Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Acolitii senatorului Voicu: magistrati de rang inalt

De-Ondine Ghergut
Vineri, 18 Decembrie 2009
Presedintele sectiei civile a Inaltei Curti de Justitie si Casatie, Florin Costiniu, este cercetat pentru ca ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Casuneanu pentru a-l ajuta sa obtina o solutie favorabila intr-un proces. Magistratul este cercetat in acelasi dosar in care este implicat si senatorul PSD Catalin Voicu, acuzat ca ar fi apelat la mai multi inalti magistrati pentru a influenta decizii civile si penale in favoarea unor oameni de afaceri. Potrivit unor surse neoficiale, alaturi de judecatorul Costiniu mai sunt suspectati


de DNA ca l-ar fi ajutat pe Voicu si Gabriela Barsan, magistrat la Sectia de Contencios Administrativ a Inaltei Curti de Justitie, si procurorul Dan Chiujdea de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Costel Casuneanu ar fi apelat la Voicu deoarece firma sa, PA&CO International, avea pe rolul instantei doua litigii cu Compania Nationala de Drumuri pentru lucrari de reparatii si intretinere, in valoare totala de peste 200 de milioane de euro. Un alt om de afaceri care ar fi cerut ajutorul senatorului PSD este Marius Locic. Acesta ar fi fost acuzat de inselaciune de

reprezentantii unei firme de leasing de autoturisme de lux. Se pare ca Locic ar fi obtinut inchiderea dosarului dupa ce senatorul Voicu ar fi intervenit la un procuror si la seful Politiei Capitalei, Mihai Calinescu.


Unul dintre suspecti este judecatorul Florin Costiniu, sotul Vioricai Costiniu – presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania. Costiniu este seful Sectiei Civile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Alti magistrati suspectati sunt Gabriela Barsan, de la Sectia Contencios Administrativ, si procurorul Dan Chiujdea, de la Consiliul Superior al Magistraturii, sustin surse neoficiale.
DNA a confirmat ieri doar numele judecatorului Florin Costiniu, impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala inca de pe data de 10 decembrie, sub acuzatia de complicitate la trafic de influenta. Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat de procurorii anticoruptie de doua infractiuni de trafic de influenta pe care le-ar fi comis in dosarele civile si penale ale oamenilor de afaceri Costel Casuneanu (supranumit "regele asfaltului") si Marius Locic (afaceri imobiliare si mass-media).


Voicu ar fi intervenit pentru Casuneanu la judecatorul Florin Costiniu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca sa-l ajute sa rezolve favorabil contestarea unei licitatii organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri. La randul sau, Costiniu ar fi apelat la colega sa Gabriela Barsan de la sectia Contencios (care judeca aceste contestatii). Surse judiciare sustin ca, in acest caz, traficul de influenta nu ar fi avut finalitate. Se pare ca in perioada august-septembrie 2009 au transpirat informatii catre senatorul Voicu despre monitorizarea traficului de influenta in care acesta era implicat. Informatiile ar fi fost furnizate de catre ofiteri DGIPI (care colaboreaza cu DNA), serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor. Aceleasi surse mai spun ca ar exista probe pentru fapte similare de trafic de influenta favorabile lui Casuneanu. Mentionam ca firmele lui Casuneanu, grupate sub sigla PA&CO, sunt campioane la castigat licitatii de asfaltari si reparatii de drumuri, prin contestatii inaintate instantelor de judecata.


Pentru a-l ajuta pe Marius Locic, acuzat de inselaciune de catre reprezentantii unei firme de leasing de autoturisme de lux, senatorul Voicu ar fi apelat la un procuror (aici s-ar fi vehiculat numele lui Dan Chiujdea, de la CSM) si la seful Politiei Capitalei, comisarul Mihai Calinescu, apropiatul liderilor PSD Liviu Dragnea si Marian Vanghelie. Se pare ca, in urma unor influente, acest dosar penal ar fi fost inchis.

CSM nu are reactie
Judecatorul Florin Costiniu a refuzat sa faca declaratii despre invinuirile care i se aduc. Judecatoarea Gabriela Barsan nu a putut fi contactata, iar procurorul Dan Chiujdea ne-a precizat ca nu doreste sa faca nici un comentariu asupra suspiciunilor care circula pe seama sa. Pana in prezent, a ramas necunoscut numele magistratului care s-a autodenuntat si care a reclamat ca senatorul Voicu ar face presiuni asupra sa pentru a da solutii favorabile in dosarul unui om de afaceri. Desi DNA a anuntat inceperea urmaririi penale a judecatorului Florin Costiniu, Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a autosesizat pentru a-l suspenda.

Voicu – biografie bogata
In decembrie 1989, capitanul Catalin Voicu, de la Statul Major General al MApN, s-a prezentat la Parchetul General, unde a spus ca a fost delegat de noua conducere a tarii sa coordoneze activitatea procurorilor, sustin surse judiciare. "Inca de atunci, Voicu a inceput sa-si cultive relatiile cu procurorii si judecatorii. Relatiile sale s-au consolidat de-a lungul timpului gratie faptului ca Voicu a avut mereu functii-cheie pe langa presedintele Ion Iliescu, la inceput in SPP, unde a fost inaltat la gradul de general, apoi a fost consilierul acestuia, pentru ca, dupa epuizarea mandatelor prezidentiale, Voicu sa ocupe un post de senator PSD. Pana prin 2004, daca un magistrat voia o avansare rapida, apela la serviciile lui Voicu", mai spun sursele noastre.

Printre primii magistrati de care s-a "lipit" Catalin Voicu in primii ani de dupa decembrie 1989 s-ar fi aflat si Florin Costiniu, fost secretar de stat la Ministerul Justitiei pana in 1994, in prezent judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Dosarele lui Casuneanu de la ICCJ
Miza: cel putin 200 milioane de euro
In cursul anului 2009, cand au fost savarsite infractiunile de trafic de influenta imputate senatorului PSD Voicu si judecatorului Florin Costiniu, pe rolul ICCJ se aflau doua dosare ale firmei PA&CO International, controlata de Casuneanu, si anume dosarele 6334/2/2008 si 3360/2/2009. Valoarea lucrarilor de reparatii si intretinere a drumurilor nationale si judetene contestate de PA&CO din aceste doua litigii depasea suma totala de 200 milioane de euro, sustin surse judiciare. Procurorii anticoruptie ar fi monitorizat in special ultimul dosar, in care PA&CO International a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale ale Romaniei pentru anularea unei licitatii.

Pentru a obtine castig in instanta suprema, Casuneanu le-ar fi dat bani senatorului Voicu si judecatorului Costiniu. La termenul din iulie 2009, instanta de judecata da castig de cauza societatii PA&CO. In mod bizar, pentru termenul din septembrie nu se face nici o mentiune in condica proceselor. Aceasta lipsa de mentiune poate fi urmarea scurgerilor de informatii despre monitorizarea DNA, prin ofiterii DGIPI. Apoi, in luna octombrie se acorda doua termene pentru pronuntare, care se prelungesc pana pe data de 11 noiembrie 2009, cand judecatorii resping reclamatia societatii PA&CO, probabil ca efect al scurgerilor de informatii, sustin sursele noastre.

sursa : http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one