Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CNSAS il spala de Securitate pe Sorin Rosca Stanescu alias "H15" si "Deleanu"

CNSAS il spala de Securitate pe Sorin Rosca Stanescu alias "H15" si "Deleanu"
Ultimele Stiri
P

rin decizia emisa in 20.01 2010, CNSAS sustine ca Sorin Rosca Stanescu nu a colaborat cu Securitatea, aceasta desi chiar fostul ziarist a recunoscut in nenumarate rinduri, incepind din 1992 cind cazul a iesit la iveala, faptul ca timp de mai multi ani a colaborat cu Brigada Antiterorista. Sub semnatura lui Ladislau Csendes, fost presedinte CNSAS, adeverinta numarul 10546 precizeaza ca lui Sorin Rosca Stanescu "nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii", scrie ziarul Curentul.

Verificarea a fost facuta la solicitarea Civic Media "Voci Curate" depusa la CNSAS in 2006, dar raspunsul a venit de abia in 2010, dupa campania electorala si dupa scandalul de santaj in care a fost implicat Sorin Rosca Stanescu. Potrivit Adeverintei Nr 10546/01.10.2009, „domnului ROŞCA STĂNESCU Sorin Ştefan, fiul lui Petre şi Delia Didona, născut în data de 08.09.1949 în Braşov, judeţul Braşov, nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii“.

Interesant este ca in 2002, acelasi CNSAS emitea o alta decizie in care sustinea ca Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea timp de 13 ani. In noua hirtie insa, CNSAS afirma că a preluat de la SRI, în anul 2005, Dosarul Fond de Reţea nr. R 43022, „care conţine documente noi şi neprocesate cu privire la relaţia domnului titular Roşca Stănescu Sorin Ştefan cu Securitatea“. Cu toate acestea, în timp ce toţi cei 13 ani de colaborare strânsă cu DSS a ziaristului Roşca Stănescu par să fi dispărut cu totul din atenţia CNSAS, ni se învederează în schimb o penibilă tangenţă cu Securitatea a elevului Roşca Stănescu: „Fiind elev în clasa a X-a în cadrul Liceului Nicolae Bălcescu din Bucureşti, este luat în studiu şi propus pentru recrutare de către Direcţia a II-a, Serviciul 6, Biroul 2, la data de 12.05.1966, urmând a fi folosit pentru încadrarea informativă a colectivului de elevi de la şcoala menţionată“. Însă după o perioadă de probă de şase săptămâni jumate, recrutarea a fost, până la urmă, respinsă, deoarece, potrivit notelor ofiţerului de Securitate al Liceului, „titularul nu a păstrat secretul asupra discuţiilor“.

Ofiter activ?

Prin aceasta adevererinta CNSAS nu doar ca s-adecredibilizat complet, dar ridica mari semne de intrebare asupra dosarelor care i-au fost livrate. Asa cum se stie si cum au recunoscut oficial membrii CNSAS, peste 200.000 de dosare au fost pastrate la SIE fiind de "siguranta nationala". Din discutiile de la vremea respectiva a reisesit ca respectivele dosare fie vizau ofiteri inca activi in serviciile secrete, fie persoane din exterior a caror deconspirare ar fi afectat sistemul actual de securitate.

Biografia romantata si contradictorie

Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, este cel care i-a furnizat lui Petre Mihai Băcanu, în 1992, Dosarul de informator al lui Sorin Roşca Stănescu, pe atunci ziarist la „România liberă“.Aceasta a fost dat afara de la ziar si a recunoscut colaborarea cu Brigada Antiterorista a Securitatii sub doua nume de cod "Deleanu" si "H15". In emisiunea "Nasul" de la B1 TV de miercuri seara, Sorin Rosca Stanescu a reiterat faptul ca a colaborat cu Securitatea si a declarat ca "traim intr-o lume stimba", mirindu-se de ce mai avea nevoie CNSAS de documente suplimentare cita vreme avea recunoasterea sa.

În biografia sa romanţată, publicată pe site-ul propriu, Roşca susţine că „timp de cinci ani, până în 1986, am fost colaborator al Brigăzii Antiteroriste, care aparţinea Securităţii“. Afirmaţia aceasta este contrazisă de o altă confesiune, făcută în direct la Realitatea TV, într-o emisiune „100%“ de prin 2006, în care Roşca spune: „m-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973“.

„La sfârşitul facultăţii m-am împrietenit cu un tânăr care era unul din liderii organizaţiei palestiniene din România. De la acesta am aflat că urma să pună la cale într-o altă ţară un atentat terorist. Mi s-a părut ceva grav şi m-am dus la redactorul-sef al revistei «Viata Studenţească». El m-a pus în contact cu un ofiţer care răspundea de presa de la Casa Scânteii. M-am întâlnit cu acela şi i-am relatat despre ce era vorba. M-a rugat dacă nu vreau să-i povestesc acelaşi lucru unui coleg de la brigada antiteroristă. M-am întâlnit cu ofiţerul de la brigada antiteroristă şi aşa mi s-a propus să colaborez şi pe viitor. Am acceptat şi am semnat un angajament având două nume conspirative. Am avut succesiv numele de cod H15 şi Deleanu. Am primit şi bani, dar ca decont pentru deplasările făcute“.

Intr-o alta "marturisire", Rosca Stanescu spune: „Este adevărat, sunt «H15». Acesta a fost, pentru cea mai lungă perioadă, numele meu de cod. E adevărat, la început îmi alesesem altul. «Deleanu». Am fost un colaborator atipic al Securităţii. În primul rând, pentru că nu am fost recrutat. Am ajuns acolo pe un traseu special. Eram redactor la revista «Viaţa Studenţească». Inevitabil, scriam şi despre studenţii străini. Am fost într-o tabără la Izvorul Mureşului. Împreună cu soţia. Acolo făceam dese plimbări prin pădure, culegând ciuperci. Soţia era din Sibiu şi maestră în identificarea ciupercilor comestibile".
sursa http://www.revista22.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one