metri patrati din terenul revendicat de familia Stancu. Contractul de schimb nr. 374/10.10.2002 a fost semnat chiar de catre Radu Mazare, lucru recunoscut de el insusi pentru Romania libera. Dupa schimbarea terenului aflat in litigiu, Primaria Constanta a eliberat familiei Trantu si o autorizatie de construire nr. 1842/07.07.2003 pentru un restaurant, "Portofino".

"Au zis ca-mi cumpara drepturile litigioase in schimbul a 5% din valoarea terenului"

"Toate aceste abuzuri le-am semnalat procurorilor de la DNA Constanta, dar acestia au inchis ochii. Nimeni nu vrea sa se puna rau cu primarul Mazare. Dupa ce am vazut cum judeca instantele din Constanta, am decis sa cer stramutarea procesului", ne-a declarat Dumitru Stancu. El sustine ca in jurul primarului Mazare exista un grup de interese care face legea in Constanta. "Dovada acestei afirmatii o reprezinta faptul ca, in 2008, varul si fratele meu, ceilalti mostenitori, au fost contactati de catre un director de la o agentie imobiliara din Constanta, care le-a propus sa-i vanda lui drepturile litigioase pentru o suma echivalenta cu 5% din valoarea reala a terenului. Eu m-am opus, asa ca tranzactia nu a mai avut loc. Pai, cum se explica faptul ca noi, mostenitorii de drept, ne chinuim de 18 ani si jumatate in instanta, iar cineva care se lauda ca are trecere la primarul Mazare vrea sa ne cumpere drepturile litigioase si spune ca va rezolva procesul in cateva luni?", afirma Stancu. Rugat de Romania libera sa probeze aceste afirmatii, Stancu l-a sunat pe Paul Dogaru, administratorul agentiei Coriax '97. Intr-o convorbire telefonica, Paul Dogaru i-a spus mostenitorului de drept ca este dispus sa-i cumpere drepturile litigioase, dar mai intai sa-i trimita pe mail actele terenului, pentru a se interesa la Primaria Constanta care este statutul acestuia si daca se poate rezolva litigiul din instanta. A urmat apoi un schimb de mailuri intre agentul imobiliar si mostenitorul de drept, in care agentul imobiliar i-a cerut mostenitorului inclusiv copii
dupa ultimele decizii ale instantei.
sursa :http://www.romanialibera.ro/

comenteaza

Creat 01/05/2010 11:46:45 | Ultima modificare 01/05/2010 11:47:58

Forum nou

Creat 01/05/2010 11:36:01 | Ultima modificare 01/05/2010 11:36:01
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one