Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cristoiu: Până şi Iliescu ar fi putut fi şantajat de Voicu

25 martie 2010
Alina Vasile

Ipoteza lansată de Ion Cristoiu, care vine să explice de ce Ion Iliescu îi ia apărarea lui Cătălin Voicu, este că până şi fostul preşedinte ar fi putut fi şantajat de acest Voicu.

" Ipoteza porneşte de la un lucru absolut surprinzător. Ion Iliescu, de trei ori preşedinte al României, a purces la o apărare a domnului Cătălin Voicu, dezastruoasă pentru imaginea sa publică. Avem un cetăţean: nu e nici Mircea Geoană, nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu, ce a fost apărat de trei bărbaţi ai PSD-ului. I-a luat apărarea Mircea Geoană, în neştire, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, cu o virulenţă ieşită din comun (a intervenit în apărarea lui Voicu, susţinând că aceste operaţiuni sunt securistice) - Cătălin Voicu îl are la mână", este ipoteza lansată de Ion Cristoiu, prezent la emisiunea "Naşul" de la B1TV.

"Când avea cineva o problemă, din sursele pe care le am, eu, domnia sa te căuta. Şi, după părerea mea, el şi înregistra în acelaşi timp. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Avem de-a face cu o reţea, serviciu paralel folosit de unii lideri ai PSD pentru unele probleme, dar nu era o reţea de corupţie, ci una de putere – e un stat paralel ", a spus Cristoiu despre cum funcţiona "reţeaua Voicu".

"Totul începe în '90, când armata preia controlul asupra securităţii şi, câteva luni bune, a funcţionat ca singura structură coerentă, până a fost înfiinţat SRI", a explicat şi consultantul politic Dan Andronic, el povestind şi cum a auzit prima oară de Voicu.

La o întâlnire din 2005, un personaj polititc foarte cunoscut, a cărui identitate nu a dezvăluit-o, i-a spus lui Andronic: «Bă Dane, m-au drogat». "L-a invitat la o cafea, l-au drogat şi au început să-i pună întrebări despre Năstase. Tot despre Voicu, am auzit că el i-a făcut dosarele lui Năstase, împreună cu un adversar al fostului preşedinte PSD. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 După părerea mea, Ion Iliescu a fost şi băgat, şi ajutat de reţea", a adăugat Andronic.

Consilierul polititc a mai explicat că o astfel de reţea prosperă atâta timp cât lucrează în subteran. "În momentul în care îi aduci la lumină, vezi că sunt nişte oameni care au probleme, care folosesc un anumit limbaj, şi totul se sfărâmă. Încep să se gândească toţi: ce se ştie despre mine? Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Sunt oameni care apar în stenograme şi devin martori împotriva lui Cătălin Voicu ".

Din cei 43 de senatori PSD, la votul din Senat pentru trimiterea lui Voicu în faţa instanţei, au fost prezenţi doar 26. Au lipsit nume importante de senatori, ce figurează ca nemotivaţi: Titus Corlăţean, Mircea Diaconu, Mihail Hârdău, Dan Voiculescu şi Mazăre Alexandru

ntr-o intervenţie telefonică, istoricul Alex Mihai Stoenescu a citit mărturia din 12 decembrie 2003 a fostului Procuror Şef Adjunct, Gheorghe Diaconescu, despre cum a fost preluată conducerea asupra procuraturii în 1990. Urmăreşte filmuleţul cu dezvăluirile lui Stoenescu.

"Singura bază de putere a Consiliului Frontului Salvării Naţionale era armata, cu care s-a făcut înţelegerea pentru dispariţia crimelor făcute de Armată la Timişoara şi la Bucureşi. Brucan a insistat şi a cerut în modul cel mai clar ca vinovatul pentru crime să fie Securitatea, iar armata să fie salvată pentru tot ce făcuse", a spus Stoenescu.

suirsa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one