Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Bolovanul justitei, de piciorul Romaniei

19 aprilie 2010

Evenimentele spectaculoase ale ultimelor saptamani au incheiat, parca, o demonstratie foarte trista pentru evolutia Romaniei. Am avut ocazia sa ne convingem care este cel mai putin reformat, cel mai retrograd sector al societatii romanesti. Din pacate, este in acelasi timp, unul dintre cele mai importante, daca nu chiar cel mai important - Justitia.

Sa recapitulam. Transcrierile convorbirilor telefonice in cazul Voicu ne-au arata ca doi judecatori ai Curtii Supreme si-au incalcat inaltul statut, batand din calcaie si jurandu-se pe viata nepotilor in fata unui martafoi, cu aspect si comportament de mafiot, care le cerea lucruri inacceptabile pentru orice magistrat, cu atat mai mult pentru un magistrat al ICCJ.

Aceleasi convorbiri ne arata ca, in ipoteza nevinovatiei lui Florin Costiniu, tot avem coruptie grava la Inalta Curte, pentru ca domnia sa acuza de coruptie completul in fata caruia a pierdut Costel Casuneanu.

Am vazut cum organismul pus sa vegheze la integritatea morala si profesionala a magistratilor a incercat sa musamalizeze, cat a putut cazul, mai precis pana cand in presa a explodat bomba interceptarilor. Pana atunci, CSM a permis unui judecator sa imparta in continuare dreptatea in pofida suspiciunilor de maxima gravitate ce planau asupra sa.

Am aflat, apoi, dintr-un protest al tinerilor magistrati cum se fac numirile la ICCJ: pe baza unor interviuri mai lejere decat discutiile la cafea, fara a tine cont de criteriile de competenta sau macar de pregatirea necesara. Si am mai vazut cum au fost pusi la zid si umiliti in sedinta CSM reprezentatii acestor tineri magistrati, care nu au cerut, argumentat, decat schimbarea procedurilor de numire a judecatorilor la ICCJ si suspendarea rapida a magistratilor suspectati de fapte grave. Au fost acuzati de rea credinta, incompetenta si ipocrizie.

Si e usor sa fie redusi la tacere, cat timp protestatarii reprezinta doar vreo 10% din corpul magistratilor din Romania. Dezarmant de putini, nu-i asa? Se pare ca restul de 90% nu poate fi solidar decat in rau: atunci cand isi apara ticalosii sau atunci cand lupta pentru propriile salarii.

Am vazut apoi cum judecatorii ICCJ, avand de ales intre solidaritatea cu un coleg si apararea respectului fata de Justitie, au ales sa-si apere breasla si, am putea suspecta poate, propriile secrete murdare, caci nimic nu e mai periculos decat precedentul. De altfel, magistratii au fost mereu foarte atenti sa nu il creeze. Aproape nu a existat judecator sau procuror acuzat de coruptie, abuz sau incompetenta, care sa nu fi fost, pana la urma, albit.

Si bomboana pe coliva, am vazut cum Curtea Constitutionala a castrat Agentia Nationala de Integritate, declarand neconstitutionale cele mai importante atribuitii ale acesteia. Poate ca erau intr-adevar neconstitutionale. Si atunci, de ce CCR a respins pana acum sesizari identice? Putem gasi, oare, o explicatie in faptul ca cel putin 4 judecatori constitutionali sunt anchetati de ANI pentru incompatibilitati grave si inadvertente in declaratiile de avere? CCR a facut exact acelasi lucru cu legea CNSAS, atunci cand verificarile trecutului judecatorilor, discutabil in cel putin doua cazuri, devenisera iminente. Dar, pana la urma, si CSM este condus acum de o persoana care a primit de la CNSAS certificat de politie politica si care, de altfel, nici nu a negat colborarea cu securitatea.

Ce-o fi de asteptat de la o astfel de justitie imorala? Ne tot intrebam de ce marile dosare de coruptie zac in instante si se tarasc din exceptie in exceptie spre izbavitoarea prescriptie. Ne miram ca avem tot felul de sentinte contradictorii si aiuritoare. Ne miram ca marii varani din afaceri si politica raman mereu cu capul la suprafata. Poate sa trimita DNA in judecata cate un dosar pe zi, ca de instante nu va trece decat ceea ce reteaua permite sa treaca si nimic mai mult.

Niciun alt corp profesional nu a opus o mai mare rezistenta la reforma si niciun alt corp profesional nu este mai imbacsit si dominat de relicvele fostului regim. In momentul in care Monica Macovei a incercat sa asaneze mlastina a fost muscata din toate partile de crocodili. Ei au supravietuit, Monica Macovei a fost expediata la Bruxelles, de parca acolo e nevoie de refoma. Desi, ma tem ca, in acest moment, justitia din Romania nu mai este reformabila decat prin legile biologiei. Din pacate insa, pana la pensia unor persoane ca Mona Pivniceru mai e mult.

In unificarea Germaniei, toti magistratii din fosta RDG au fost dati afara. Angajarile s-au facut apoi cu respectarea unor conditii stricte de profesionalism si integritate. Din pacate, in Romania, asa ceva nu a fost si nu este posibil.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one