Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cit mai rezista leul in fata euro ?

La data de 2 decembrie, comentam pe marginea faptului ca leul romanesc, abia se mai tine pe picioare si asta numai cu eforturi extrem de mari din partea BNR, material postat aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/12/02/care-sunt-insa-sansele-ca-scenariul-de-anul-trecut-cand-dupa-alegeri-euro-a-sarit-de-la-36-la-43-lei-sa-se-repete-si-dupa-alegerile-prezidentiale/
Astazi, Dan Popa a scris pe Hotnews despre faptul ca, oamenii de afaceri autohtoni, dau bir cu fugitii din calea leului, alergand du limba scoasa sa isi mute creditele din lei in euro, mizand pe dobanzi mai mici. Desi bancherii , sfatuiesc asa, cu jumatate de gura, patronii romani sa nu se grabeasca, eu cred ca fenomenul este direct incurajat de ei, astfel incat, in conditiile in care nici macar patronii romani nu mai au incredere in moneda nationala, aceasta este practic cu un picior in groapa.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6708841-sute-companii-vor-isi-mute-creditele-din-lei-euro-bancherii-sugereaza-mai-gandeasca.htm
Eu cred ca , de fapt, grupurile financiare internationale se pregatesc sa speculeze puternic pe leu, mai ales ca aceasta pare sa fie ultima sursa de profit pe finalul acestui an , in conditiile in care , criza politica lasa Romania fara bani asa cum aratam aici http://www.urbaniulian.ro/2009/12/10/este-aproape-sigur-nu-vor-fi-bani-de-sarbatori-pentru-salarii-si-pensii/.
Nu mai tarziu de data de 4 decembrie, cel mai mare fond de obligatiuni american, indemna investitorii sa isi reduca expunerea in Romania, lucru descris de mine aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/12/04/romania-aproape-de-implozia-financiara-cel-mai-mare-fond-de-obligatiuni-american-indeamna-investitorii-sa-plece-din-tara-noastra/
Pentru ca, la numai sase zile de la acest anunt, acelasi fond de investitii sa se laude ca a ajuns sa cumpere activele debitorilor si a celor care au nevoie de lichiditati, la preturi de nimic, profitand din plin de panica declansata de criza, aspect detaliat de mine aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/12/10/in-actuala-situatie-de-panica-vom-cumpara-tot-mai-multe-active-la-preturi-de-nimic-declara-cel-mai-mare-fond-de-investitii-financiare-din-lume/
Exista premise ca atacul speculativ asupra leului este aproape sa se produca. Drumul speculatorilor este "netezit" pe plan international, acolo unde, agentiile de rating dau calificative dezastruoase situatiei economice autohtone - vezi aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/12/03/fitch-sistemul-bancar-romanesc-este-printre-cele-mai-expuse-din-zona-la-devalorizarea-garantiilor-asociate-creditelor-acordate/, astfel incat, daca stau sa ma gandesc ce plan de reactie ar trebui sa adopt, imi dau seama, ca nu pot concepe unul acum, intrucat,fara Guvern si fara Presedinte, adica fara centru de comanda, si fara autoritate, Romania este practic un pui de gaina atacat cu bomba atomica. Adica nu are sanse sa scape.Nu degeaba, guvernatorul BNR , dl. Isarescu, recomanda ca viitorul prim-ministru sa fie o persoana cu sanatate de fier si de maxim 51 de ani, ca sa nu faca infarct cand, odata ajuns la Palatul Victoria, va realiza care este adevarata dimensiune a dezastrului economic national.
In aceste conditii, atacul speculativ pe leu este pregatit si de declaratii ale unor bancheri autohtoni care afirma nici mai mult nici mai putin decat faptul ca, nefiind in stare sa se autoguverneze, Romania ar trebui sa lase fraiele puterii si deciziei in mainile suprastructurilor financiare internationale, asa cum vedeam aici http://www.urbaniulian.ro/2009/12/10/bancherul-chidesciuc-despre-romania-o-tara-care-nu-stie-sa-se-guverneze-singura-unde-controlul-si-decizia-trebuie-preluata-de-structuri-supranationale-financiare/.
Stau sa ma intreb, cine si cum mai poate opri sa se produca, un scenariu care a fost catalogat de multi cititori drept SF si descris de mine aici http://www.urbaniulian.ro/2009/12/04/discutie-incendiara-piata-imobiliara-romaneasca-se-va-prabusi-in-2010-afla-cine-sunt-cei-care-trag-sforile-din-umbra-pentru-a-cumpara-pe-nimic-activele-majore-ale-romaniei-in-2010-cum-au-fost/, dar care, se deruleaza pas cu pas, fix pe sub ochii nostri, noi devenind niste simple marionete incapabile sa reactioneze.
Le va da oare D-zeu minte celor din PSD si PNL sa inteleaga ca acum, nimic nu mai este prioritar, decat sa salvam ce mai poate fi salvat ?
sursa:www.urbaniulian.ro/

La sfarsitul anului trecut, dupa alegerile parlamentare, cursul de schimb a sarit in aer, un euro ajungand de la 3,8 lei la 4,3 lei in doar doua luni. Care sunt insa sansele ca scenariul de anul trecut sa se repete si dupa alegerile prezidentiale?
Parerile economistilor privitoare la evolutia leului in raport cu moneda unica europeana sunt impartite, dar acestia apreciaza ca mentinerea stabilitatii cursului depinde cel mai mult de politicile promovate de guvernul care va fi instalat dupa alegeri."Important este viitorul guvern si masurile promovate de acesta si mai putin alegerile. Daca vom avea un guvern care sa adopte cat mai repede bugetul pe 2010 si sa implementeze masurile convenite cu FMI, cursul ar trebui sa revina in banda 4,2-4,3 lei/euro", noteaza Lucian Anghel, economistul-sef al BCR.
In ultimele saptamani, euro a oscilat in jurul a 4,25 - 4,29 lei pentru un euro pe fondul mentinerii crizei politice, dupa ce la jumatatea lunii octombrie depasise din nou pragul de 4,3 lei/euro. In ultima sedinta, cea de luni, leul a avansat cu 0,7 bani in fata monedei unice dupa ce pe parcursul saptamanii trecute s-a depreciat treptat.Lucian Anghel spune chiar ca in situatia in care noul guvern isi va relua cat mai repede activitatea si transa pe care Fondul Monetar International (FMI) a amanat-o pana dupa rezolvarea crizei politice va fi eliberata exista posibilitatea sa asistam la o usoara presiune de apreciere a leului.La inceputul lunii noiembrie, FMI a amanat cea de-a treia transa, de circa 1,5 mld. euro, prevazuta pentru finalul acestui an dupa ce guvernul a fost demis ca urmare a unui vot de neincredere acordat de Parlament. Si Comisia Europeana a amanat ultima transa programata pentru anul acesta din imprumutul acordat Romaniei, de circa 1 mld. euro. Estimarile privind finantarea necesara pentru acoperirea deficitului bugetar merg pana la 4 mld. euro, bani care in aceste conditii nu pot fi obtinuti decat de pe piata bancara interna, dar la costuri mult mai mari.Saptamana trecuta, Ministerul de Finante a atras de pe piata interbancara 1,4 ml. euro prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an.Dupa primele zece luni deficitul bugetar a ajuns la 5,1% din PIB. Proiectia convenita de Guvern cu FMI pentru anul acesta este de 7,3% din PIB.La sfarsitul lui 2008, cursul de schimb a explodat pe fondul unui val de depreciere a monedelor din Europa Centrala si de Est si in conditiile in care deficitul bugetar a accelerat in ultima luna a anului de la 2,9% la 4,9% din PIB. Tendinta de depreciere a leului a inceput imediat dupa alegerile parlamentare de la sfarsitul lunii noiembrie, cand euro a depasit pragul de 3,8 lei fara a mai reveni sub acest nivel. In 2008, cursul mediu al euro a fost de 3,68 lei.

Politica fiscala e importanta, nu neaparat alegerile

Economistii spun insa ca deprecierea leului de la sfarsitul anului trecut a avut foarte putin in comun cu alegerile parlamentare, fiind influentata decisiv de pierderea echilibrului fiscal. "Deprecierea de anul trecut a leului nu trebuie legata neaparat de alegeri, ci de scaparea de sub control a politicii fiscale care a luat prin surprindere piata", a declarat Nicolaie Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank. El apreciaza ca in acest moment situatia este putin diferita, in sensul ca avem un acord cu FMI care ne ofera un anumit grad de protectie.Totusi, economistul-sef al ING spune ca riscurile unei deprecieri semnificative a leului continua sa existe. "Bineinteles ca exista riscuri dupa alegeri pentru ca situatia economica nu este deloc favorabila si trebuie implementate masuri nepopulare", apreciaza el. La sfarsitul primului trimestru din 2009 ING Bank estimeaza un curs de schimb de 4,6 lei pentru un euro.Scenariul deprecierii leului dupa alegerile parlamentare sau prezidentiale a fost pus in practica si dupa alegerile din 2000, cand moneda unica s-a apreciat cu 15% in fata leului in doar doua luni. Dupa alegerile din 2004 s-a inregistrat insa o usoara tendinta de apreciere a leului.

Sursa http://www.zf.ro/eveniment/incotro-va-merge-euro-dupa-alegeri-se-repeta-scenariul-de-la-sfarsitul-lui-2008-5146042/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one