Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Coaliţia PDL-UDMR este în fierber

6 mai 2010

Autor: Anca Simina
Coaliţia PDL-UDMR este în fierbere. Fitilul s-a aprins în parlament, unde un deputat al PDL a pus ieri beţe în roate visului UDMR de a vedea geografia şi istoria studiate în limba maternă de maghiari.

Peste răceala din coaliţie, premierul Emil Boc s-ar fi arătat extrem de secretos, în şedinţa de guvern de dimineaţă, în legătură cu scenariile FMI, luându-şi apoi doar garnitura PDL de miniştri la discuţiile de la Cotroceni.

Acelaşi mister este păstrat de premier şi în privinţa eventualelor remanieri din ce în ce mai cerute de aripa apropiată lui Traian Băsescu din PDL. Singurul semnal concret dat ieri de Boc, potrivit unor surse guvernamentale, este consemnarea tuturor miniştrilor la Bucureşti, fără explicaţii.

Nervi în coaliţie

Cearta pe faţă în coaliţie a pornit de la Camera Deputaţilor, unde PDL-istul Cătălin Croitoru a votat, în Comisia pentru învăţământ, cot la cot cu opoziţia, pentru ca istoria şi geografia să rămână, alături de limba şi literatura română, exceptate de la predarea în limba maternă.

Votul său fiind decisiv, Marko Bela a luat foc imediat, transferând disputa şi în Senat. La semnalul său, Verestoy Attila a cerut întreruperea şedinţei, unde tocmai se discuta legea pensiilor, pentru a se consulta cu PDL-iştii.

În loc de concluzie, un avertisment: dacă legea nu se „corectează”, UDMR iese din disciplina de vot a coaliţiei. „E nevoie de o revigorare a majorităţii din parlament. E în pericol solidaritatea coaliţiei”, a averizat Marko.

Agitaţi, PDL-iştii au trimis-o pe Roberta Anastase să pună lucrurile la punct. Drept urmare, Croitoru s-a conformat imediat voinţei partidului, votând, în aceeaşi lege, o prevedere prin care în învăţământul în limbile minorităţilor „istoria şi geografia României se predau în aceste limbi”. Rezultatul: legea se contrazice la numai patru paragrafe distanţă.

Miniştrii, consemnaţi la Bucureşti

Dincolo de degringolada din parlament, tensiunea se simte şi la nivelul executivului. Potrivit unor surse guvernamentale, în şedinţa de ieri-dimineaţă, premierul a fost mai degrabă secretos cu propriii miniştri, deşi vizibil încordat după discuţiile cu FMI.

Înainte de a merge la Băsescu, Boc nu le-a dat niciun indiciu despre ce ar avea de gând să facă pentru micşorarea deficitului şi nici nu a vorbit despre vreo remaniere. Le-a cerut în schimb să-şi anuleze toate deplasările pentru zilele următoare şi să rămână în Bucureşti, fără alte explicaţii.

Nici întâlnirea de la Cotroceni care a urmat după şedinţa de guvern nu a implicat coaliţia, ci doar miniştrii PDL: Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea. Potrivit unor surse din coaliţie, UDMRiştii ar fi preferat să-i lase singuri pe PDL-işti, urmând ca ei să aibă astăzi o discuţie cu Băsescu. Tot în aer rămâne şi ideea remanierii.

Nici Marko, nici Anastase nu au exclus această variantă. „Orice guvern trebuie remaniat puţin, periodic. Dar nu cred că ar fi momentul”, spune liderul UDMR. Mai tranşant, Sever Voinescu s-a aliniat ieri cu PDLiştii care încearcă o delimitare, în planul imaginii, de o posibilă mărire a taxelor.

„Dacă actualii miniştri nu se pot gândi decât la majorarea taxelor, poate ar trebui să vedem dacă nu sunt şi alţi miniştri care să se gândească la alte soluţii”, a spus Voinescu.

SOLUŢIA PNL

Antonescu propune guvern de tehnocraţi

Liderul PNL Crin Antonescu a cerut, ieri, demisia guvernului Boc şi formarea unui executiv de 7-8 tehnocraţi condus de un independent, de preferinţă economist. Şeful liberalilor a adăugat că, dacă Boc nu pleacă din proprie iniţiativă, preşedintele Băsescu trebuie fie să găsească o soluţie pentru îndepărtarea acestuia, „aşa cum a ocolit Constituţia ca să-l instaleze”, fie să plece el de la Cotroceni.

Antonescu a anunţat o moţiune de cenzură în situaţia în care actualul guvern nu va părăsi Palatul Victoria. Vina principală a actualui executiv: în ciuda crizei, în 2009 şi 2010, guvernul a efectuat „cheltuielile aberante” de la bugetul de stat în favoarea „camarilei portocalii”.

Şeful PNL a adăugat un motiv suplimentar pentru care Boc ar trebui să plece: a minţit când a afirmat că FMI a cerut creşterea cotei unice şi a TVA, fapt contrazis de declaraţiile şefului delegaţiei Fondului. Antonescu a adăugat că liberalii nu sunt dispuşi să se asocieze „la dezastrul ţării cu un guvern PDL”, excluzând intrarea la guvernare. (Romulus Georgescu)
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one