Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Miron Mitrea, spargatorul de gheata

Miron Mitrea, spargatorul de gheata

Nu sunt sigur ca Miron Mitrea vrea intr-adevar sa candideze la presedintia PSD, dar, in mod cert, domnia sa a deschis licitatia candidaturilor. Vineri dimineata spunea "sigur ca o sa candidez, nu exista alta solutie", dupa-amiaza a nuantat, "este o intentie", pentru ca seara sa revina la certitudinea de dimineata. Un joc de nuante care lasa loc pentru negocieri si intelegeri.

Este posibil ca Miron Mitrea sa fi fortat anuntul initial pentru a diminua presiunea de pe Cristian Diaconescu, astfel incat acesta sa se hotarasca pana la urma sa intre lupta, dupa cum este posibil ca acest anunt sa fi fost un balon de incercare pentru testarea aderentei in partid.

Greu de spus, deocamdata, ce sanse are Miron Mitrea intr-o viitoare confruntare. Nu este prea iubit in partid si la ultima confruntare a pierdut functia de secretar general, dar conditiile politice sunt diferite. In plus, taberele din PSD de-abia se formeaza si putini sunt liderii influenti care si-au manifestat optiunea in mod deschis. Sigur este in acest moment doar pe sprijinul lui Marian Oprisan si al lui Marian Sarbu.

Miron Mitrea mai face curte intensa unor nume grele a caror atragere ar putea conta mult, in frunte cu Adrian Severin, care s-a aratat onorat, dar ezitant, Cristian Diaconescu, caruia Mircea Geoana ii ofera insa functia de presedinte executiv (,,varianta unor echipe mi se pare foarte buna" a si spus fostul ministru de Externe), si Sorin Oprescu, care, deocamdata, a infirmat intentia de a reveni in PSD. O piesa importanta ar fi si Liviu Dragnea, care deocamdata pastreaza o discretie totala.

Ion Iliescu nu a comentat anuntul lui Miron Mitrea, pe care-l antipatizeaza, dar si-a nuantat pozitia. Dupa ce se arata mai mult decat favorabil lui Adrian Nastase, acum spune ca nu este momentul pentru discutii pe nume, ci pe principii. Fostul presedinte incearca sa-si negocieze o pozitie cat mai puternica in PSD, dupa congres. In plus, domnia sa are o polita grea la Mircea Geoana si este posibil ca, pana la urma, sa il sprijine pe cel care ii va aduce sansele cele mai mari sa o plateasca. La randul sau, Miron Mitrea evita orice atac dur la fostul presedinte a carui influenta o cunoaste.

In privinta celui care se profileaza ca principal competitor, Adrian Nastase, acesta
i-a intins, din spatele unei ironii, o capcana: poate nu candidez, putem colabora la o adica, dar numai departe de Traian Basescu si PD-L. Se pare Miron Mitrea i-a propus deja o formula in care sa-si pastreze functia de presedinte al Consiliului National.

Dar conditia lui Adrian Nastase este exact conditia pe care Miron Mitrea nu o poate indeplini. Domnia sa nu poate castiga presedintia partidului fara baroni. Ce vor baronii? Bani si putere. Adica la guvernare. Mircea Geoana plateste acum mai mult scoaterea PSD de la guvernare, decat pierderea alegerilor.

Putere le promite si Adrian Nastase, dar din 2012, dupa o opozitie aspra care sa le majoreze capitalul electoral. Sansa lui Miron Mitrea ar fi sa le promita puterea acum. E drept partajata cu PD-L, dar o vrabie sigura in mana. Asadar, canalele deschise catre Traian Basescu si PD-L reprezinta tocmai marele atu al lui Miron Mitrea in acest razboi: "Cat timp nu le dam oamenilor speranta ca vom ajunge la guvernare, ca vom fi din nou un partid important, riscam sa pierdem in continuare oameni."

De altfel, proiectul, ,,reforma statului", trimite la ,,modernizarea Romaniei" promovata de Traian Basescu. Gand la gand pentru o guvernare impreuna? Miron Mitrea si Traian Basescu s-au menajat foarte mult in ultima vreme. ,,Nu am obsesia Traian Basescu, nu ma culc seara numarand de cate ori l-am injurat", recunoaste Miron Mitrea.

Un lucru e cert si dl. Mitrea il stie foarte bine: in dezorientarea care domneste acum in PSD e nevoie de lideri puternici cu viziuni clare si cine se afirma mai repede ca atare este avantajat. Iar Miron Mitrea este un astfel de lider, ba chiar unul dintre putinii care chiar stie sa faca politica. Ca va folosi avantajul acestui start anticipat pentru propria candidatura sau ca moneda de schimb pentru a-si asigura o pozitie cat mai importanta intr-o viitoare echipa de conducere, ramane de vazut.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one