Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Coaliţia Grivco a reînviat şi boicotează modificarea Constituţiei

16-martie-2010

Scris de Sebastian Rusu
Modificarea Constituţiei şi aplicarea referendumului pentru trecerea la parlamentul unicameral sunt în momentul de faţă, pentru coaliţia Grivco, două impedimente fundamentale în logica păstrării privilegiilor şi a jocurilor de culise, sub umbrela bicameralismului, de la care nu vor să se abată. În acest sens, liderii alianţei PSD-PC şi ai PNL au făcut show mediatic ieri la consultările iniţiate de şeful statului la Palatul Cotroceni, alegând varianta boicotării acestora, sub pretextul prezenţei ilegitime la discuţii a grupului senatorilor şi deputaţilor independenţi. Astfel, „grupul de adunătură“ sau „partidul aflat la putere prin uşa din dos“ a fost motivul central în jurul căruia preşedinţii PSD şi, respectiv, PNL, Victor Ponta-Crin Antonescu, au tratat cu superficialitate discuţiile consultative cu şeful statului asupra procesului de modernizare al României. „Prezenţa la aceste consultări la acelaşi nivel de legitimitate al grupului aşa-numiţilor independenţi este inacceptabilă din punctul nostru de vedere şi am spus domnului preşedinte că, dacă Domnia Sa, prin prezenţa acestor oameni, cauţionează ceea ce se întâmplă în Parlament cu grupul independenţilor“, a spus Antonescu, după scurta sa participare la consultări. La rândul său, preşedintele PSD a opinat că partidul său nu poate accepta prezenţa la discuţii a Independenţilor, precizând că social-democraţii au lăsat la Palatul Cotroceni o mapă cu poziţia lor pe subiectul revizuirii constituţionale.
„Am venit la aceste discuţii cu toată buna-credinţă, am pregătit inclusiv un material pe care l-am înmânat preşedintelui vizavi de problema reformării statului şi revizuirii Constituţiei, priorităţile legislative ale partidului nostru şi ale grupului nostru parlamentar“, a menţionat Ponta.

Blocajul politic, miza principală a tandemului PSD-PNL

În faţa războiului de gherilă pe care opoziţia îl joacă în jurul păstrării privilegiilor şi a mandantelor actuale, şeful statului a declarat ieri că nu este un adept al revizuirii Constituţiei strict în limita referendumului, deoarece prioritare sunt şi descentralizarea sau reorganizarea teritorială.
Potrivit acestuia, cele două întrebări de la referendumul din noiembrie „nu sunt decât motivul de a deschide întreaga Constituţie şi a face un proces de revizuire care să fie adaptat nevoilor prezente şi viitoare“. „În mod categoric sunt şi alte lucruri care trebuiesc revizuite, plecând însă de la realitatea că avem o Constituţie pe care eu cel puţin o consider bună. Mai trebuie eliminate confuzii şi stabilite mai precis limitele de separaţie între puterile statului, precum şi modul de acţiune în anumite momente“, a afirmat Băsescu. În fond, liderii PSD şi PNL uită faptul că modificarea Constituţiei nu afectează actualul mandat al şefului statului, ci reprezintă o etapă fundamentală în modernizarea României. „Aş avea o mare rugăminte, cel puţin în ceea ce mă priveşte - nimeni să nu considere că vreau să impun un anumit model de Constituţie. Din punctul meu de vedere, mandatul meu nu mai este afectat de noua Constituţie. Eu îmi duc mandatul pe această Constituţie. De aceea, orice abordare de genul «preşedintele vrea să îşi întărească puterea» este superfluă, pentru că nu am legătură cu viitoarea Constituţie“, a declarat Băsescu. Pentru a elimina jocul de imagine pe care l-au făcut liderii PSD-PNL, preşedintele le-a adresat acestora încă o invitaţie separată pentru a veni astăzi la orele 18.00 la consultări la Cotroceni. În privinţa participării Independenţilor la discuţii, Băsescu a punctat faptul că excluderea acestora ar fi antidemocratică, în sensul în care ei au grup recunoscut la Camera Deputaţilor şi Senat.
Pe de altă parte, PD-L, UDMR, Grupul Minorităţilor Naţionale şi cel al Independenţilor au declarat deschis susţinerea pentru unicameralism şi, implicit, pentru tot setul de măsuri necesare modernizării României.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one