Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cat de bogat este primarul Craiovei, Antonie Solomon

Rl online
Sambata, 06 Martie 2010
Trei terenuri intravilane in Calafat, Craiova si Leamna de Sus, doua apartamente in Craiova, o casa de vacanta la Bucovat-Leamna de Sus si sase spatii comerciale, proprietati achizitionate in perioada 1993 - 2007. Printre altele. Aceasta este averea lui Antonie Solomon, iar potrivit procurorilor DNA Pitesti, valoarea bunurilor depaseste veniturile edilului si ale sotiei sale.

In ultimii zece ani, Solomon a detinut numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa sunt sume modice, subliniaza procurorii, potrivit

NewsIn. Solomon este primar al municipiului Craiova din anul 2004, iar in perioada 2001 - 2004, a detinut functia de viceprimar al municipiului Craiova. Intre 2000 - 2001, a fost consilier local.

"In urma verificarii declaratiilor de avere, postate pe site-ul Primariei municipiului Craiova, a rezultat ca inculpatul detine in proprietate urmatoarele bunuri: un teren intravilan in suprafata de 20.000 mp dobandit in anul 2003 in orasul Calafat, judetul Dolj, un apartament in municipiul Craiova dobandit in anul 1993, o casa de
vacanta in comuna Bucovat, sat Leamna de Sus, judetul Dolj, dobandita in anul 1995, un spatiu comercial in municipiul Craiova dobandit in anul 1999, un teren intravilan in localitatea Leamna de Sus in suprafata de 3.330 mp dobandit in anul 1994, un teren intravilan in suprafata de 247 mp situat in municipiul Craiova dobandit in anul 2007, un apartament situat in municipiul Craiova dobandit in anul 1997, cinci spatii comerciale dobandite in perioada 1993 -2007, un autoturism Volkswagen Tuareg, achizitionat in anul 2007, un cont curent si un depozit bancar, ambele deschise in anul 2006. Inculpatul achizitionand aceste bunuri in conditiile in care de zece ani de zile detine numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa, si care sunt mentionate in declaratia de avere a inculpatului, sunt sume modice", precizeaza procururorii DNA intr-un referat.

Solomon planuia sa-si cumpere o casa de vacanta in Constanta
Procurorii DNA au gasit, printre inscrisurile ridicate in timpul perchezitiilor la locuintele lui Solomon, si un act privind achizitionarea unei case de vacanta in municipiul Constanta.

"Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la 2 martie 2010 la locuinta inculpatului Antonie Solomon, situata in Craiova (...), a fost identificata o cutie de carton ce continea mai multe pachete cu sume de bani in euro, iar in urma numararii bancnotelor aflate in cutie s-a stabilit ca in aceasta se afla suma de 200.000 euro. De asemenea, au fost identificate mai multe documente privind dobandirea unor proprietati imobiliare, insa pana la aceasta ora nu s-a procedat la desigilarea si inventarierea acestora. Printre inscrisurile gasite cu ocazia perchezitiei domiciliare s-a gasit si un act autentic ce privea achizitionarea unei case de vacanta in municipiul Constanta", se arata in referatul DNA.

Procurorii subliniaza ca bunurile trecute in declaratia de avere a lui Solomon, cat si cele care nu au mai fost trecute ulterior in declaratie, nu pot fi justificate cu veniturile realizate de acesta.

"S-a concluzionat ca bunurile mentionate in declaratia de avere, cat si acelea care nu sunt mentionate pana la aceasta data, nu pot fi justificate cu veniturile realizate. Din probele administrate in cauza ar fi reiesit ca inculpatul Solomon Antonie, direct sau indirect, a primit bani si alte foloase care nu i se cuveneau in scopul de a nu-si indeplini indatoririle de serviciu sau de a face un act contrar acestor indatoriri", se mai precizeaza in document.

Procurorii anticoruptie au mentionat in timpul sedintei de judecata faptul ca, desi Solomon a negat ca ar fi primit vreo suma de bani, contrariul este dovedit din interceptarile telefonice, in baza unui mandat emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si din contabilitatea paralela.

"Din coroborarea acestor convorbiri telefonice cu mentiunile efectuate in evidenta paralela -comisioane primar Craiova - 35,050.00", la data de 09 noiembrie 2006 (...), ce reprezinta echivalent in lei a 10.000 RON , se desprinde cu certitudine concluzia ca inculpatul, in schimbul sumei de 10.000 euro a favorizat, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Sistematizarea Circulatiei Rutiere din cadrul Primariei municipiului Craiova si prin influentarea conducerii Regiei Autonome de Transport Craiova, obtinerea de catre SCP. SA a prelungirii traseului nr. 13 pana la hypermarketul PIC Craiova", au precizat lucratorii DNA.

Totodata procurorii DNA au atasat la dosar si inregistrarile telefonice.

"Astfel, la data de 09 noiembrie 2006, ora 09:50 a fost interceptata o convorbire telefonica intre P. G. C si P. G. care i-a cerut sa-i faca rost de 10.000 euro pentru a fi remisi primarului municipiului Craiova. La aceeasi data, contravaloarea in lei a celor 10.000 euro a fost mentionata in Registrul de casa in cuantum de 35.050 RON (...) La 08 noiembrie 2006, a fost interceptata o convorbire telefonica intre P. G. C si U. B., in care se discuta despre problema transportului, iar la finalul discutiei invinuitul P. G. C s-a hotarat sa se deplaseze personal la primarul municipiului Craiova pentru a rezolva problema cu transportul, motiv pentru care ii spune sus-numitului: 'Ma duc eu pe la el, n-am incotro. Hai pa!' Imediat, in cursul aceleiasi zile, invinuitul P. G. C 1-a apelat pe inculpatul S. A, convorbire inregistrata la ora 14:05, din care reies indicii de incercare a mituirii inculpatului S.(.....)Ulterior intalnirii cu inculpatul S. A, invinuitul P. G. G 1-a apelat pe numitul U. B., spunandu-i ca s-a intalnit cu primarul municipiului Craiova, ca a rezolvat problema, iar acesta sa mearga a doua zi la primar pentru a discuta in concret despre transport, iar in dupa-amiaza aceleiasi zile, la ora 17:11, invinuitul P. G. G 1-a apelat pe celalalt actionar al firmei, P. L, spunandu-i ca s-a intalnit cu inculpatul A S. si ca i-a dat suma de bani", se mai arata in referatul DNA.

Magistratii Tribunalului Arges si-au mai motivat decizia de arestare preventiva a lui Antonie Solomon dupa ce la dosar au fost depuse cateva declaratii facute mass-mediei de catre primar la cateva zile dupa ce unul dintre martori a fost audiat de procurorii DNA Pitesti. Magistratii pitesteni au considerat ca, prin functia sa publica, Solomon ar putea influenta martorii din dosar.

"Dupa audierea martorului Mititelu Adrian si dupa ce Directia Nationala Anticorutie - Serviciul Teritorial Pitesti a solicitat Primariei municipiului Craiova documentatia legata de obtinerea autorizatiei de construire de catre SC PIC S.A., inculpatul Antonie Solomon a iesit public in mass-media si a dat declaratii agresive de natura a influenta martorii. Asa fiind, la data de 16 februarie 2010, inculpatul Antonie Solomon a precizat, pentru publicatia Prosport, urmatoarele: "Nu-mi vine sa cred ce face Mititelu! S-a dus la DNA si m-a denuntat. Nu stiu cu ce, acum. Urmeaza sa fiu, probabil, chemat la audieri. Atunci voi afla. Mititelu este incalificabil ca om. Mi-e scarba de lucrurile pe care le face", a declarat Antonie Solomon pentru Prosport. Aceasta declaratie a fost preluata de majoritatea televiziunilor si presei scrise, atat de la nivel local, cat si la nivel national, data fiind functia detinuta de inculpat, influenta pe care o detine acesta in zona, prerogativele pe care le are, acestea sunt de natura sa influenteze martorii audiati in cauza", se mai arata in motivarea instantei pitestene.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv miercuri, pentru 29 de zile. Procurorii DNA il acuza ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la unul dintre actionarii principali ai firmei PIC din Pitesti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova, iar 10.000 de euro - pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Primarul Craiovei ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one