Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cartel Alfa cere Guvernului să nu mai întârzie adoptarea salariului minim de 705 lei

Cartel Alfa cere Guvernului să nu mai întârzie adoptarea salariului minim de 705 lei
Confederaţia Cartel Alfa cere Guvernului să nu mai întârzie în adoptarea măsurii, "oricum amânată în mod nepermis", de aliniere a salariului minim pe economie garantat în plată la 705 lei, pentru a evita conflictele sociale.
Comitetul Confederal al "Cartel Alfa" solicită Executivului ca, dacă doreşte evitarea conflictelor deschise, să analizeze cu mare atenţie toate măsurile sociale adoptate, să oprească "haosul măsurilor contradictorii", să aplice transparenţa, dialogul şi concertarea acţiunilor cu partenerii sociali, arată reprezentanţii confederaţiei sindicale într-un comunicat de miercuri.

Totodată, Comitetul Confederal îi avertizează pe premier, pe ministrul Muncii şi pe ministrul Finanţelor asupra faptului că deciziile haotice adoptate la dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2010 "demonstrează incoerenţa politicilor guvernamentale practicate".

Sindicaliştii mai arată că valoarea minimă care se acordă asistenţilor sociali pentru creşterea unui copil este de 21.000 de lei pe an, respectiv 1.700 de lei pe lună.

"Este o sumă care s-a stabilit folosindu-se norme europene care impun acordarea unui minim în funcţie de necesităţile persoanei asistate social. Nu vedem însă raţiunea pentru care salariul minim pe economie trebuie să rămână sub nivelul unui asistat social. Incoerenţa actului guvernamental este dovedită prin aceea că nu reuşeşte să înţeleagă faptul că venitul salarial al unui om aflat în câmpul muncii trebuie să fie mai mare decât venitul stabilit pentru un asistat social", a precizat sursa citată.

Sindicaliştii consideră că prin menţinerea salariului minim la nivelul de jos, "al subzistenţei", Guvernul nu face altceva decât să lase deliberat o parte a cetăţenilor României sub nivelul persoanelor asistate social, în condiţiile în care salariatul are nevoie să-şi asigure din leafa primită un minim necesar traiului său zilnic şi al familiei sale.

Menţinerea acestor acţiuni va duce la declanşarea unui uriaş val de proteste "ale celor care astăzi asistă neputincioşi la adoptarea unor măsuri haotice", au subliniat reprezentanţii "Cartel Alfa".

În 5 ianuarie, sindicaliştii au cerut, la întâlnirea cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ca salariul minim să fie 705 lei, la fel ca şi coeficientul 1 din Legea salarizării unitare, ameninţând că vor da în judecată Executivul dacă nu îşi asumă iniţiativa acestei transformări.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one