Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: Plata CAS la drepturi de autor, doar o ipoteză de lucru lansată de miniştri fără experienţă

Boc: Plata CAS la drepturi de autor, doar o ipoteză de lucru lansată de miniştri fără experienţă
Posibilitatea ridicării excepţiei de la plata CAS pentru sume provenind din drepturi de autor reprezintă doar o ipoteză de lucru lansată de miniştri fără experienţă politică şi care trebuie analizată mai întâi în Guvern, fără ca aceasta să fie luată în calcul pentru 2010, afirmă premierul Emil Boc.
" Presupunerile spuse de un ministru sau altul insuficient pregătiţi vor fi abordate doar după o analiză temeinică în Guvern, dar oricum nu este vorba să fie aplicate de acum. Sunt simple ipoteze de lucru în acest moment, fără aprobarea Guvernului, care presupun şi o lipsă de experienţă din partea unor miniştri" , a spus Boc, la OTV.

El a arătat că afirmaţia sa este valabilă inclusiv pentru alte propuneri lansate de miniştri, precum taxa fast-food sau taxarea proprietăţilor la valoarea lor reală.

Şeful Guvernului a precizat că a cerut miniştrilor să se pronunţe pe diferite teme doar după ce şi-au fundamentat propunerile, urmând ca astfel de măsuri să fie introduse prin decizie politică doar dacă sunt viabile.

Boc a mai arătat că intenţia este ca proiectul legii pensiilor, act normativ în care ministrul Muncii a anunţat că doreşte să includă obligaţia plăţii CAS şi pentru drepturi de autor, să fie aprobat de Parlament până în luna iulie şi să fie aplicat începând cu anul viitor.

Surse ministeriale au declarat, în urmă cu aproximativ zece zile, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

MediaSind, Patronatul Presei din România - Romedia şi UGIR-1903 au discutat, săptămâna trecută, cu ministrul Muncii Mihai Şeitan, despre această intenţie a Executivului de a elimina excepţia de la plata CAS pentru sumele provenite din contractele de drepturi de autor.

O nouă întâlnire pe această temă va avea loc marţi, 19 ianuarie, între Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind şi Patronatul Presei din România Romedia, pe de-o parte, şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Cristi Godinac, preşedinte MediaSind.

Cele două organizaţii au trimis, anterior, un comunicat prin care au protestat faţă de intenţia Guvernului Boc de a elimina excepţia de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din contractele de drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one