Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Bogăţia afişată“ va fi supraimpozitată

27 iulie 2010

Un proiect de act normativ care prevede supraimpozitarea averilor mari se află acum în analiza Guvernului, a declarat ieri, la postul public de radio, prim-ministrul Emil Boc (foto).

„Avem în analiză un proiect care porneşte şi de la ceea ce au spus colegii de la Uniunea Naţională pentru Progresul României şi care porneşte şi de la o realitate românească, cu privire la faptul că foarte multe averi, probabil, nu sunt impozitate la valoarea reală", a afirmat premierul. El a precizat, între altele, că există şi în acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unei astfel de măsuri.

„Proiectul este în stadiul tehnic de pregătire în momentul de faţă şi care, cred eu, va aduce importante resurse financiare în bugetul statului", a explicat şeful Guvernului. El a menţionat că Guvernul are mai multe variante de lucru, urmând ca Ministerul Finanţelor să prezinte o formă completă.

UNPR a anunţat, în luna iunie, propunerea de introducere a impozitului pe „bogăţia afişată".
sursa :http://www.adevarul.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one