Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CRP: Presa românească se află în una dintre cele mai dificile perioade de după decembrie 1989

3 mai 2010

Ziua Mondială a Libertăţii Presei găseşte presa românească în una dintre cele mai dificile perioade de după decembrie 1989, apreciază Clubul Român de Presă (CRP) în mesajul său de Ziua Mondială a Libertăţii Presei.


În document se arată că "presa românească trece prin transformări dramatice, determinate de schimbări de generaţie şi mentalităţi, care au dus, uneori, la abdicări de la standardele de calitate ale profesiei noastre".

Federaţia Română a Jurnaliştilor (FRJ) MediaSind apreciază că Ziua Presei nu poate fi considerată o sărbătoare. MediaSind atrage atenţia că încercările politicienilor de a "submina independenţa presei prin diverse propuneri legislative - una mai aberantă decât alta, cum ar fi legea ştirilor pozitive şi negative, depolitizarea instituţiilor publice de radio şi televiziune printr-o politizare mascată, menţinerea unei fiscalităţi excesive în domeniu, lipsa oricăror măsuri de sprijinire economică a industriei de media, inexistenţa unui dialog real dintre guvernanţi şi organizaţiile din presă" au generat grave probleme pentru întreaga breaslă.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU, a declarat ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Ideea a apărut la Conferinţa Generală UNESCO din 1991, care, printr-o rezoluţie asupra "Promovării libertăţii presei în lume", a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice. AGERPRES
sursa http://www.agerpres.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one