Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Constrângerile lui Boc, continuate cu măsuri şi în 2011

27 mai 2010

După mai bine de două săptămâni de negocieri cu partenerii sociali şi cu partenerii politici, Guvernul a reuşit miercuri să aprobe scrisoarea de intenţie către FMI. În documnetul aprobat ieri se prevede că pensiile vor fi reduse cu 15%, salariile şi sporurile bugetarilor vor fi micşorate cu 25%, dar şi că se va încerca o lărgire a bazei de impunere pentru impozitul pe venit.

„Din cele 47 de prestaţii sociale în vigoare în prezent, 35 nu vor fi atinse", a explicat premierul Emil Boc, dând exemplu alocaţia pentru copii, pensiile veteranilor de război sau ale persoanelor persecutate politic.

Boc a declarat că măsurile care vor fi adoptate de Guvern au ca suport legislativ articolul 53 de Constituţie, care reglementează „restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi", menţionînd că măsurile de austeritate vor fi menţinute doar până la sfârşitul lui 2010. În scrisoarea de intenţiecătre FMI, Guvernul îşi asumă însă şi o serie de măsuri care vor fi aplicate şi în 2011.

„Vom limita fondul de salarii în 2011 la 39 de miliarde de lei şi vom stabili o limită de 1.290.000 total angajaţi în sectorul public la începutul lui 2011", se arată în documentul care va fi trimis către FMI. Nici reducerea pensiilor şi a salariilor nu este, o măsură doar pe termen scurt. Premierul Emil Boc a recunoscut că, aceste venituri vor reveni la nivelul actual, doar dacă economia va permite acest lucru. Tot în 2011 va fi adoptată o nouă lege a salarizării unitare şi tot atunci va intra în vigoare şi noua lege a pensiilor.

Guvernul tratează companiile de stat cu privatizări

Dacă reducerile salariale nu îi lovesc, deocamdată, şi pe angajaţii companiilor de stat, potrivit scrisorii de intenţie, „Guvernul va reactiva în mod agresiv programul său de privatizare". Astfel, Executivul vrea lichidarea Termoelectrica şi închiderea companiei până în iunie 2011, privatizarea CFR Marfă, până în martie 2011, iar AVAS va vinde cele 18 comanii mici aflate în portofoliul său.

În sistemul sanitar, Guvernul vrea introducerea coplăţii şi să reducă 9.200 de paturi din spitale. Executivul a renunţat însă la închiderea spitalelor, dar vrea introducerea unui nou sistem de finanţare.
În plus, dacă măsurile nu vor da rezultate, Executivul ar putea lua în calcul în 2011 majorarea taxelor şi impozitelor. „În cazul în care aceste acţiuni nu sunt implementate până în iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipată, vor fi implementate acţiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv măsuri de majorare a cotelor de impunere", se mai arată în scrisoare.

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one