Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ceremonii

Scris de Tia Serbanescu
Între două ceremonii care i-au marcat trecerea din primul mandat prezidenţial în ultimul, preşedintele Băsescu a depus jurământul în Parlament unde şi-a rostit şi discursul inaugural - binecuvântat de Patriarhul Daniel şi afurisit aproape imediat de adversarii politici care i-au primit cu ostilitate declaraţia de „reconciliere“ pentru „modernizarea României“. Fraza prin care dl Băsescu aprecia că „vremea coaliţiilor contra a trecut şi a venit vremea dialogului şi a coaliţiilor pro“ a fost interpretată de dl Vosganian exact în sens contrar: „înseamnă că nu dialoghează cu cei care sunt contra sa, cu opoziţia, şi asta e un grav atac la adresa democraţiei“. Poftim! Una vorbim şi başca
ne-nţelegem! Semn că diferenţele între coaliţiile contra naturii şi coaliţiile prostănace sunt insesizabile. Convingerea dlui Băsescu că poate „coaliza toate energiile şi competenţele pentru reformarea clasei politice, a justiţiei şi a statului“ pare mai degrabă utopică şi retorică: multe energii sunt deja coalizate „contra“. Cel puţin aşa reiese din faptul că dnii Geoană şi Antonescu n-au ieşit din transa electorală şi par şocaţi de acea duminică în care s-au sărutat în curtea PSD crezându-se câştigători la vot în plic. E de înţeles: numai Geoană să nu fii, după asemenea zi. Până şi dl Hrebenciuc a dat în mintea vrăjitoarelor considerând că dl Băsescu a câştigat cu ajutorul „flăcării violete“ care-l protejează, îndeosebi joia. Nu e clar dacă dl H. vede flăcări violete doar joia sau e bântuit de ele zilnic - cert este că la depunerea jurământului, dl Băsescu purta o cravată violet care trebuie să-i fi dat ameţeli vraciului pesedist. Oricum, faptul că Hrebe crede în flăcări violete la vârsta sa îl face simpatic: n-ar fi exclus să mai creadă şi în Moş Gerilă. Dincolo de aceste erezii, e limpede că războiul celor două tabere nu s-a încheiat şi că flăcările (violete sau roşii) riscă să mistuie orice iniţiativă. Sub privirile protectoare ale dlui Năstase, cu care-şi petrecea seara şi întunecimile, dl Orban l-a aruncat pe dl Băsescu în flăcările iadului comparându-l cu Hitler în 1932. Cei doi n-au ajuns nici măcar la pactul Ribbentrop-Molotov darmite în zilele noastre. Aşa încât, anul 2010 s-ar putea să nu ne aducă nici liniştea dlui Geoană, nici bunul-simţ al dlui Antonescu şi nici reformarea dlui Băsescu. Sau poate da. Vom trăi şi vom vedea. Să ne urăm aşadar „la mulţi ani“ - căci avem nevoie de foarte mulţi ani pentru a ajunge la liman. Sănătate!
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one